Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ACN

Uzman
Merhaba, görselleri ekledim. Soru aslında çok basit. Kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum, ürün özelliklerinde 3 pin fan bağlantı tipi yazıyor, fakat biliyorsunuz ki AM4 anakartlarda 4 pin fan bağlantı tipi var. Şimdi gelen ürünü montaj yaptıktan sonra fan bağlantısını tam olarak nereye takmam gerekiyor? CPU_FAN1 kısmındaki ilk 3 pine takıp son pini mi boş bırakacağım, yoksa ilk pini boş bırakıp son 3 pine mi takacağım?

Bir pinin boşta olması bir sorun yaratır mı? Ya da hangi pinlere taktığımız fark eder mi?

Dosya Ekleri

• 345353.webp
    345353.webp
    147,4 KB · Görüntüleme: 163
  • 5453242.webp
    5453242.webp
    120,3 KB · Görüntüleme: 231
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk üç pine takmanız uygundur. Bir pinin boşta olması bir sorun yaratmaz sadece PWM olmadığı için fan sabit voltajda çalışır.
Hayırlı olsun, ileride 7500F, 7600 bir sisteme geçerseniz onda da kullanırsınız.
Tesekkurler umarım geçebilirsek :D montajının diğerinden basit olması çok cazip geldi anakart riski almamak mantıklı .

Hayırlı olsun, ileride 7500F, 7600 bir sisteme geçerseniz onda da kullanırsınız.
marix bey sizi tekrar rahatsız ediyorum konu açmak istemedim.

Sizin önerdiğiniz ürünü satın aldım bu 3pin argb kablosu tahmin ettiğimden uzunmuş kasamda fan kontrolcü var ona kadar yetişir oraya bağlayabilirim bunu tam olarak nereye takmam gerekiyor. Görselini bıraktığım gibi fan kontrolcü var diye hatırlıyorum üstünde. Soğutma fanını cpu_fan'a bağlayacaım ama argb kablosunu led yazan yere mi takmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 54356353.webp
    54356353.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme: