Hehhe

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Kablonet VDSL altyapısı üzerinden 200 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızı sunan tarifeyi kullanıyorum. Speedtest üzerinde hız değerlerim normal görünmesine rağmen ciddi bir jitter ve bufferbloat problemi yaşıyorum. Evde internete maksimum 3 kişi bağlanıyor ve ağa yük bindirecek hiçbir yüksek boyutlu işlem yapılmıyor.

Her sabah ExitLag uygulamasını açıp oyuna girdiğimde göstergelerde yüksek jitter fark ediyorum. İnternet servis sağlayıcımı arayıp IP değişikliği talep ettiğimde sorun o günlüğüne çözülüyor. Ancak bu döngü her gün tekrarlanıyor bazen 2-3 gün sorunsuz gidiyor, ardından problem yeniden baş gösteriyor.

İşin daha garip kısmı, IP değişikliği yaptıktan sonra ExitLag üzerinde sadece Amsterdam 2 sunucusu stabil ve iyi bir değer verirken, diğer tüm Avrupa sunucuları (Sofia vb.) kötü değerler vermeye devam ediyor.

Kablonet’e mail attığımda "Yurt dışı çıkışlarında genel bir problem var." diyerek geçiştirdiler ve uzun süredir bir çözüm üretilmedi. Telefonla aradığımda ise eve teknik ekip yönlendiriyorlar fakat gelen ekipler iç tesisat kontrolü yapıp gidiyor

Ne yapmam gerekiyor? Kablonet'i aradığımda teknik olarak tam olarak ne söylemeliyim veya benzer bir problemi yaşayıp çözebilen var mı?

Buna ek olarak, az önce IP değişikliği yapmama rağmen problemim daha da beter bir hal almaya başladı.

Exitlag test.webp
packetloss.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Vdsl olduğuna emin misiniz ? 200mpbs vermez vdsl de. Arkadaşın dediği gibi operatör kaynaklı gibi duruyor.

Kuvvetle muhtemel DOCSIS hizmet alıyorsunuz. Kablonette 200 Mbps hizmeti VDSL üzerinden almanız mümkün değil. Kullandığınız modemin modelini paylaşırsanız hangi teknolojiden hizmet aldığınızı açıklığa kavuşturabiliriz. Jitter değerine gelince, eğer hizmetiniz düşündüğüm gibi DOCSIS ise çok da düşürme şansınız bulunmuyor.