Benim şöyle bir planım var; üniversiteyi Türkiye’de işletme bölümünü bitirip ardında yurt dışında özellikle Avrupa’da çalışmak istiyorum. Bunun için en kötü hangi üniversiteden mezun olmam lazım? Mesele şehrimin üniversitesi olan Çukurova üniversitesinde (ilk 100.000 sıralama ile alıyor.) okursam yeterli olur mu? Yoksa daha iyi bir üniversitede mi okumalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Mavi diploma neye göre veriliyor hocam?İşletme bölümünü İngilizce okuyarak, mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olman yeterli olur.
Ben İngilizce İktisat okudum mavi diplomam da mevcut.
Bölümü %100 İngilizce olarak okuyup bitirmenle alakalı, Türkiye'de mavi diploma veren üniversiteler diye de araştırabilirsin.
İlla işletme olmasına gerek yok diyorsan Uluslararası ticaret ve işletmeciliğe bakabilirsin. Ben Dokuz Eylül Üniversitesinde okuyorum. Geçen sene Yaşar Üniversitesi'nde burslu Dış Ticaret bölümünü bitirerek dikey geçiş yaptım. @Batın dediği gibi mavi diplomalı olmasına dikkat et, aynı zamanda İngilizce olmasına. Benim bölümüm adından da tahmin edilebileceği üzere İngilizce ve dersler işletme bölümü ile benzer diyebilirim. İşletmeye kıyasla yurtdışında iş bulman için bir tık daha faydalı olabilir belki adı sebebiyle. Bölüm ile ilgili merak ettiğin bir soru olursa cevaplayabilirim bilgim dahilinde ise.
Söylemeyi unutmuşum aynı zamanda Uluslararası Ticaret Ve Finansman, Uluslararası Ticaret Ve Lojistik gibi bölümlerde mevcut. Senin hangi alanda olmak istediğine kalmış birazda.
Söylemeyi unutmuşum aynı zamanda Uluslararası Ticaret Ve Finansman, Uluslararası Ticaret Ve Lojistik gibi bölümlerde mevcut. Senin hangi alanda olmak istediğine kalmış birazda.
Yeni konular
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı