İşleyişe sadık kalmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tear
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 427

tear

Üstün
Makaleler
34
Bazen gerçekten her şeyi akışına bırakıp hayatın işleyişine göre ilerlememiz gerekiyor, belirli bir yoldan sapmadan devam etmek zorundayız. İstediğimiz şeyleri elde etmek için sabırlı olmamız lazım ve bizim istediğimiz şeyleri insanların nasıl elde ettiğine bakıp o plana göre yürümeliyiz. Risk almak sağlıklı değildir, hayatın akışına bırak, elinde sonunda benliğini bulup karakterin şekillenecek, yolun sonunda olmak istediğin bir birey olacaksın. En büyük sorunumuz plandan sapmaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tyler Durden felsefesi bu biraz sanki.

Tyler Durden felsefesi bu biraz sanki.
Yorumun için teşekkürler hocam. Fight club hiç izlemedim sadece çok kafaya takmanın ve sabırsız olmanın hiç bir faydası olmadığını anlatmaya çalışıyorum çünkü elinde sonunda neyse o olacak iyi veya kötü bunu şekillendirebilirsin ama değiştiremezsin.

Örneğin ilk Kanada’ya taşındığımda nasıl İngilizce öğreneceğim diye çok kafaya takıyordum ama bazen kafaya takmak hedeflerimizi sarsıyor ben de akışına bıraktım ve işe yaradı.

Bazen ise akışına bırakmak risk almaktır, her şeyi komple akışına bırakabilecek riski almak.

Bazen ise akışına bırakmak risk almaktır, her şeyi komple akışına bırakabilecek riski almak.
Hocam akışına bırakmak zaten en doğru olanıdır. Finansal anlamda aynısını söylemem tabii ama her ne kadar sonucu iyi veya kötüde olsa akışına bırakmak en net ve gerçekçi sonucu verir.

Akışına bırakmak diye betimlemek yanlış bir tanım olur bence, bireyin kontrolü dışında gelişen unsurlar için enerji, zaman ve para sarf etmemeliyiz demek dâhâ doğru olur.

Önemli olan unsur hedef uğruna ilk adımı atmak ve amacımız doğrultusunda istemesekte fedakarlık yapmamız gerektiğinin bilincinde olmak.

Hocam akışına bırakmak zaten en doğru olanıdır. Finansal anlamda aynısını söylemem tabii ama her ne kadar sonucu iyi veya kötüde olsa akışına bırakmak en net ve gerçekçi sonucu verir.

Akışına bırakmayı boşvermişlik olarak düşünüyorum ben. Bunu yaparak sadece tek hakkınız olan birim zamanı boşa harcamış oluyorsunuz, bunu seçmek de risk almak ki dendiği gibi o da bir seçim.

Hayatınızda yaptığınız tüm seçimlerde bir risk vardır, çünkü her seçimin bir fırsat maaliyeti vardır.

Hala zaman varken saçlarınıza değen rüzgarın, ciğerlerinize dolan havanın, bastığınız toprağın farkında olun. En sevdiğiniz yemeği yerken hissetiğiniz yoğun hisleri, en sevdiğiniz müziği dinlerken aldığınız hazzı, ya da gözlere güzel gelen bir görüntüye baktığınızda hissetiğiniz huzurun farkında olun. Hayat gerçekten dünyevi dertler, yollar, planlar için çok kısa. Neden yaşadığımızı unutuyoruz bazen. Bunları sağlıklı bir şekilde yapabildiğimize şükretmeliyiz. Arada bir kafanızı kaldırıp dünyanıza bakın güzelliğinin farkına varın. Sağlıcakla kalın. İyi sosyaller.

Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…