Yapay zeka "yalan" diyor, altta belirtilen kaynakçaya indiğimde kaynakları doğrulayamıyorum, önceki açtığınız konuda da belirtmiştim. Şüpheyle yaklaşmakta fayda var ama böyle bir iddia da var, üyelere sesleneyim, boş vaktiniz varsa şunu bir doğrulayalım ya da yalanlayalım. Biraz googlelamanıza ihtiyacım var açıkçası.

Hocam siz kitabın farklı farklı kısımlarından farklı parçalar paylaşmısınız.Paylaştığınız ayetlerin tamamını okumak gerekiyor ki neden öyle dediğini anlayalım bu tabloya bakarak evet, çelişlki var 2,3 adım geri giderek tablonun tamamını görmeliyiz.
Şavaşa yönlendirmeden bahsediyor. Savaşta başınıza gelecek iyilik ve kötülük Allah'tandır diyor. Diğerinde ise kötülük sizdendir diyor. Yine aynı.

Şavaşa yönlendirmeden bahsediyor. Savaşta başınıza gelecek iyilik ve kötülük Allah'tandır diyor. Diğerinde ise kötülük sizdendir diyor. Yine aynı.
Hocam kuranın hepsini okudunuz ve kafanıza takılan yerleri mi soruyorsunuz yoksa sağdan soldan bulduğunuz birbiriyle çelişkili olduğunu düşündüğünüz ayetleri mi soruyorsunuz ? İkisi arasında dağlar kadar fark var.

Nisa 78: Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler, başlarına bir kötülük gelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de.

Nisa 79: "Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir."

Birinde iyilik ve kötülük Allah'tan diğerinde ise İyilik Allah'tan kötülük bizden gelir yazıyor. Bu ayet çelişkilidir.
Yazıyı yazan topluluğu desteklemesem de sorunuzun makul bir cevabı alttaki yazıda mevcut. Yaratmak ve sebep olmak arasındaki farkı göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Ek olarak Kur'an okurken anlatım bozukluğu sorusu çözüyor gibi düşünmeniz yanlış çıkarımlar yapmanıza yol açacaktır. Aşağıdaki yöntemi takip edebilirsiniz. Kafanızdaki soruları not alıp diğer çevirilere ve tefsirlere göz atmanızı öneririm.
Kuran'da x suresinin y ayetinde sorulan bir soruya, z suresinin t ayetinde cevap verilir. Bunlar Kuran'ın "bütünsel" bir kitap olmasından kaynaklanır. Unutulmaması gereken nokta şudur, Kuran ayrı ayrı, ayet ayet bir kanunlar kitabı değildir. Kuran'da tek bir kanun vardır, o da Kuran'ın kendisidir.

Misal a ve b diye iki ayet olduğunu ve bu ayetlerin de ayrı ayrı surelerde olduğunu varsayalım.

a- Bütün elmalar tatlıdır.
b- Fakat bir tek yeşil elma ekşidir.

Eğer Kuran'daki ayetleri ayrı ayrı kanunlar olarak algılarsanız, bu durumda elinizde çelişki dolu bir kitap olur ki bu durumun adına "ayet cımbızlama" denir. Fakat Kuran'ı ayrı ayrı a ve b olarak ele almak yerine a+b olarak, yani bütünsel bir kitap olarak okursanız, bu durumda göreceksiniz ki Kuran'ın söylediği şudur:

a+b = Bütün elmalar tatlıdır fakat bir tek yeşil elma ekşidir. *