Kanada'da üniversite okumanın avantajları ne ve kazanmak için neler yapılmalı?

sisyphus1289

Yetkin
10. Sınıfa geçtim, biraz erken olabilir ama hedefimi şimdiden belirlemek istiyorum. 11. Sınıfa geçince dershane ve dil kursuna yazılacağım. İngilizcem şu anda A2-B1 arası. Dil sınavlarını duydum, onun dışında SAT varmış galiba üniversiteden üniversiteye göre. Yazılım mühendisi olmak istiyorum, bu hedefime göre de Kanada'nın kültürel açıdan çeşitli, eğitim açısından güzel bir ülke olduğundan bahsedilince ilgimi çekti. En iyi okullarında falan gözüm yok ama güzel bir üniversite için çalışmaya hazırım. Burs imkanları, maliyet, kazanmam gereken sınavlar ve vize durumuyla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

10. sinifta bu plani yapman cok iyi olmus. Ek olarak Kanada, yazilim sektoru icin guzel bir hedef. Ozellikle universite okurken calisabilecegin co-op adi verilen programlar var, bu sistem sayesinde hem tecrube kazaniyorsun hem de harcligini cikariyorsun. Dil konusunu simdiden halletmeye bak. IELTS veya TOEFL sinavlarindan iyi bir skor alman gerekecek. Kanada universiteleri Amerika gibi cok fazla SAT istemez, onlar icin en onemli sey lise diploma notun (GPA) ve ders disi aktivitelerin. Yani lise ortalamani olabildigince yuksek tutman lazim. Maliyetler maalesef kur yuzunden yuksek. Burs imkanlari uluslararasi ogrenciler icin biraz kisitli ama basarina gore kismen burs veren yerler var. Vize icin de banka hesabinda egitim ve yasam maliyetini karsilayacak kadar para gostermen sart. Simdiden ingilizceye ve derslerine asilmaya basla derim.

Hocam, özellikle önerebileceğiniz bir yer var mı üniversite olarak? Ayrıca ders dışı aktivite olarak okulumda pek birşey yapılmıyor. Anadolu lisesindeyim.

Universite olarak bilgisayar ve yazilimda University of Waterloo co-op konusunda en iyisidir, sektorde cok buyuk avantaji olur. Onun disinda Toronto, UBC veya McGill de saglamdir ama Waterloo bu alan icin ilk hedefin olsun. Ders disi aktiviteyi sadece okulda aramak zorunda degilsin. Kendini yazilimda gelistirip GitHub profili olusturabilirsin, acik kaynakli projelere destek verebilirsin veya online hackathonlara, kodlama yarismalarina katilabilirsin. Kanadali okullar kendi basina yaptigin projelere, internet uzerinden aldigin sertifikalara ve topluluk gonullulugune de cok onem verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…