Detaylar
Kim cevapladı?Beyazıt
Üstün
Şimdi gördüm afedersiniz. Aldığınız paketin kahve çekirdekleri french press için hazır halde değildir ve çekilmesi lazım. Ben tchibo'dan alırken paketi olduğu gibi uygun ayarda çektiriyorum. Taze ve kokusunun kalıcı olması için içeceğiniz zaman ihtiyacınız kadarını da öğütmeniz seçeneklerden birisi.Aldım da Migros'dan yapımını kısaca anlatır mısın?
Yanıtlamaya çalıştım, teşekkür ederim ilginize.
- Makaleler
- 1
Geldi, ilk kez denedim az önce. Granül Nescafe gibi kahveler meğersem çöpmüş. Normalde çaya kahveye şeker atan biriyim ama filtre kahvenin tadını aşırı beğendiğim için tek başına içtim. Mükemmel gerçekten.Normal granül kahvelere oranla uykuyu açıyor mu? French press yeni sipariş ettim, birkaç güne filtre kahveye geçeceğim.
Afiyet olsun. Katılıyorum... Ben de bugün Nescafe çöpünden tekrardan Jacobs'a geçtim bu arada.Geldi, ilk kez denedim az önce. Granül Nescafe gibi kahveler meğersem çöpmüş. Normalde çaya kahveye şeker atan biriyim ama filtre kahvenin tadını aşırı beğendiğim için tek başına içtim. Mükemmel gerçekten.
Kahve kültürüm yok.
Nescafe ve Türk kahvesi içip geçiyorum.
Nescafe'nin pakette sattığı kırmızı renkli ikisi bir arada ürününün aromasını beğeniyorum.
Belki french press denerim bir ara.![]()
Biraz uğraştırıyor ama güzel. Anam babam usulü suyla karıştırıp filtreliyorum.
Coffe Bean diye bir marka buldum. 250 gr 60TL idi. Gayet memnunum.
- Makaleler
- 7
Arada arkadaşlarla Starbucks'a gittiğimiz zaman farklı kahve içiyorum o kadar.
Alırım 10'lu sütlü köpüklü içerim. Pek aramam yani farklı kahve.
Alırım 10'lu sütlü köpüklü içerim. Pek aramam yani farklı kahve.
Jacobs.Bu konu altından makineli/makinesiz beğendiğiniz/beğenmediğiniz kahveleri yapılışlarını, tatlarını ve kahvelerle ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Bilenler fikir alışverişinde bulunur, bilmeyenler de öğrenmiş olur.
Filtre kahve makinam vardi ondan her gun Jacobs sade filtre kahve icerdim, maalesef artık yok.
Marketlerde satılan Nescafe Classic paketi ve süt tozu paketiyle kupaya sıcak su koyup iciyorum, klasik ve pratik, tadı fena değil.
Filtre kahveyi sade icmek istemeyenler soya sütü ilave edebilir.
Ayrıca sütlü kahve içilecekse sindirim açısından laktozsuz süt içilmesi taraftarıyım.
Bir ara makineden basar basar şunu çok icerdim, acayip sarıyor; sıcak Espresso shot, üzerine sıcak Cappucino dökün, karıştırmayın, Espresso altta kalmalı, üzerine 2 küp buz atın.
Müthiş oluyor, sıcak-soğuk karisimiyla ve Cappucino'nun bıraktığı "kadife" tatla diliniz, damağınız bayram edecek.
Benimkiler klasik genelde, çokta farklı kahveler denemedim, dışarıda kahveciye gidersem de genelde tatlı kahveler tüketiyorum; Mocha, White Chocolate Mocha, Macchiato... Ekstra cikolata, karamel sosu veya şurubu arttırıyorum.
Zaten tatlılar daha da tatlı oluyor böylelikle. Güzel bir munchies...
Laktoz intoleransım olduğu için de normal süt yerine ekstra ücretini vererek laktozsuz süt koyduruyorum.
Latte'de bile normal süt yerine herkese laktozsuz tavsiye ederim, sindirimi daha kolay oluyor, siskinlik, gaz, karın ağrısı gibi sorunlarda yapmıyor böylelikle.
Kahve ile ilgili kullandiginiz malzemelerden, araç gereçten tut her türlü tavsiyelerinizi; kendi bulduğunuz tariflerinizi de yazabilirsiniz. Yanında ne gider/ne gitmez, püf noktaları vs. bunları da paylaşabilirsiniz.
Deneyimlerinizi ve tarifleri paylaşırken fotoğraflar da atabilirsiniz.
Denedigim/kullandigim yontemler arasindan
Kullanim kolayligi acisindan bakarsak
kahve makinesi = frenchpress > v60 = chemex > aeropress > moka pot
Lezzet acisindan ise
moka pot > v60 = chemex = aeropress > french press > kahve makinesi
Son zamanlarda en cok V60 kullaniyorum ama. French pressle kahve makinesini en son ne zaman kullandigimi hatirlamiyorum bile. Kirilmadiysa muhtemelen mutfakta bir yerlerdedir french press. Kahve makinesi de kosede duruyor oyle boynu bukuk. Chemex kirildi, kirilmamis olsa onu da kullanirdim muhtemelen. Moka potun sorunu da temizlemesi biraz uzun suruyor iste. Aeropressi de bir arkadasimda denemistim o da fena degil. Bir ara alacagim ben de muhtemelen.
Kullanim kolayligi acisindan bakarsak
kahve makinesi = frenchpress > v60 = chemex > aeropress > moka pot
Lezzet acisindan ise
moka pot > v60 = chemex = aeropress > french press > kahve makinesi
Son zamanlarda en cok V60 kullaniyorum ama. French pressle kahve makinesini en son ne zaman kullandigimi hatirlamiyorum bile. Kirilmadiysa muhtemelen mutfakta bir yerlerdedir french press. Kahve makinesi de kosede duruyor oyle boynu bukuk. Chemex kirildi, kirilmamis olsa onu da kullanirdim muhtemelen. Moka potun sorunu da temizlemesi biraz uzun suruyor iste. Aeropressi de bir arkadasimda denemistim o da fena degil. Bir ara alacagim ben de muhtemelen.
Kenya Rui Ruiru – Lot Coffee Roastery
lotcoffeeroastery.com
Son zamanlarda içip en çok beğendiğim kahve bu oldu. Yoğun meyvemsi notalar barından çok sevdiğim bir kahve, kesinlikle herkese öneririm. Kernel’in de Kenya Riu Ruiru kahvesini çok beğeniyordum, Kernel’de stok bitince buradan aldım, çok memnunum. Hem espresso, hem de filtre kahve olarak denenir, çok da güzel sonuçlar verir.
Filtre kahveyi V60 ve Kalita ile demliyorum çoğunlukla.
Espresso için espresso makinesi aldığımdan dolayı Moka Pot pek kullanmıyorum şu aralar.