EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Belirli bir sayı üstünde aynı sayıda ürün alınca ticari amaç sayılıp reddedildiğini ya da ekstra vergi eklendiğini duydum. AliExpress'ten 3 tane ARGB fan alacağım ama ticari olarak sayılır diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 adet ve üzeri alımlarda ticari sayılıyor diye biliyorum.
5 adet kulaklık siparişi vermiştim sorun olmadı fakat 20 adet kutu şeklinde aldığımda gümrükten ücret ödeyip almıştım.
5 adetden fazla sipariş geçeceksem evdekilerin T.C. ve telefon numarası ile sipariş geçiyorum. Evde 5 kişi yaşıyorsa 5*5 = 25.
Aylık 25 adet parça alabiliyorum.

Ek olarak satın alacağınız ürün 30 euro üstü ise sizden ücret talep edeceklerdir.

Başka bir forumda yazılan yorum.
Mesela ben 100 adet vidalı makas stopper getirdim sorunsuz geçti, 3 adet farklı boy makas siparişim gümrüğe takıldı.
Eğer birden çok getirecekse farklı adreslere getirtsin, birini bir komşusuna, birini bir akrabasına, birini iş arkadaşının adına sipariş verebilir.
Ama herhangi bir elektronik aletin birden fazla sipariş verilmesi ticari olarak algılanır.

Son düzenleme:
Hangi fanı alacaksın? Amazon'a baktın mı gümrük işi daha güvenilir. Gümrük neredeyse tamamen şansa kaldı artık ama 3 tane fan için hiçbir şey olmaz merak etme. Üç kuruş sınır koydular zaten neyin ticareti olacak.