Yer
Kaer Morhen
Vaktini geçirdiğimiz şu günlerde Kıbrıs'ta askerlik yapıyorum ve artık psikolojik olarak iyice zorlanmaya başladım. Sivil hayatta bile insanlar ile aramda mesafe bırakırken mevcut durumda onlarla iç içe yaşamak zorundayım.

Olduğum alayda yakın tarihte 2. bir intihar girişimi oldu, bu sebeple silahlı atışımız yine iptal oldu. Kışlada her gün farklı bir olay olduğu için hizmet takımı olarak yine biz koşuşturuyoruz dolayısıyla zihinsel yorgunluk olduğu kadarıyla fiziksel olarak da yoruluyoruz. Mental olarak yeri geldiğinde az da olsa keyfim yerinde oluyor ancak çoğu zaman nötr oluyor ve bu durum canımı sıkıyor.

Askerliği bitirsem bile artık yeni bir hayat kurmam gerekiyor ve ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Liseyi ailevi durumumdan dolayı yarıda bıraktım ve bitirmeyi, ardından bilgisayar teknisyenliği için mümkünse bölüm okumayı hedefliyorum. Ancak olacağına dair hiç umudum yok.

Bu yirmili yaşlarda büyük kardeş olarak artık evlenip aile kurmam bekleniyor ancak ben hiçbir zaman böyle bir şeyi istemiyorum ve bunun için zaman zaman baskı içinde hissediyorum. Ne kadar da tartışıp ne kadar da laf anlatsamda isteklerini geri çeviremediğim için aile evinden taşınmam gerek.

Bu sorunları çözmem gerekiyor ama elimden gelen hiçbir şey olmadığı için huzursuzum. Böyle daha nice sorunlarla boğuşmak artık bir şeylere olan umudumu öldürdüğü gibi insanlığa olan güvenimide bitiriyor.

Buraya kadar okuduysanız minnettarım. Ufakta olsa içimi dökmek istedim. Mental olarak zorlu olan bu günlerde bana verebileceğiniz her türlü tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Bu yirmili yaşlarda büyük kardeş olarak artık evlenip aile kurmam bekleniyor
Her şeyden önce bu tamamen sizin sorumluluğunuz ve kararınız, kimse kimseyi böyle ciddi bir şeye zorlayamaz. Genel düzeyde ise, her şeyden önce fırsatları, hayatınızdaki güzel olabilecek şeyleri görmeye çalışın. Evet, herkes kendi hayatını kendisi yaşar, kimse kimsenin derinliklerini bilemez. Bu yüzden insanın doktoru, psikiyatrisi de, kısacası ihtiyaç duyduğu her şey kendisidir. Ve en önemlisi yüzlerce, binlerce sorun olsa bile, hayatınızda uğruna çalışacak bir hayâliniz, hedefiniz, amacınız olsun ki mutlu hissedebilin. Bunu bulamazsanız içinizde hep bir kurt olacaktır, tecrübeyle sabit.

Burada her ne kadar ticari amaçla olsak da her bir birey bizim için değerlidir.
Yaşadığınız şey ne kadar stres verici olursa olsun bunun geçici bir süreç olduğunu unutmayın.
Yaşadığınız bu stres, anksiyete ya da depresyon kalıcı değildir. Sadece geçici olarak zorlu bir süreçten geçiyorsunuz ve biz bunu atlatabileceğinize inanıyoruz.

Askerlikte depresyona girmenin bir diğer sebebi de sürekli olarak aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktır. Farklı alanlarda çalışmayı ya da aktiviteler yapmayı deneyin.
Örneğin kitap okumaya çalışın, liseyi henüz bitirmediyseniz açıktan bitirme imkanınız var ise askerdeyken ilerleyin.
Kısacası: Rutinin biraz dışına çıkmaya çalışın.

Sağlık ve sevgiliye kalın...

Her şeyden önce bu tamamen sizin sorumluluğunuz ve kararınız, kimse kimseyi böyle ciddi bir şeye zorlayamaz. Genel düzeyde ise, her şeyden önce fırsatları, hayatınızdaki güzel olabilecek şeyleri görmeye çalışın. Evet, herkes kendi hayatını kendisi yaşar, kimse kimsenin derinliklerini bilemez. Bu yüzden insanın doktoru, psikiyatrisi de, kısacası ihtiyaç duyduğu her şey kendisidir. Ve en önemlisi yüzlerce, binlerce sorun olsa bile, hayatınızda uğruna çalışacak bir hayâliniz, hedefiniz amacınız olsun ki mutlu hissedebilin. Bunu bulamazsanız içinizde hep bir kurt olacaktır, tecrübeyle sabit.

