Uzaylılar Biden'dan bir cacık olamayacağını anlamış.
Yatırımcılar, her ne kadar da nefret etsem de şirketler; ülkelerin ekonomisini ayakta tutanlardır. Bir yatırımcı o ülkeden çekilirse o ülkenin ekonomisi kötüye gidiyor demektir. Örneğin sanırım bu yılın başlarında veya 2023 sonlarında Sony Türkiye'den çekildiği an oyun fiyatlarını gördün. Yatırım yapılmıyor ve Türk lirası ticari değerini kaybediyor. Ticaret yok, para yok. Simple is that.Bu "yatırımcı gelmez" muhabbetini de anlamıyorum. Bir ezberdir gidiyor. Kaçırdığım bir nokta var da ben mi at gözlüğü takıyorum anlamıyorum.
İşçiyi sömürme rahatlığını bulan -mesela Türkiye- her yatırımcı koşarak gelir arkadaşlar. İliç'te önlem almadan ülkenin madenlerini çıkarırlar, göçük sonrası en ufak yaptırım almazlar mesela.
Trump'ta yaşlı sayılır ama en azından yolunu buluyor; sandalye hayal etmiyor. Neyse, yaşlılıktır; fazla da dalga geçmeyelim.
Her ülke birbirine yatırım yapıyor. İşçini sömürtüyorsan sorun yatırımcıda değil baştakinin işçiye karşı vurdumduymazlığı. Avrupada ABD de işçiyi kolay kolay sömüremiyorlar neden işçi hakları var. En çok oralar yatırım alıyor. Demek ki sorun yatırımla ilgili değil.Bu "yatırımcı gelmez" muhabbetini de anlamıyorum. Bir ezberdir gidiyor. Kaçırdığım bir nokta var da ben mi at gözlüğü takıyorum anlamıyorum yani.
İşçiyi sömürme rahatlığını bulan -mesela Türkiye- her yatırımcı koşarak gelir arkadaşlar. İliç'te önlem almadan ülkenin madenlerini çıkarırlar, göçük sonrası en ufak yaptırım almazlar mesela.
Trump'ın kazanacağından eminim. Instagram'ını uzun zamandır takip ediyorum ve Amerikanlar cahil olsalar da salak değiller. New York'u kurtaran Trump'a güvenirler diye düşünüyorum. Instagram'da mükemmel bir kampanya yürüttü. Amerika vatandaşı olsam Trump'a verirdim oyumu.Emlakçı ve zombi başkan gördüğümüze göre, bence bir kadın başkan da görelim.
Mesajımda şirketleri direkt suçlamadım, her ne kadar yeterince suçlu olsalar da. Tekrar okumanızı rica edeceğim. Biraz aşağıdaki alintiyi da okursanız tatlı olur.Her ülke birbirine yatırım yapıyor. İşçini sömürtüyorsan sorun yatırımcıda değil baştakinin işçiye karşı vurdumduymazlığı. Avrupa'da ABD'de işçiyi kolay kolay sömüremiyorlar, neden? İşçi hakları var. En çok oralar yatırım alıyor. Demek ki sorun yatırımla ilgili değil.
Öz yeterlilik diye bir şey var, yatırımcı şart değil.Yatırımcılar, her ne kadar da nefret etsem de şirketler; ülkelerin ekonomisini ayakta tutanlardır. Bir yatırımcı o ülkeden çekilirse o ülkenin ekonomisi kötüye gidiyor demektir. Örneğin sanırım bu yılın başlarında veya 2023 sonlarında Sony Türkiye'den çekildiği an oyun fiyatlarını gördün. Yatırım yapılmıyor ve Türk lirası ticari değerini kaybediyor. Ticaret yok, para yok. Simple is that.
Kendi kendine yeten bir ülke söyler misin? Hiç ama hiç yatırım almayan? Şirketlerden nefret ettiğimi söylemiştim, tekrar edeyim: Şirketler insanları önemsemezler, işverenler kanun çerçevesinde önemserler. Şirketler için insanlar bir veri parçasıdır. Şirketler konusunda sakın kapışma benimle komünistimsi dostum. Bi Silverhand idolü ile konuşuyorsun. Senin o hükümetin işçiye hak verecek önce.Öz yeterlilik diye bir şey var, yatırımcı şart değil.
Ben de simple bir şey anlatayım: Şirketlerin tek amacı kâr etmek. Daha çok kâr, daha çok yatırım. İşçinin güvenliğinden kısmak, hukuk sisteminden sıyrılmak gibi etmenler yatırımcıyı çeker. Çünkü insan haklarına, güvenliğine, işçinin sigortasına ayıracak bütçe olmayacaktır o şirket için. Koşarak gelirler, dediğim gibi.
Bende şirketleri pek sevmiyorum. Ama günümüz düzeninde bunu kıracak bir ülke değiliz. Kırmaya çalıştığımız anda ülke afrikadan beter hale geliyor. Elimizden geldiğince yatırımcıları denetlemeliyiz Emekçi isçinin yanında olmalıyız. Ama hükümet bunu yapmıyorsa elbette yatırımcı bizi köle olarak görür. Orada işte hükümete tepkimizi koymalıyız ve daha çok işçi yanlısı partileri desteklemeliyiz.Mesajımda şirketleri direkt suçlamadım, her ne kadar yeterince suçlu olsalar da. Tekrar okumanızı rica edeceğim. Biraz aşağıdaki alintiyi da okursanız tatlı olur.
Kanada vatandaşı nispeten sömürülmez ama Kanada menşeili şirket Türk vatandaşını sömürür kabaca. O şirketler de kendi ülkelerinde örtülü olarak bu işi yapıyor bu arada, onu da söyleyeyim.