Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
İstanbul’da yaşayanlara Allah sabır versin. Ben Adana’da 30-35 TL veriyordum yanlış hatırlamıyorsam, ayrıca öğrenci olmama rağmen öğrenci kartı kullandığım filan yok.

Öğrenci toplu taşıma çok pahalı. Yani tamam, 600 TL'ye 200 geçiş mantıklı gibi duruyor ancak hangi öğrenci köşeye aylık 600 TL atabiliyor ki? KYK bursuna da doğru dürüst zam gelmedi bu sene.

Ankara'nın dandik egolarına göre ucuz bile.
EGO'lar gayet iyi bu arada. Özellikle kırmızılar, İETT'in EGO'dan daha kaliteli olduğu sanmıyorum. Ankara'da ulaşım ucuz ve kaliteli. Sadece adam akıllı bakımları yapsalar yeter. Ankara'nın tek eksiği metrolarıdır ve bununla İstanbul'a yarışamaz.

2026'ya girdik artık abonmanın sınırsız veya isteğe bağlı sayıda alınması lazım. Kimisine 200 az kimisine çok geliyor. Şu abonmana geçen yıl 2 kere zam yaptılar muhtemelen bu sene de öyle olacak. Son 3-4 ay kala 700'lere gelir.

EGO'lar gayet iyi bu arada. Özellikle kırmızılar, İETT'in EGO'dan daha kaliteli olduğu sanmıyorum. Ankara'da ulaşım ucuz ve kaliteli. Sadece adamakıllı bakımları yapsalar yeter. Ankara'nın tek eksiği metrolarıdır ve bununla İstanbul'a yarışamaz.

İyi de kırmızı EGO'ları her yerde yok ki. Çankaya dışında görmemişimdir bile. Arabayla 15 dakikalık yolu trafiksiz saatte 45 dakikada giden EGO mu kaliteli? Metrolar zaten Allah'a emanet, artık yolum uzasa bile banliyö tercih etmeye çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de kırmızı EGO'ları her yerde yok ki. Çankaya dışında görmemişimdir bile. Arabayla 15 dakikalık yolu trafiksiz saatte 45 dakikada giden EGO mu kaliteli? Metrolar zaten Allah'a emanet, artık yolum uzasa bile banliyö tercih etmeye çalışıyorum.

Yani, Ankara'da 15-16 sene yaşadım. Dediğin sorunu sadece saatleri az olan otobüslerde yaşıyorum, onun haricinde yaşamadım. Başkent OSB'ye bile kırmızı otobüs gidiyor, Çankaya'da olmaması tuhaf. 15 dakika yolu 45 dakikada götürüyor ise duraklarından kaynaklıdır hocam. Ben de banliyö tercih etmiyorum, çünkü saatleri çok kötü, bir kere bile denk gelemiyorsun. Sadece metrolara adım atsalar yeter Ankara için.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servislerine yüzde 20 zam yapılmasına ilişkin teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Tam abonman: 3.298 TL
  • Öğrenci abonman: 593 TL
  • Tam bilet: 42 TL
  • Öğrenci bilet: 20.50 TL
Tam abonmanın fiyatı gereksiz uçuk, abonman beklediğim zammı almış. Kazık gene yağlı yağlı hepimiz için hazırlanmış.