Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Guvercin buldum (yine). Bu seferki onceden bulduklarima kiyasla cok daha saglikli. Buldugumda daha yeni bir kanadi kirilmisti. Kanadi disinda saglik sorunu yok gibi. Kanatlarini inceledigimde de bit goremedim. Sadece bir tane bocek tuylerin arasinda ucarak cikti ve kovdum gitti.

Devletin belediye veterinerine goturup birakayim mi yoksa kendi imkanlarimla mi bakayim? Soruyorum cunku belediye veterinerinin pek ilgili oldugunu dusunmuyor. Onceden de bir guvercin teslim etmistim. Akil verin.

Veterinere oglengoturecegim. O zamana kadar ne vereyim ne icireyim? Yavrularla ugrastigim gibi agzindan falan vermem sanirim. Direkt atarim yerse yer yemezse yemez.

Özel bir veterinere götürsen daha iyi, belli başlı belediyeler(Şişli/Beşiktaş/Silivri yani İstanbul'da yaşadığım için İstanbul özelinde konuşuyorum.) dışında çoğu belediye bu işe çok kulak asmaz.
Hekimliğinden emin olduğunuz veterinere götürüp tedavi ettirin, hatta yerinizde olsam veterinerlik sonrası evde bakardım.

Geçtiğimiz aylarda kedinin kaptığı bir güvercini götürüp ücretsiz hizmet veren hayvan hastanesine teslim etmiştim. Eğer bu hayvanın tedavisi sizi zorlayacaksa en mantıklı çözüm bu şekilde.

Özel bir veterinere götürsen daha iyi, belli başlı belediyeler(Şişli/Beşiktaş/Silivri yani İstanbul'da yaşadığım için İstanbul özelinde konuşuyorum.) dışında çoğu belediye bu işe çok kulak asmaz.
Hekimliğinden emin olduğunuz veterinere götürüp tedavi ettirin, hatta yerinizde olsam veterinerlik sonrası evde bakardım.

Ozel veteriner nekadar ucret alir?

Bu isin zor oldugunu sanmiyorum cunku guvercin besleyen elemanlar bu tarz seyelri kendi ihallediyor genelde.

Geçtiğimiz aylarda kedinin kaptığı bir güvercini götürüp ücretsiz hizmet veren hayvan hastanesine teslim etmiştim. Eğer bu hayvanın tedavisi sizi zorlayacaksa en mantıklı çözüm bu şekilde.

Tedavisi beni zorlamaz. Eger evde yapabilecegim bir sey ise evde kendim yapmak isterim hatta. Veterinerin ilgilenecegini sanmiyorum cunku.

Bu arada bulgur verdim ancak yemedi. Bu guvercinler streste olunce yemiyorlar mi? Kutunun icinde.

Bildiğim kadarıyla üniversite sınavına hazırlanan ve ders çalışmakta zorlanan birisiniz. Sizin yerinizde olsam kuşla ve forumda kuşu sormakla uğraşmak yerine ders çalışırdım. Düzgün bir belediye ise aradığınızda gelir sizden alır hayvanı.

Veteriner fiyatları İstanbul'da kuşlar 610 liradan başlıyor. 2-3 vitamin, 1-2 ilaç ile 2000 liralık bir fatura hiç şaşırtmaz. Kanat ne alemde bilmiyorum ama atellik bir durum varsa siz onu 3000 yapın.

kuşla ve forumda kuşu sormakla uğraşmak yerine ders çalışırdım.

Bos gunum.

Düzgün bir belediye ise aradığınızda gelir sizden alır hayvanı.

Gerek yok. Yarin belediye veterinerine goturur birakirim.

Veteriner fiyatları İstanbul'da kuşlar 610 liradan başlıyor. 2-3 vitamin, 1-2 ilaç ile 2000 liralık bir fatura hiç şaşırtmaz. Kanat ne alemde bilmiyorum ama atellik bir durum varsa siz onu 3000 yapın.

Ugrasilmaz o zaman.

Kanadini sararak sabitlemistim ancak acmis. Yine de daha toplu duruyor. Yem aldim. Ben bakmiyorken yiyor amabeni fark edince donup kaliyor. Su da ben veriyorum onun disinda kutuya koymuyorum.