Kahve Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kahve techolay
Hiç french press kullanmadım hocam. Konuya yazan kullanan arkadaşları etiketliyorum, hala yapmadıysanız yardımcı olurlar. @YXEL @1138 @Beyazıt

Bu video işinize yarayacaktır. Kahve demlemek herkese göre değişir, damak tadınıza göre kendinize has bir demleme yönteminizin olması gerekiyor.

Aldım da Migros'dan yapımını kısaca anlatır mısın?
Şimdi gördüm afedersiniz. Aldığınız paketin kahve çekirdekleri french press için hazır halde değildir ve çekilmesi lazım. Ben tchibo'dan alırken paketi olduğu gibi uygun ayarda çektiriyorum. Taze ve kokusunun kalıcı olması için içeceğiniz zaman ihtiyacınız kadarını da öğütmeniz seçeneklerden birisi.

Hiç french press kullanmadım hocam. Konuya yazan kullanan arkadaşları etiketliyorum, hala yapmadıysanız yardımcı olurlar. @YXEL @1138 @Beyazıt
Yanıtlamaya çalıştım, teşekkür ederim ilginize.

Normal granül kahvelere oranla uykuyu açıyor mu? French press yeni sipariş ettim, birkaç güne filtre kahveye geçeceğim.
Geldi, ilk kez denedim az önce. Granül Nescafe gibi kahveler meğersem çöpmüş. Normalde çaya kahveye şeker atan biriyim ama filtre kahvenin tadını aşırı beğendiğim için tek başına içtim. Mükemmel gerçekten.

Afiyet olsun. Katılıyorum... Ben de bugün Nescafe çöpünden tekrardan Jacobs'a geçtim bu arada.

Kahve kültürüm yok.
Nescafe ve Türk kahvesi içip geçiyorum.
Nescafe'nin pakette sattığı kırmızı renkli ikisi bir arada ürününün aromasını beğeniyorum.

Belki french press denerim bir ara.

Biraz uğraştırıyor ama güzel. Anam babam usulü suyla karıştırıp filtreliyorum.
Coffe Bean diye bir marka buldum. 250 gr 60TL idi. Gayet memnunum.

Arada arkadaşlarla Starbucks'a gittiğimiz zaman farklı kahve içiyorum o kadar.

Alırım 10'lu sütlü köpüklü içerim. Pek aramam yani farklı kahve.

Jacobs.

Denedigim/kullandigim yontemler arasindan

Kullanim kolayligi acisindan bakarsak
kahve makinesi = frenchpress > v60 = chemex > aeropress > moka pot

Lezzet acisindan ise
moka pot > v60 = chemex = aeropress > french press > kahve makinesi

Son zamanlarda en cok V60 kullaniyorum ama. French pressle kahve makinesini en son ne zaman kullandigimi hatirlamiyorum bile. Kirilmadiysa muhtemelen mutfakta bir yerlerdedir french press. Kahve makinesi de kosede duruyor oyle boynu bukuk. Chemex kirildi, kirilmamis olsa onu da kullanirdim muhtemelen. Moka potun sorunu da temizlemesi biraz uzun suruyor iste. Aeropressi de bir arkadasimda denemistim o da fena degil. Bir ara alacagim ben de muhtemelen.

Son zamanlarda içip en çok beğendiğim kahve bu oldu. Yoğun meyvemsi notalar barından çok sevdiğim bir kahve, kesinlikle herkese öneririm. Kernel’in de Kenya Riu Ruiru kahvesini çok beğeniyordum, Kernel’de stok bitince buradan aldım, çok memnunum. Hem espresso, hem de filtre kahve olarak denenir, çok da güzel sonuçlar verir.

Filtre kahveyi V60 ve Kalita ile demliyorum çoğunlukla.

Espresso için espresso makinesi aldığımdan dolayı Moka Pot pek kullanmıyorum şu aralar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…