Farkli sehirden gelen birisi Istanbul'a alisir ama Istanbul'dan baska yere giden birisinin alismasi epey zor. Istanbul'a alistiktan sonra Izmir, Ankara bile kesmez, diger illeri sen dusun. Sahsen buyuk illerin hepsini gezmis birisi olarak hepsini toplasak Istanbul etmiyor. Istanbul denilince akla tek kelime gelir, o da "imkan". Fazlasiyla manidar bir kelime, dusununce mantikli gelecektir.

Hiç gitmedim. Ankara'da 1 tane Kızılay varsa İstanbul'da 5-6 tane var diyorlar. Herkes nefret ediyor ama çoğunluk orada yaşıyor. Adımımı bile atmadım sadece ekrandan ne gördüysem o. Şehir çok büyük olduğu için yatacak yer olmadan gezmeyi düşünmüyorum. Eskişehir gibi gidip gelinecek bir yer değil bana göre. Bir kural vardır ya sev ya terk et diye. Sevmeyip, terk etmemek de ayrı kafa. İşi yüzünden yaşayan varsa saygı duyarım.
Pahalı ve Suriyelilerin olduğu bir şehir. Prime zamanları yok artık.

Bir kere gezmeye gitmiştik sadece arabayla, Kocaeli ile İstanbul arası yolda harcadığımız süre kadar süreyi belki sırf şehre girerkenki trafikte harcamışızdır. Aşırı kalabalık. Gezmeye kesinlikle en az 1 kere gidilmeli ama yaşanılmaya gidilmez bence.

Gezmeye giderken arabayla gitmezdim şahsen. Arabayı bıraktıktan sonra aklım orada kalır, trafikten de geçilmez.

Yaşamak için kalabalık, pahalı ve saçma sapan bir yer fakat iş imkanı fazla. Türkiye’de İstanbul’un imkanı her ne kadar çok olsa da bir Paris, Stockholm, Londra, Berlin veya Roma değil. Turistik olarak bir haftanızı geçirebilirsiniz fakat kalıcı olarak yaşayacaksanız her gün sinir olursunuz. Hele mültecilere veya turist tarifesi uygulayan mekanlara denk gelmeniz en kötü kısmı.

Parası olana güzel yer, onun dışında sırf İstanbul diye saçma sapan mahallelerde fakir hayat yaşayan insanların 'ya ben İstanbul da yaşıyorum' demelerini takmayın, şahsımca boşuna yaşıyorlar, zaten gelirin çoğu kira vesaire, son zamanlarda ki kalabalıktan bahsetmiyorum bile, bana kalırsa fakire kötü, zengine iyi bir yer.

Parası olana güzel yer, onun dışında sırf İstanbul diye saçma sapan mahallelerde fakir hayat yaşayan insanların 'ya ben İstanbul’da yaşıyorum' demelerini takmayın, şahsımca boşuna yaşıyorlar, zaten gelirin çoğu kira vesaire, son zamanlardaki kalabalıktan bahsetmiyorum bile, bana kalırsa fakire kötü, zengine iyi bir yer.
Zengin için de kötü bir yer. Hem trafik sorunu var hem de yerler çok pis. İnsanlar bilinçli olmadığı için bir sürü sorun meydana geliyor.

Zengin için de kötü bir yer. Hem trafik sorunu var hem de yerler çok pis. İnsanlar bilinçli olmadığı için bir sürü sorun meydana geliyor.
Sabah 7 - 8 de trafiğe girmezse mesai saatleri içerisinde çok fazla trafik çekmez, yine trafik olur ama abartı bir trafik olmaz, çöp konusunda ise elit bir semtte ve elit bir sitede yaşıyorsa çevresinde pislik görme olasılığı düşük, ancak gezdiği yerlerde dediğiniz gibi yerler pis olabiliyor, bunun dışında hizmet sektörü çok iyi, hizmet alan doğrudan kendisi olduğu için metropolün sorunlarına göz yumabilir çoğu.

Belli başlı yerleri gezersen çok güzel şehir. Bu aslında her yer için geçerli. New York'a giden adam da belli başlı yerleri gezer ama NYC'nin merkezi dışına çıktığında yine gezecek güzel yerler varken İstanbul'da durum öyle değil. Besiktaş, Kadıköy, Bostancı yahut Maltepe Sahil, Moda, Üsküdar falan gezilebilir.