Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Bugüne kadar üç tane yirmilik diş çekimi yaptırdım, ikisi gömülü hatta gömülülerden biri sıkıntılıydı. Gömülü olanlar altta oluyor ve et komple açılıyor dikiş falan gerekiyor, birkaç gün ağrıyor şişiyor, öyle sıkıntılı bir süreç. Hepsini özelde yaptırmıştım fakat süreç sıkıntılı olsa da birkaç güne geçti, işlem sırasında dayanılmaz ağrılar falan olmamıştı, sonrasında da kanama şişlik ağrı derken iki üç güne pek bi şey kalmıyor, öbür hafta dikişler alınıyor. Kanal tedavisi hiç yaptırmadım, yaptırmam gerekiyor sanırım, onda da sinirlere kadar oyulduğu için bir endişe geldi, anesteziyle de olsa acı duyar mıyım hem işlem sırasında hem sonrasında uzun süre vs. gibi. İkisini de olan var mı?

Kanal tedavisinde de uyuşturulduğu için operasyon esnasında bir şey hissetmiyorsunuz. Azı dişlerimden birine kanal tedavisi yapılmıştı, sonrasında ağrı veya şişikle karşılaşmadım.

Bugüne kadar üç tane yirmilik diş çekimi yaptırdım, ikisi gömülü hatta gömülülerden biri sıkıntılıydı. Gömülü olanlar altta oluyor ve et komple açılıyor dikiş falan gerekiyor, birkaç gün ağrıyor şişiyor, öyle sıkıntılı bir süreç. Hepsini özelde yaptırmıştım fakat süreç sıkıntılı olsa da birkaç güne geçti, işlem sırasında dayanılmaz ağrılar falan olmamıştı, sonrasında da kanama şişlik ağrı derken iki üç güne pek bir şey kalmıyor, öbür hafta dikişler alınıyor. Kanal tedavisi hiç yaptırmadım, yaptırmam gerekiyor sanırım, onda da sinirlere kadar oyulduğu için bir endişe geldi, anesteziyle de olsa acı duyar mıyım hem işlem sırasında hem sonrasında uzun süre vs. gibi. İkisini de olan var mı?

Acı yok sadece süreç uzun sürdüğü için sıkılıyorsunuz. Üst dişlerinizden birisi ise özellikle dişin içini temizlerken sıvı yutmamaya özen gösterin. Fazlaca sıvı (seyreltilmiş çamaşır suyu) yuttuğum için midemi yıkatmak zorunda kalmıştım.

Bugün kanal yaptırdım bende doktor iyiyse güzel oluyor diş çekiminden daha kolay. Anestezi olduğu için acı hissetmiyorsun ama dişe işlem yaparken illaki biraz hissediyorsun.

Acı yok sadece süreç uzun sürdüğü için sıkılıyorsunuz. Üst dişlerinizden birisi ise özellikle dişin içini temizlerken sıvı yutmamaya özen gösterin. Fazlaca sıvı (seyreltilmiş çamaşır suyu) yuttuğum için midemi yıkatmak zorunda kalmıştım.

Kanal tedavisinin tek zor yanıda bu maalesef :D

Üst tarafta burunun sağ tarafından başlayıp sol tarafına kadar uzanan 20'lik diş vardı yan yatıyordu. Üst taraf alınırken 2 saat sürdü acı yok ama diş alındıktan sonraki gün baya sızlamıştı. Alt taraf daha basit diyenler var ama fikrim yok. Toplam 4 tane de kanal yaptırdım bence kanal daha hafif diş çekimine göre.

Ben hayatım boyunca 5 adet kanal tedavisi yaptırdım. Hiçbirinde ağrı, acı zerre hissetmedim. Çünkü işlem yapılmadan önce lokal anestezi ile o bölge uyuşturuluyor. Sıvı yutma mevzusu da yaşamaniz zor çünkü ağzınıza hortum sokuyorlar o hortum suyu çekiyor zaten boğazıniza kaçamaz. Bir de kanal tedavisi uzun bir süreç oluyor, kanal tedavisinden sonra 2 ay kadar dişlerimde hassasiyet oluşmuştu. İlk haftalar dikkatli olmanızda fayda var.