Bu konu altından makineli/makinesiz beğendiğiniz/beğenmediğiniz kahveleri yapılışlarını, tatlarını ve kahvelerle ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Bilenler fikir alışverişinde bulunur, bilmeyenler de öğrenmiş olur.
Filtre kahve makinam vardi ondan her gun Jacobs sade filtre kahve icerdim, maalesef artık yok.
Marketlerde satılan Nescafe Classic paketi ve süt tozu paketiyle kupaya sıcak su koyup iciyorum, klasik ve pratik, tadı fena değil.
Filtre kahveyi sade icmek istemeyenler soya sütü ilave edebilir.
Ayrıca sütlü kahve içilecekse sindirim açısından laktozsuz süt içilmesi taraftarıyım.
Bir ara makineden basar basar şunu çok icerdim, acayip sarıyor; sıcak Espresso shot, üzerine sıcak Cappucino dökün, karıştırmayın, Espresso altta kalmalı, üzerine 2 küp buz atın.
Müthiş oluyor, sıcak-soğuk karisimiyla ve Cappucino'nun bıraktığı "kadife" tatla diliniz, damağınız bayram edecek.
Benimkiler klasik genelde, çokta farklı kahveler denemedim, dışarıda kahveciye gidersem de genelde tatlı kahveler tüketiyorum; Mocha, White Chocolate Mocha, Macchiato... Ekstra cikolata, karamel sosu veya şurubu arttırıyorum.
Zaten tatlılar daha da tatlı oluyor böylelikle. Güzel bir munchies...
Laktoz intoleransım olduğu için de normal süt yerine ekstra ücretini vererek laktozsuz süt koyduruyorum.
Latte'de bile normal süt yerine herkese laktozsuz tavsiye ederim, sindirimi daha kolay oluyor, siskinlik, gaz, karın ağrısı gibi sorunlarda yapmıyor böylelikle.
Kahve ile ilgili kullandiginiz malzemelerden, araç gereçten tut her türlü tavsiyelerinizi; kendi bulduğunuz tariflerinizi de yazabilirsiniz. Yanında ne gider/ne gitmez, püf noktaları vs. bunları da paylaşabilirsiniz.
Deneyimlerinizi ve tarifleri paylaşırken fotoğraflar da atabilirsiniz.