Bir tanıdığım özel şirket binasında gece bekçiliği yapıyor. Üstüne boş günlerinde kahvede çalışıyor. Ayda ortalama 50-60k kazanıyor. Bahsettiğiniz torpille alakası yok.

50-60k kazanıyor ama kendisini 2 iş ile heba ediyor demek ki. Yani bir şeyi eklemeyi unuttum 7/24 çalışmadığınız sürece götüremessiniz.
Ya kölelik ya da torpil!

50-60k kazanıyor ama kendisini 2 iş ile heba ediyor demek ki. Yani bir şeyi eklemeyi unuttum 7/24 çalışmadığınız sürece götüremessiniz.
Ya kölelik ya da torpil!
Gece bekçiliğini akşam 5'ten sabah 8'e kadar yapıyor. Bu sırada boş boş oturmuyor. İlla ki kendini geliştiriyordur. Sadece kahvede çalıştığı günler yoruluyordur. Sizin dediğiniz gibi kendini öldürmüyor.

Ya kölelik ya da torpil!
Ayrıca bana göre sizin gibi insanlar iş bulamamalarını tamamen torpile bağlıyor. İş bulamıyorsanız %50'sinden fazlası sizin probleminiz.
Sürekli torpil torpil demekle olmuyor o işler.

40K alan doktor bul o maaşı sana ben veririm :DYeni mezun pratisyen doktorların maaşı çok rahat 110-120 binleri buluyor. Uzmanlar zaten ayrı bir dünyada.
120K alan doktor diye bir şey yok eğer 120K alıyorsa ya alanında gelişmiş profosyenel ve cerrahtır yada ekstra maaşı vardır.
İşini bilen mühendis çok rahat 45-50'yle başlıyor zaten. Hemşire desen benzer, devlette yeni başlayan hemşire döner sermayeyle ayda çok rahat 40-50 görür.

Hemşireler anında 40-50K ile başlamıyor çeşitli yerlerde deneyim yapıyor ve yavaş yavaş 30K dan almaya başlıyorlar.
Bu kafayla kendi kendinizi açlığa mahkum ediyorsunuz. Biraz kurumsal, ciddi şirketler iş bilen adamlara hak ettiği maaşı veriyor merak etme.
Evet ekonomik durumdan dolayı açlıktayız kafadan dolayı değil. Dünyanın öbür ucunda çöpçü birkaç saat çalışıp 80K alıyor rahat yani kafadan dolayı değil bu durumdan.

120K alan doktor diye bir şey yok eğer 120K alıyorsa ya alanında gelişmiş profosyenel ve cerrahtır yada ekstra maaşı vardır.
Hayatında kaç tane doktora maaşını sordun? :DBuyur gel Bursa'ya da tanıştırayım, bizzat 15 yıllık arkadaşım daha bu yıl doktor oldu diyorum sana. Döner sermaye diye bir şey duydun mu bilmiyorum ama hani bu adamlar baktıkları hasta başına ek ücret alıyorlar ya;) En vasıfsız doktor 100 bin kaldırır, emin ol.
Hemşireler anında 40-50K ile başlamıyor çeşitli yerlerde deneyim yapıyor ve yavaş yavaş 30K dan almaya başlıyorlar.
Yine, devlette çok rahat nöbetlerle zartla zurtla 40K görüyorlar.
Evet ekonomik durumdan dolayı açlıktayız kafadan dolayı değil. Dünyanın öbür ucunda çöpçü birkaç saat çalışıp 80K alıyor rahat yani kafadan dolayı değil bu durumdan.
Green Card'la ABD'ye giden bir tanıdığım var, yurtta yan odada kalıyordu. Gideli 1 yıl oldu, kiralar o kadar pahalı ki kendisi oda kiralayabildi, tanımadığı zenciler yan odada damara met vururken bu uyumaya çalışıyor:rofl: Ayda 2500 dolar alıyor o da, depoda çalışıyor.

Dünyanın her yerinde böyle. Rahat yaşamak istiyorsan eşek gibi çalışacaksın. Öyle çöpçü olup krallar gibi yaşansaydı kimse çalışıp çabalamazdı güzel dostum. Gözlerini aç.

Size bir şey dememek için kendimi zor tutuyorum.
Hollanda 'da tanığıdım var refahları çok yüksek temizlik görevliliği yapıyor 6 saat ayda 120k kazanıyor.
Eğer iş veren ile ilgili sorun çıkarsa sözleşmeyi feshedince işsiz maaşı alıyor.
Her türlü refahları yüksek yurtdışındakilerin bir tek bizde böyle.

İtalyadan arkadaşım var kendisi işsiz,vasıfsız. Bütün giderlerini ve masraflarını devlet karşılıyor çalışmasan krallar gibi yaşarsın yurt dışında.

Hayatında kaç tane doktora maaşını sordun? :DBuyur gel Bursa'ya da tanıştırayım, bizzat 15 yıllık arkadaşım daha bu yıl doktor oldu diyorum sana. Döner sermaye diye bir şey duydun mu bilmiyorum ama hani bu adamlar baktıkları hasta başına ek ücret alıyorlar ya;) En vasıfsız doktor 100 bin kaldırır, emin ol.

Yine, devlette çok rahat nöbetlerle zartla zurtla 40K görüyorlar.

Green Card'la ABD'ye giden bir tanıdığım var, yurtta yan odada kalıyordu. Gideli 1 yıl oldu, kiralar o kadar pahalı ki kendisi oda kiralayabildi, tanımadığı zenciler yan odada damara met vururken bu uyumaya çalışıyor:rofl: Ayda 2500 dolar alıyor o da, depoda çalışıyor.

Dünyanın her yerinde böyle. Rahat yaşamak istiyorsan eşek gibi çalışacaksın. Öyle çöpçü olup krallar gibi yaşansaydı kimse çalışıp çabalamazdı güzel dostum. Gözlerini aç.
@TecholAI Sana soru soruyorum. Sence refah buradamı yüksek Avrupa ülkelerindemi?

Son düzenleme:
Bir şey desen ne olur? Kulağı kapatmışsın konuşuyorsun. Sana Avrupa'dan iyi durumdayız diyen oldu mu? Anlatmaya çalıştığım tek şey şu: Çalışana Türkiye'de para var. Bunu anlamıyorsun, Avrupa'ya, çöpçülüğe çekiyorsun konuyu.

Avrupa'ya gidebilirsen git, oradaki çöpçü buradaki çöpçüden rahat geçinir ama çöpçü her yerde çöpçüdür, unutma. Rüyalarla yaşayanı gerçekler öper, gittiğinde görürsün. Dediklerimi de iş hayatına başlayınca anlarsın, alnının teriyle nasıl güzel paralar kazanılabiliyor bu ülkede de:)