JRPG stili oyun geliştirmek için motor önerisi

29

Üstün
Makaleler
23
Selamlar. Su aralar birkaç arkadaş laf üstünde eğlencelik bir oyun geliştirme planı içindeyiz iki mühendislik ve iki İngilizce öğretmenliği öğrencileri olarak fakat hiç birimizin önceden oyun geliştirme deneyimi yok.

İlk şunu belirteyim, bu projeden yüksek gelir (hatta direkt gelir) beklemiyoruz. Hem bi başlama ateşi ve öğrenme çabası için hem de eğlencelik ve tiçırlarımızdan birinin de uzun zamandır hayali bu stil bir oyun geliştirmek.

Desktop hedefli geliştirilecek, OMORI ve Undertale gibi RPGMaker oyunlarına benzeyecek/benzetilebilecek, 2D ana hedefli ve özgür yazılım (fakat olmazsa ücretsiz) bir yazılım arıyoruz.

Teşekkür ederim.

RPG Maker'a bakabilirsiniz. Dediğiniz gereksinimleri karşılıyor.
Dediğim iki oyunun da platformu o hocam, ileriye donukluk amaclı olarak GODOT falan daha mı iyi olurdu diye düşünmeye çalışıyorum sadece.

Yalnız bilginiz olsun ileride Unity veya UE5 gibi Engine'lara geçişiniz daha zor olur çünkü Godot bildiğim kadarıyla kendi dilini kullanıyor. Yine de ileride bu ikisinden başlamak isterseniz C# olan Unity, C++ UE5'e göre çok daha basit gelir.

İfadeler: 29
Godot uzerinde C# destegi de bulunuyor hocam. Unreal ile AAA olmayan oyun yapilmasina sirf kullanici deneyimi acisindan karsiyim hocam cunku babam kullaniyor o mereti mimari amacli ve nasil bir kaynak canavari ve komplikasyon makinesi oldugunu gozlerimle gordum

Unity ya da zamanin sarti ne getirir bilemem ama 3D icin sanirim Unity standart. C# ile ilerleyelim onumuz kolay olur diye de aklimdaydi.

C++ yaptığın işe göre zorlaşıyor en basitinden Arduino'larda bile C++ kullanılıyor. C# yine de daha rahattır meretin kullanılmadığı sektör yok.

İfadeler: 29
C++ yaptığın işe göre zorlaşıyor en basitinden Arduino'larda bile C++ kullanılıyor. C# yine de daha rahattır meretin kullanılmadığı sektör yok.
Net Core kullanmayi ucundan biliyorum diyebilim sanirim ve evet gercekten oyle, Java'nin olmasi gereken formunun birkac eksik hali bence(eksik ozellikler de java uzerinde ).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…