muminkrb

Uzman
İşlemci fanını değiştirdikten sonra sadece BIOS açılıyor. Windows 10 temiz kurulum yaptım, masaüstünde Edge uygulamasına girdim, görüntü hemen gitti tekrar. HDMI no signal hatası alıyorum. Yine BIOS ekranında kaldım, ne yapacağımı şaşırdım.

Ekran kartınız nedir? Sorun eğer gerçekten işlemci fanı değişimi sonrası başladıysa yeni fanı aşırı sıkıp PCIe ile iletişim kuran pinleri kaydırmış olabilirsiniz.

Ayrıca sorunu anlatma biçiminizde eksikler var. Sadece BIOS açılan sistemlerde genelde SSD arızası olur. Sizde ise format atılabilmiş. SSD arızası yok, ekran kartı sorunu var.

Ekran kartınız nedir? Sorun eğer gerçekten işlemci fanı değişimi sonrası başladıysa yeni fanı aşırı sıkıp PCI-e ile iletişim kuran pinleri kaydırmış olabilirsiniz.

Ayrıca sorunu anlatma biçiminizde eksikler var. Sadece BIOS açılan sistemlerde genelde SSD arızası olur. Sizde ise format atılabilmiş. SSD arızası yok, ekran kartı sorunu var.

XFX RX 6700 XT kullanıyorum. Yük binince sıkmayı bıraktım normal seviyede. İlk açışımda mouse ve klavyeden bile ışık gelmiyordu ekran kartı CPU ve RAM'leri sök tak yaptım BIOS öyle geldi.

Son düzenleme:
Ben sorunun işlemci fanını değiştirdikten sonra başladığını düşünmüyorum açıkçası. Muhtemelen bu sorun daha önce de vardı fakat siz garip bir şekilde işlemciyi söküp takmaya bağladınız. Eğer durum böyle değilse işlemciyi ve fanı sökün RAM'leri sökün, ekran kartını sökün ve iyice yerlerine oturduklarından emin olup öyle takın. Ondan sonra sorun olacak mı diye kontrol edin.

Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de ekran kartı güç bağlantısını doğru yapıp yapmadığınız, bunu da sağlam bir şekilde oturttuğunuzdan emin olun. Bütün bunlara rağmen sorun devam ediyorsa FurMark ile ekran kartınızı kontrol edin. Ben muhtemelen ekran kartınızın arızalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu seri ekran kartlarında çok fazla arıza gördüm.

Ben sorunun işlemci fanını değiştirdikten sonra başladığını düşünmüyorum açıkçası. Muhtemelen bu sorun daha önce de vardı fakat siz garip bir şekilde işlemciyi söküp takmaya bağladınız. Eğer durum böyle değilse işlemciyi ve fanı sökün RAM'leri sökün, ekran kartını sökün ve iyice yerlerine oturduklarından emin olup öyle takın. Ondan sonra sorun olacak mı diye kontrol edin.

Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de ekran kartı güç bağlantısını doğru yapıp yapmadığınız, bunu da sağlam bir şekilde oturttuğunuzdan emin olun. Bütün bunlara rağmen sorun devam ediyorsa FurMark ile ekran kartınızı kontrol edin. Ben muhtemelen ekran kartınızın arızalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu seri ekran kartlarında çok fazla arıza gördüm.

Sorun büyük ihtimal ekran kartında. PC başlattığımda yine HDMI no signal ama Windows sesi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör: