Yapay zeka bir çok kaynakları araştırıp öyle cevap vermiyor mu? Ayrıca atılan sitede kaynak dahi verilmemiş doğru mu yanlış mı nereden bilebilirim ki?
Yapay zeka internetteki her türlü veriyi kullanabilir bu sebeple her veri güvenilir de denilemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka internetteki her türlü veriyi kullanabilir bu sebeple her veri güvenilir de denilemez.

Eki Görüntüle 37809
İyi de bu kaynak güvenilir mi ki nereden bilelim?

İyi de bu kaynak güvenilir mi ki nereden bilelim?
Yazıda "Embryology in the Qur’an" kaynak olarak kullanılmış. Şuradan bakabilirsin. Sayfanın en altına bakacak olursak araştırma yapan kişi gayet ayrıntılı ve sağlam bir kitap yapmış. Güvenilir bence.

Screenshot_2024-04-20-13-28-08-63_2c2851f616de21a6da6fb44c83a25e93.webp

Yazıda "Embryology in the Qur’an" kaynak olarak kullanılmış. Şuradan bakabilirsin. Sayfanın en altına bakacak olursak araştırma yapan kişi gayet ayrıntılı ve sağlam bir kitap yapmış. Güvenilir bence.

Eki Görüntüle 37846
Hipokrat için söylediklerinde kaynak yok bile. Hipokrat diyip sayfa sayısı vermiş. [29] ve [30]'a bakın. Hipokrat'ın tüm kitaplarının derlemesini bulup araştırdım, yine de böyle bir bilgiye rastlamadım. Tabi kitapları okumadım, araştırırken gözümden kaçmış olabilir vs. o yüzden yardım istedim forum üyelerinden ama kimsenin ilgisini çekmemiş belli ki, olsun.

Kleopatra için söylenenler Medicine and the Christian Mind adlı kitaptan. Korsan olarak bulamadım, dolayısıyla onu da doğrulayamadım.

Bazı ayetlerde çelişkilere bazı ayetlerde mucizeye denk geldim. Çelişki var ise Tanrının olmaması gerekmez mi? Mucize de varsa olması gerekmez mi? Ayetler şunlar:

Nisa 78: Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler, başlarına bir kötülük gelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de.

Nisa 79: "Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir."

Birinde iyilik ve kötülük Allah'tan diğerinde ise İyilik Allah'tan kötülük bizden gelir yazıyor. Bu ayet çelişkilidir.

Zümer 6: "Sizi annelerinizin karnında üç karanlık içinde türlü yaratılış safhalarından geçirerek yaratmaktadır."

Burada da anne karnında 3 evre de yaratıldığımızı söylemektedir ve bu 17. yüzyılda kanıtlanmıştır. O zamanlar bilinmemektedir. Bu da mucizeye girmez mi?

Ayetler bu şekilde hem mucize hem çelişki var. Çelişki tanrının olmadığına işaret, mucize ise olduğuna işaret olmaz mı?
Hocam Allah demiş ki: "başınıza gelen musibetlerin çoğu kendi elinizle yaptığınız işlerdir". Yani yapılan günahlara karşılık Allah'ın verdiği ceza gibi bir şey. Fakat devamında Allah sonradan çoğunu Af ettiğini söylüyor. İşte burda birazcık da olsa ilahi adalet kavramı karşımıza çıkıyor.

Bazı ayetlerde çelişkilere bazı ayetlerde mucizeye denk geldim. Çelişki var ise Tanrının olmaması gerekmez mi? Mucize de varsa olması gerekmez mi? Ayetler şunlar:

Nisa 78: Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler, başlarına bir kötülük gelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de.

Nisa 79: "Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir."

Birinde iyilik ve kötülük Allah'tan diğerinde ise İyilik Allah'tan kötülük bizden gelir yazıyor. Bu ayet çelişkilidir.

Zümer 6: "Sizi annelerinizin karnında üç karanlık içinde türlü yaratılış safhalarından geçirerek yaratmaktadır."

Burada da anne karnında 3 evre de yaratıldığımızı söylemektedir ve bu 17. yüzyılda kanıtlanmıştır. O zamanlar bilinmemektedir. Bu da mucizeye girmez mi?

Ayetler bu şekilde hem mucize hem çelişki var. Çelişki tanrının olmadığına işaret, mucize ise olduğuna işaret olmaz mı?
Bazı ayetler Kuran'ın Allah'tan geldiğini kanıtlamak için vardır bence. Ondan mucizedir. Buna bir sürü örnek vardır. Ben en çok 7 ve 19 üzerine şifreli olmasından etkilendim. Bu Kuran'ın benzersiz olduğunu belirten bir örnektir resmen.

Hocam birde internette ateistler falan Kuran'da hata olduğunu bulduklarını falan iddia ediyorlar ama Müslüman'lar bunları buluyor. Zaten İslam'ın başlangıç zamanlarında tartışmışlardır yani.

Ateistler için dünyanın sonu böyle olacak;
1737891896217.webp