İzmir'de 15 yaşındaki bir kız çocuğu defalarca bıçaklanarak öldürüldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Helox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kız
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

15 yaşındaki birisi küçücük bir çocuk değildir, birisinin nasıl birisi olduğunu kavrayabilecek yaştaki birisidir.

15 yaşındaki bir kız çocuğunun öldürülmesi seni vicdanen zorluyorsa o zaman kendine hâkim olabilirdin, bana sataşmak yerine, bu üç.
Sen çoğu yorumunda görüp hatırladığım kadarıyla manipüle konusunda kendini iyi sanan birisisin benim düşünceme göre, 15 yaşında bir kızın canice öldürülmesiyle benim yazdığım yorumda nasıl bir bağ kurdun bilmiyorum, ben sadece yorum yaptım, hatta yorumumda sana bile cevap vermeden yazdım, ha yorumunu imgelemem bunun arasında bir bağ yaratır mı? Yine yaratmaz.

Oraya "15 Yaşında bir kız çocuğu öldürüldü ve bunun gençlerin çivisinin çıkmasıyla hiç alakası yok!" diyerekten yazmadım, ek bir satır ekleyip farklı bir şekilde yazmışım, iyi denemeydi, ancak bunu yiyecek birisi olmaz dostum. Bu arada bir kız çocuğunun ölümünün üzerinden benim sana sataşmamı yorumlayarak beni hedef göstermeye çalışmak... Bu arada bu konuyu değiştirmeye çalışmakla beraber dallandırıp budaklandırmak değil midir? Vay canına gerçekten tedaviye ihtiyacın var.

Ayrıca seninle aynı fikirde olmak zorunda değilim, senden korkmak zorunda da değilim kimsin ki sen? Hayatımın hiçbir yerinde karşılaşmayacağım, benim için zerre değeri olmayan (bunu kötü bir anlamda söylemiyorum, sen benim için ekranda gözüken kelimelerden ibaretsin.) sadece burada yorumlarda gördüğüm kadarıyla bilebileceğim birisisin, sana hiçbir yorumumda "sen kesinlikle kötü birisin!" demedim, demem de. Tanıdığım kadarıyla, ki seninle aynı olay içerisinde de bulunduğum tek yer, bana raporla gam yapacak kadar basit bir olaya karışıp yetkilerinin alındığı bir senaryo olduğu için inan seni pek takmıyorum.

Bana fikrine katılmama sebebimin seninle bir olay yaşamış birisi olmamdan dolayı olduğunu söyleyen kişinin de bana raporla ateşlenme deyip de yetkilerinin alınan ve adına özür dilenen birisi olması da sağlam ironi bu arada.

Bu da seni baya baya sinirlendiriyorsa özür dilerim.

Burası bir forum, konu içerisinde konu dışına çıkılmadığı ve hakaret etmediğim sürece istediğim kişinin yorumunu alıntılayarak veya alıntılamayarak dilediğim şekilde fikrimi belirtebilirim ve sen buna zerre karışamazsın.

Son düzenleme:
Sen çoğu yorumunda görüp hatırladığım kadarıyla manipüle konusunda kendini iyi sanan birisisin benim düşünceme göre
Manipülasyonun konumuzla alakası yok yine. Ben sadece bana yazdıklarına yanıt veriyorum, sen benim utanmasan çocukluğuma inip travma analizlerimi yapacaksın. Tartışma adabın yok galiba.

15 yaşında bir kızın canice öldürülmesiyle benim yazdığım yorumda nasıl bir bağ kurdun bilmiyorum
Ben senin kendi sözlerin üzerinden ilerliyorum. Benim yorumlarımı anlamak için alıntıladığım mesajlarını okumalısın.

hatta yorumumda sana bile cevap vermeden yazdım, ha yorumunu imgelemem bunun arasında bir bağ yaratır mı? Yine yaratmaz.
Bana cevap verdiğin çok açık hatta baya sitemli şekilde beni Y kuşağının da içine sokmuştun. Alıntı özelliğini kullanmaman bir şeyi değiştirmez.

Tartışmanın başlangıç noktasıyla 3-4 mesaj sonraki noktası arasında bağlamsal uyuşmazlık olmasına rağmen nasıl bunları bağlayabiliyorsun anlamak güç. Birinin 10 yaşındaki hâliyle 40 yaşındaki hâlini alıp, ikisi arasında bağ kurmak gibi. Yani mesela 40 yaşındaki birini 10 yaşındayken yaptıkları yüzünden 30 yıl sonra sorgulamaya benziyor.

Vay canına gerçekten tedaviye ihtiyacın var.
Teşekkürler.

