Blood

Uzman
Yer
RİZE
Herkse merhaba,

Bilgisayarı alalı daha 2 ay oldu olmadı. Herkesin iyi dediği model olan Thermalright Peerless Assassin 120 SE bende uçak kaldırıyor. İşlemci kullanımı %50 fanda, %60 civarı falan ses başlıyor ve kulaklık takmama rağmen rahatlıkla duyabiliyorum. Video sesi az geliyor olabilir ama gerçekten fazla. Bir şey mi yanlış? Yoksa bu model söylendiği gibi iyi değil mi?

Ayrıca fanların yerine takılacaklar olabilir. Diğer türlü de denedim. RGB RAM olduğu için böyle kullanıyorum. Seste ve sıcaklıkta bir değişiklik gözlemlemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta bir önceki fan için ayar yapmış olabilir misin? Bir de CPU_FAN bağlantısına yaptığından emin misin?

Ayrıca montajı sen mi yaptın?

Sistemi kendim toplamadım. BIOS veya başka bir şeyde değiştirmedim. MSI Center üzerinden akıllı modda çalışıyor fanların hepsi.

Fanların hepsi kontrolcüye bağlı diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan bağlantılarını tek tek yaparak dene bir de. Fanda problem var gibi duruyor bence.
Gaming.Gen.TR'den aldıysan 2 sene bire bir değişim garantisi var yanlış değilsem.

Bende de PA120SE var. Bendeki hiç böyle tiz ve kulak çizen bir ses yapmıyor. Dediğiniz gibi gaming.gen ile görüşün bu durum için. Son durumdan haberdar edersiniz.

Doğru mu her şey?

Dosya Ekleri

• IMG_20250125_142353.webp
    IMG_20250125_142353.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 91
  • IMG_20250125_142324.webp
    IMG_20250125_142324.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 89