Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlasterJaxx 1

Çalışkan
Dostlar, görseldeki gibi WAN kısmında Router'ım yerel IP alıyor. Bridge moda almama rağmen neden bunu yapıyor olabilir? Bu işi nasıl çözebiliriz? Günlerdir yapmaya çalışıyorum, yardımlarınız benim için kıymetli. 🙏🏻

• Altyapı DOCSIS 3.0
  • Modem Netmaster Infinity 401
  • Router OpenWrt kurulu Raspberry Pi 5

IMG_0259.webp

Çözüm
Merhaba, VLAN ID etiketini bridge mod aldığın router basıyor mu yoksa paketleri ham olarak OpenWrt'ye mi gönderiyor? Eğer paketleri ham olarak gönderiyorsa VLAN ID etiketi basman gerekiyor, yoksa PPPoE bağlanmaz, IP almaz WAN tarafı.

Modemi resetleyin bu videodaki gibi bridge moda alın.

Hocam, mesajınızdan bağımsız olarak konuyu açarken paylaştığım görseli sabah çekmiştim, evden çıkmadan önce ve internete bağlanamamıştım. Az önce işten geldim ve baktım, internet çalışıyor; yani işlem başarılı. Kablonet kısmında işler biraz yavaş ilerliyor demek ki. Şu anda güncel sistem şu şekilde oldu:
Infinity 401 bridge modda
Raspberry Pi 5 OpenWrt cihazım router
Mercusys MR27BE cihazım Access Point modda internet dağıtımını yapıyor.

Üzerimden büyük bir yük kalktı, kuş gibi hafifledim. :) 200/20 tarifedeyim. Kablonet modem ile 150 alırken, şu an hız testinde tam hız (200) alıyorum. Kablonet'i getirilebilecek en iyi hale getirdik sanırım.
Son zamanlarda bu sorunu yaşayan çok fazla insan gördüm, bazıları sorunu çözemedi ve öylece bıraktı. DHCP dağıtma işini Kablonet cihazına bırakıp geçin derim, kafayı yormayın çok.

Köprü moduna alınca otomatik kapatmıyor mu ?

Son zamanlarda bu sorunu yaşayan çok fazla insan gördüm, bazıları sorunu çözemedi ve öylece bıraktı. DHCP dağıtma işini Kablonet cihazına bırakıp geçin derim, kafayı yormayın çok.
Bi şansımızı deneyelim olmazsa öyle olacak gibi :(

Doğru mu söylüyor yoksa sallıyor mu ? :)

Dosya Ekleri

• IMG_0261.webp
    IMG_0261.webp
    203,7 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Merhaba, VLAN ID etiketini bridge mod aldığın router basıyor mu yoksa paketleri ham olarak OpenWrt'ye mi gönderiyor? Eğer paketleri ham olarak gönderiyorsa VLAN ID etiketi basman gerekiyor, yoksa PPPoE bağlanmaz, IP almaz WAN tarafı.

Son düzenleme:

Hocam, mesajınızdan bağımsız olarak konuyu açarken paylaştığım görseli sabah çekmiştim, evden çıkmadan önce ve internete bağlanamamıştım. Az önce işten geldim ve baktım, internet çalışıyor; yani işlem başarılı. Kablonet kısmında işler biraz yavaş ilerliyor demek ki. Şu anda güncel sistem şu şekilde oldu:
Infinity 401 bridge modda
Raspberry Pi 5 OpenWrt cihazım router
Mercusys MR27BE cihazım Access Point modda internet dağıtımını yapıyor.

Üzerimden büyük bir yük kalktı, kuş gibi hafifledim. :) 200/20 tarifedeyim. Kablonet modem ile 150 alırken, şu an hız testinde tam hız (200) alıyorum. Kablonet'i getirilebilecek en iyi hale getirdik sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm