Açıkcası bunun kıyası olmaz. Kanal yaptıracağınız dişin kökünde iltihap olur, anestezi tutmaz ağrı hissedebilirsiniz, yapılıncaya kadar dişin üstüne basamazsınız atıyorum. Henüz ileri aşamada değilse gayet rahat olur korkmayın, bir şey hissetmezsiniz. Diş çekimi özellikle yirmilik ortalama olarak çok daha sorun.

Yapılıncaya derken hiç müdahale edilmemişken.

Açıkcası bunun kıyası olmaz. Kanal yaptıracağınız dişin kökünde iltihap olur, anestezi tutmaz ağrı hissedebilirsiniz, yapılıncaya kadar dişin üstüne basamazsınız atıyorum. Henüz ileri aşamada değilse gayet rahat olur korkmayın, bir şey hissetmezsiniz. Diş çekimi özellikle yirmilik ortalama olarak çok daha sorun.

Yapılıncaya derken hiç müdahale edilmemişken.
Diş ameliyatı olacak adama anestezi yapmayı unutmuşlar acıyı hissetmiş hareket edememiş yardımda isteyememiş anestezi konusu sıkıntılı.

Ameliyatlıysa yirmilik fena ama normal çekimse sıkıntı yok. Kanal her türlü alır bence. Hem en az 2 saat ağzın açık kalıyor hem çok uğraştırıcı olabiliyor dişin durumuna göre.

Ben hayatım boyunca 5 adet kanal tedavisi yaptırdım. Hiçbirinde ağrı, acı zerre hissetmedim. Çünkü işlem yapılmadan önce lokal anestezi ile o bölge uyuşturuluyor. Sıvı yutma mevzusu da yaşamaniz zor çünkü ağzınıza hortum sokuyorlar o hortum suyu çekiyor zaten boğazıniza kaçamaz. Bir de kanal tedavisi uzun bir süreç oluyor, kanal tedavisinden sonra 2 ay kadar dişlerimde hassasiyet oluşmuştu. İlk haftalar dikkatli olmanızda fayda var.

Üstte 3 altta ise 4 dişim kanallı sonuncudaki de üstteydi. Şaksını tutan kişi yıkama esnasında tam denk getiremediği için fazlasıyla sıvı yuttum o sıvı ise hipo. Doktorunuza ve dişinize bağlı olarak hassasiyet yaşayabilirsiniz 1-3 hafta sonrasında bile geçmiyorsa hekime başvurmakta fayda var çünkü diş sızdırmış olabiliyor.

Arkadaşlar selam, bugün tedavi oldum. Kanala gerek yokmuş, doktor çürük dişi açtı ama derin olmasına rağmen kanallık değil dolgu yeterli gelir dedi, fakat derin olduğu için ve azı dişlerde olup görünmeyeceği için amalgam dolgu(gümüş olanlar) yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi, kompozit hem bu kadar derine hem de uzun ömür açısından dezavantajlı dedi ama devlet olduğu için belki amalgam daha ucuz diye de yapmış olabilir, daha sonra amalgamın toksik madde ve ağır metal olduğu için sıkıntılı olduğunu okudum. Ayrıca takılma hissi var dilimle o dişe değince pütür pütür his var o kaybolur mu çiğnedikçe kullandıkça bilmiyorum fakat ben sanırım ilerde özelde bunu kompozit ile değiştireceğim içime kurt düştü.

Arkadaşlar selam, bugün tedavi oldum. Kanala gerek yokmuş, doktor çürük dişi açtı ama derin olmasına rağmen kanallık değil dolgu yeterli gelir dedi, fakat derin olduğu için ve azı dişlerde olup görünmeyeceği için amalgam dolgu(gümüş olanlar) yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi, kompozit hem bu kadar derine hem de uzun ömür açısından dezavantajlı dedi ama devlet olduğu için belki amalgam daha ucuz diye de yapmış olabilir, daha sonra amalgamın toksik madde ve ağır metal olduğu için sıkıntılı olduğunu okudum. Ayrıca takılma hissi var dilimle o dişe değince pütür pütür his var o kaybolur mu çiğnedikçe kullandıkça bilmiyorum fakat ben sanırım ilerde özelde bunu kompozit ile değiştireceğim içime kurt düştü.
Bende de amalgam dolgu var. Yaklaşık 1,5 yıl önce arka 2 dişin arasına yapıldı devlette. Herhangi bir zehirlenme durumu yaşamadım ama senin dediğin pütürlü dolgu hissi yok. Bende doktor baya pürüzsüz olana kadar tıraşlamıştı.

Bende de amalgam dolgu var. Yaklaşık 1,5 yıl önce arka 2 dişin arasına yapıldı devlette. Herhangi bir zehirlenme durumu yaşamadım ama senin dediğin pütürlü dolgu hissi yok. Bende doktor baya pürüzsüz olana kadar tıraşlamıştı.

Dedim zaten doktora, biraz çiğnedikçe kullandıkça oturur o, oturmazsa gel törpülerim şimdi hiç oynamayım tekrar dedi, işlemden 5-10 dakika sonra.