Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
@kndow3, soğutucunun fanı ARGB. Yani adreslenebilir RGB, yani renkleri manuel olarak değiştirilebilir RGB. Normal RGB'lerin renkleri manuel olarak değiştirilmiyor. Bunlar ayrı teknolojiler ve ayrı kablo bağlantılarına sahip.
Daha önce de dediğim gibi normal RGB fanlar 4 pinli bir kabloya sahip ve bu kablolar anakart üzerinde de 4 pinli RGB portuna takılır.
ARGB fanlar ise 3 pinli bir kabloya sahip olur ve anakart üzerinde 3 pinli ARGB portuna takılır.
Yine daha önce de söylediğim gibi anakartında ARGB portu bulunmuyor maalesef ve mevcut haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanamayacaksın.
Yine daha önce de söylediğim gibi, şu haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanabilmen için harici bir ARGB kontrolcüsü satın alıp kullanman gerekiyor.
Daha önce de dediğim gibi normal RGB fanlar 4 pinli bir kabloya sahip ve bu kablolar anakart üzerinde de 4 pinli RGB portuna takılır.
ARGB fanlar ise 3 pinli bir kabloya sahip olur ve anakart üzerinde 3 pinli ARGB portuna takılır.
Yine daha önce de söylediğim gibi anakartında ARGB portu bulunmuyor maalesef ve mevcut haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanamayacaksın.
Yine daha önce de söylediğim gibi, şu haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanabilmen için harici bir ARGB kontrolcüsü satın alıp kullanman gerekiyor.
@kndow3, anakartının hem DDR4 hem de DDR5 olanı var. Hangisi olduğunu belirtmemişsin. Ama her iki anakartın özelliklerine baktığımda ARGB portunun olmadığını görüyorum. Bahsettiğin kablo da ARGB kablosu. Yani anakartının adreslenebilir RGB özelliği yok. Dolayısıyla soğutucu fanının RGB'sini kullanamayacaksın. ARGB olmayan, RGB olan bir işlemci fanı satın alıp kullanman gerekiyor. Bu haliyle mevcut fanın RGB'sini kullanamazsın.
RGB kabloları 4 pinli olur ve anakart üzerindeki 4 pinli RGB portuna takılır.
ARGB kabloları ise 3 pinli olur ve anakart üzerindeki 3 pinli ARGB portuna takılır.
ARGB kabloları ise 3 pinli olur ve anakart üzerindeki 3 pinli ARGB portuna takılır.
@kndow3, anakartının hem DDR4 hem de DDR5 olanı var. Hangisi olduğunu belirtmemişsin. Ama her iki anakartın özelliklerine baktığımda ARGB portunun olmadığını görüyorum. Bahsettiğin kablo da ARGB kablosu. Yani anakartının adreslenebilir RGB özelliği yok. Dolayısıyla soğutucu fanının RGB'sini kullanamayacaksın. ARGB olmayan, RGB olan bir işlemci fanı satın alıp kullanman gerekiyor. Bu haliyle mevcut fanın RGB'sini kullanamazsın.
Peki güç kaynağına baglayamaz mıyım?
Doğrudan güç kaynağına bağlayamazsın. Anakartlarda ARGB veya RGB portunun bulunmadığın durumlarda harici bir kontrolcü kullanarak bu sorun çözülebilir. Sen de bir ARGB kontrolcüsü satın alacaksın. Bu kontrolcülerde hem ARGB portları bulunuyor hem de bir güç portu bulunuyor. Kontrolcündeki ARGB portuna o 3 pinli kabloyu takacaksın, daha sonra kontrolcüne güç sağlamak için PSU'dan gelen SATA güç kablosunu takacaksın ve artık fanın RGB'sini kullanabilir hale geleceksin.
Hatta kontrolcün bir ARGB kontrolcüsü olacağı için muhtemelen bir kumandası da olacak ve o kumanda yardımıyla fanın RGB'sini istediğin gibi değiştirebileceksin.
Benim attığım 12v RGB kablosu, sendeki ise 5v RGB imiş ama kartında buna uygun çıkış yok yanlış değilsem.
Eki Görüntüle 112082
Sitede belirtilmemiş (1X RGB şerit başlığı diyor, o da 12v olan)
![]()
H610M H V2 DDR4 (Rev. 1.0) - Teknik Özellikler | Anakart GIGABYTE
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.www.gigabyte.com.tr
Hocam çok özür dilerim, sizi çok yordum. Sipariş özetimden bire bir anakartımın linkini paylaşıyorum, sadece fan calisiyor, RGB için aldım ben zaten bu sogutucuyu.
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile H610M H V2 DDR5 ITOPYA.COM'da
Merhaba, aynı şekilde sizi de yordum, sipariş özetimden bire bir anakartımın linkini paylaşıyoru,m lütfen yardım edin bana. Ben bu soğutucuyu RGB için aldım zaten, bi' bakabilir misiniz? Belki bağlayacağım baska bir yer vardır, sunu da söyleyeyim: Fandan çıkan kabloda sogutucunun pinine uygun atlama kablosu cikiyor ve o kabloyu sogutucudan cikan dişi pine takmama rağmen çalışmıyor.Doğrudan güç kaynağına bağlayamazsın. Anakartlarda ARGB veya RGB portunun bulunmadığın durumlarda harici bir kontrolcü kullanarak bu sorun çözülebilir. Sen de bir ARGB kontrolcüsü satın alacaksın. Bu kontrolcülerde hem ARGB portları bulunuyor hem de bir güç portu bulunuyor. Kontrolcündeki ARGB portuna o 3 pinli kabloyu takacaksın, daha sonra kontrolcüne güç sağlamak için PSU'dan gelen SATA güç kablosunu takacaksın ve artık fanın RGB'sini kullanabilir hale geleceksin.
Hatta kontrolcün bir ARGB kontrolcüsü olacağı için muhtemelen bir kumandası da olacak ve o kumanda yardımıyla fanın RGB'sini istediğin gibi değiştirebileceksin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Talha Yiğit
Yetkin
Hocam çok özür dilerim, sizi çok yordum. Sipariş özetimden bire bir anakartımın linkini paylaşıyorum, sadece fan calisiyor, RGB için aldım ben zaten bu sogutucuyu.
![]()
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile H610M H V2 DDR5 ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
Bunda da aynı özellikler var. RGB çalıştırabilir misin dönüştürücü vs. ile bilmiyorum, ayrı bir konu açarsan bilen çıkar belki.
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim attığım 12v RGB kablosu, sendeki ise 5v RGB imiş ama kartında buna uygun çıkış yok yanlış değilsem.
Eki Görüntüle 112082
Sitede belirtilmemiş (1X RGB şerit başlığı diyor, o da 12v olan)
![]()
H610M H V2 DDR4 (Rev. 1.0) - Teknik Özellikler | Anakart GIGABYTE
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.www.gigabyte.com.tr
Soğutucu bu hocam: Thermaltake Astria 200 İşlemci Soğutucu
@kndow3, soğutucunun fanı ARGB. Yani adreslenebilir RGB, yani renkleri manuel olarak değiştirilebilir RGB. Normal RGB'lerin renkleri manuel olarak değiştirilmiyor. Bunlar ayrı teknolojiler ve ayrı kablo bağlantılarına sahip.