Ailem doğu kültürü ile büyümüş olduğundan baskıcı ve otoriter insanlar. Geçmişte yaptıkları sebebiyle yalnız bir hayat sürüyorum. Beni mutlu edecek olan hobilerime ise artık erişimim olmadığından stres seviyem geçen her hafta daha da artıyor.

Burada her ne kadar ticari amaçla olsak da her bir birey bizim için değerlidir.
Yaşadığınız şey ne kadar stres verici olursa olsun bunun geçici bir süreç olduğunu unutmayın.
Yaşadığınız bu stres, anksiyete ya da depresyon kalıcı değildir. Sadece geçici olarak zorlu bir süreçten geçiyorsunuz ve biz bunu atlatabileceğinize inanıyoruz.

Askerlikte depresyona girmenin bir diğer sebebi de sürekli olarak aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktır. Farklı alanlarda çalışmayı ya da aktiviteler yapmayı deneyin.
Örneğin kitap okumaya çalışın, liseyi henüz bitirmediyseniz açıktan bitirme imkanınız var ise askerdeyken ilerleyin.
Kısacası: Rutinin biraz dışına çıkmaya çalışın.

Sağlık ve sevgiliye kalın...

Burada maalesef farklı görevlere geçmek istesek bile görev yerleri dolu olduğundan elimiz kolumuz bağlanıyor. Maalesef bu monotonu bozmak elimde değil.

Bir pişmanlık eseri sadece 1 adet kitap götürdüm, telefonda kitap okumayı denedim ancak bu sefer de gözlerim yanmaya başladı. Son zamanlarda fiziksel olarak iyice yorduklarından istirahat zamanında yapabileceğim tek şey uyumak maalesef.

Son düzenleme:
Vaktini geçirdiğimiz şu günlerde Kıbrıs'ta askerlik yapıyorum ve artık psikolojik olarak iyice zorlanmaya başladım. Sivil hayatta bile insanlar ile aramda mesafe bırakırken mevcut durumda onlarla iç içe yaşamak zorundayım.

Olduğum alayda yakın tarihte 2. bir intihar girişimi oldu, bu sebeple silahlı atışımız yine iptal oldu. Kışlada her gün farklı bir olay olduğu için hizmet takımı olarak yine biz koşuşturuyoruz dolayısıyla zihinsel yorgunluk olduğu kadarıyla fiziksel olarak da yoruluyoruz. Mental olarak yeri geldiğinde az da olsa keyfim yerinde oluyor ancak çoğu zaman nötr oluyor ve bu durum canımı sıkıyor.

Askerliği bitirsem bile artık yeni bir hayat kurmam gerekiyor ve ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Liseyi ailevi durumumdan dolayı yarıda bıraktım ve bitirmeyi, ardından bilgisayar teknisyenliği için mümkünse bölüm okumayı hedefliyorum. Ancak olacağına dair hiç umudum yok.

Bu yirmili yaşlarda büyük kardeş olarak artık evlenip aile kurmam bekleniyor ancak ben hiçbir zaman böyle bir şeyi istemiyorum ve bunun için zaman zaman baskı içinde hissediyorum. Ne kadar da tartışıp ne kadar da laf anlatsamda isteklerini geri çeviremediğim için aile evinden taşınmam gerek.

Bu sorunları çözmem gerekiyor ama elimden gelen hiçbir şey olmadığı için huzursuzum. Böyle daha nice sorunlarla boğuşmak artık bir şeylere olan umudumu öldürdüğü gibi insanlığa olan güvenimide bitiriyor.

Buraya kadar okuduysanız minnettarım. Ufakta olsa içimi dökmek istedim. Mental olarak zorlu olan bu günlerde bana verebileceğiniz her türlü tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Hocam bence Stoacı felsefeyi bir araştırın. Ayrıca topluma ayak uydurmaya çalışın. Yozlaşmış bir insanın yanında maske takın.

Geçmiş olsun. Moralinizi toplamak için birlikte ki elemanlarla sohbet edersiniz belki iyi geçer hem de anınız olur.