Ayrıca seninle aynı fikirde olmak zorunda değilim
Tamam, olma?

senden korkmak zorunda da değilim kimsin ki sen?
Bunu cidden yazdığına inanamıyorum gerçekten.

Kendin benimle aynı fikirdesin zaten, sadece ben olduğum için zıtlaşma çıkarıyorsun.

(bunu kötü bir anlamda söylemiyorum, sen benim için ekranda gözüken kelimelerden ibaretsin.)
Teşekkürler de bunun konumuzla alakası ne, hâlen anlamıyorum.

Benim ruh hastası ve egolu kişiliğimi geçip, basitçe kendi fikirlerini paylaşacak mısın yoksa beni farklı şekillerde pasif agresif şekilde aşağılamaya devam edecek misin?

inan seni pek takmıyorum.
Evet, beni hiç takmadığın için seninle alakası olmayan bir yorumumdan nem kapıp bana sataştın.

Bunu da fikrime karşı çıkarak değil beni basitçe Y kuşağı olarak tanımlayarak yaptın, ki Y kuşağı olmadığım ortaya çıkınca zaten tartışma senin için saçma bir hâl aldı. 20 yıl önceki sağ-sol olayları tek argüman olunca durumun normal.

Bu da seni baya baya sinirlendiriyorsa özür dilerim.
Evet, sinirlenen benim ama karşındakini sürekli aşağılayan sensin. Trajikomik.

Karışmıyorum ki zaten? Aynı mesajları mı okuyoruz şüphe içerisindeyim.

Dediğim gibi, aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp kişisel olayımız hakkında ki yorumları burada konu dışına çıkarak devam ettirmeyeceğim, kendimi uzun uzun açıkladım, bana göre ne olduğun da belli, düşüncelerimi belirttim.

Seni aşağılamıyorum, düşündüğümü söylüyorum, adına özür dilenen birisisin.

Konu dışına çıkılıyor, daha fazla senin saçmalıklarına katlanamam, konu hakkında ki yorumlarımı belirttim.

aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp kişisel olayımız hakkında ki yorumları burada konu dışına çıkarak devam ettirmeyeceğim
Eğer bunu kendin başlatmasaydın samimi olduğunu düşünebilirdim, bu bir.

Seni aşağılamıyorum
Tedaviye ihtiyacın var demek, sen ruh hastasısın demenin göze "hoş" gelen yoludur, yani pasif agresiflik bir açıdan, bu iki.

adına özür dilenen birisisin
Teşekkürler, bu elbette neden ilk başta bana sataşıp, ardından kendi eylemlerini bana yüklemeye çalıştığını açıklamıyor, bu üç.

daha fazla senin saçmalıklarına katlanamam
Bunun için de teşekkürler, belki bir dahaki sefere fikirlerin arkasında durabilir ve insanları aşağılamak yerine konuşmayı deneyebilirsin, bu da dört.

Benim oğlum olsa, böyle şeyler yapsa ben de onu psikoloğa, o da yetmezse psikiyatriye götürürdüm canımın içi, alıngan olma hiçbir lafımda sana hakaret etme veya pasif agresiflik yok. Ruh hastası olsaydın "Acil bir şekilde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları sağlık merkezine yatırılman (bak yatman da değil, yatırılman.) gerektiğini söylerdim, bu saygısızlık olmakla beraber fikrimi belirtmenin de dışına çıkmak olurdu. Ama tedaviye ihtiyaç duymak kötü bir şey değil, git psikoloğa derdini anlat iyi gelecektir.

Konunun dışına çıkmasan mı artık? Sana sataşmadım, sadece yorumunu imgeledim kendimce, buna da hakkım var, hakarette etmedim sana. Ay sana cevap veren herkes sana sataşıyor mu oluyor? Nasıl bir dünyan var canım senin? Kahvemi içiyorum, bir yandan boş zamanım var tatil dolayısıyla foruma bakıyorum, haber okuyorum.

Bu arada fikrimin direkt olarak arkasındayım, 15 yaşında kız çocuğunun canice katledilmesi hakkında tüm fikirlerimi söyledim, sonra seninle tartışmaya başladım, yazdığın her şeye çatur çutur cevap da vermişim, daha ne istiyorsun? Hayır kısa kısa da yazmamışım bayağı anlatmışım kendimi, düşüncelerimi belirtmişim.

İyi sosyaller diyeceğim ama birazdan dört beş satır ayırarak, sonlarına iki üç falan ekleyerek yine kendince konuşacaksın.

Bu hitap şekli iyi gözükmüyor, gözden geçirmek isteyebilirsin.

Senin genel olarak üslubun ve fikirler yerine şahsımı hedef alman zaten açık, eğer bana ettiğin bu hakaretleri ve yaptığın aşağılamaları daha sonra bu şekilde gerekçelendirmeye çalışacaksan belki ilk baştan onları söylememelisin.

Konunun dışına çıkmasan mı artık?
Cevap vermeyi kesebilirsin.

Aynı şekilde bu hitap şekli de iyi gözükmüyor, gözden geçirmen iyi olabilir.

hakarette etmedim sana
Önceki mesajlarını okumak isteyebilirsin.

Basitçe bana sataştığın ve hayali çıkarımlarla olmayan şeyleri olmuş bellediğin için sana basit bir cevap verdim. Cevabımı geçersiz kılmak yerine "sen şöylesin", "sen bunu yaptın" vb. pek çok şeyi saymaya devam ettin. Sana ısrarla bunların bende karşılığı olmadığını ve bana sataşacaksan en azından fikirlerini kullanman gerektiğini belirttim.

Biri sırf yozlaşmış bir gençliği belirtti diye "sen Y kuşağısın, 20 yıl önce sağ-solu gördük" demek ama o kişi Y kuşağı çıkmayınca "sen bunu yaptın" demek mantık kuralarına aykırı. Senin mantığına yatabilir tabii ki.

sonlarına iki üç falan ekleyerek yine kendince konuşacaksın.
En azından numaralandırmayı yaparken doğru yaptığımı söyleyebiliriz. Hatırlarsan iki kere "iki" kullanmıştın, halbuki o üçüncü cümlendi. Burada komik olan şeylerden biri de hor gördüğün bir fikir aktarma yöntemini kendin de yapmış olman, daha da komik olan şey sayım konusunda sıralamayı karıştırman.

Hafif keko erkek sevgili vakası denilebilir. Günümüz ergen kızlarının çoğu böyle erkekleri seviyorlar ben anlayamıyorum. Zaten çocuğun ne olduğu ortada onu biliyoruz ama neden bu çocukla sevgili oldun?

Valla insan hata yapabilir, aynı anda 3 konuya cevap yazıyordum, senin gibi oturup bu gereksiz tartışmayı ana hedefim belirlemedim, üzgünüm hata yaptığım için... İnsanlar hata yapabilir, ben de yapmışım kontrol ettim, bunun nesi komik? Lütfen zekandan şüphe ettirme bana, komik duruma düşüyorsun.

Bak tekrar söylüyorum, sen raporla bana özelden ateşleneceksen tarzı konuşan, adına özür dilenmiş birisisin, yetkilerin alınmış bu konuda, benim sıralamayı karıştırmam mı daha komik sence?

Önceki mesajlarını okumak isteyebilirsin.

Tüm egonu, kişiliğini bir kenara bırakıp, sana hakaret ettiğimi düşünüyorsan beni raporlayabilirsin. Buna söyleyeceğim tek şey bu, zira üst mesajlarıma asıl sen gidersen defalarca kez senin kötü birisi olmadığını, sadece benim bildiğim ve benimle olay yaşayan birisi olarak (ki o olayda da haklı görüldüm.) bana göre iyi biri olmadığın konusunda düşüncemi belirttim, ki değilsin de iyi biri bana göre senin adına özür bile dilendi ne anlatıyorsun?

Çok mu zor? "Pekala, ben iyi biri olduğumu düşünüyorum. Sana göre kötüysem bu umurumda değil." demek. Basit, yapabilirsin, pasif agresiflik falan olarak da algılamam, dilediğini söyle zira umurumda değil.

Aynı şekilde bu hitap şekli de iyi gözükmüyor, gözden geçirmen iyi olabilir.

Canım sana canım dememle alakalı ne bir hitap bozukluğu olabilir? Birader, hacı, kardeş, hayırdır? falan desem haklısın, bu gerçekten kötü olurdu, hatta agresif gözükebilir de canım demenin nesi kötü? Kimse sana canım demedi mi hayatın boyunca? Kötü bir amacım yok.

Bu hitap şekli iyi gözükmüyor, gözden geçirmek isteyebilirsin.
Tekrar söylüyorum canımın içi, bu bir hakaret değil, kötü bir hitap şekli de değil, dilersen bunun hakkında bir konu açıp bu kelimelerin yasaklatılmasını oylayabilirsin. Bana da söylersen hiç fark etmez bu arada, her şeyi geçip bunlara takılmıyorum ben.

Senin şahsına hakaret etmiyorum, etmem de. Seninle bir olay yaşadım, ama bu senin şahsına hakaret etmem için bana sebep vermez, nereden geliyor bu düşünceler?

Lütfen artık bu tartışmayı bitirelim olur mu... Konu gereksiz mesajlar ile doluyor.

Son düzenleme:
7 sayfa gereksiz mesaj ile dolu, cidden sıkılmıyor musunuz?

İfadeler: Leo
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…