Bu şekilde ki eki yanlış hatırlamıyorsam Turknet apartman girişinde ki kutuyu takarken kullanmıştı onu da kullandıkları alette ki ekrandan falan biliyorum :D
Sizin dediğiniz gibi yapmak istediğimi düşünelim hocam OBK'nin girişi attığım fotoğrafta da görüldüğü üzere mutfak, orada görülen boş bir seramiğe Dahili sonlandırma kutusunu taktım, ve salondan o kutuya fiber kabloyu kutunun içine doladım ama ONT'nin yerini değiştirmeden salonda bıraktım, bu sefer fiber kablo gibi patch kabloyu salona kadar çeksem nasıl olur yani fiber kablo değil de patch kabloyu salona çekeceğim bu şekilde daha mı sağlıklı olur?
Şöyle bir dahili sonlandırma kutusu alsam şöyle de 10 metre patch kablo alsam olur mu peki?
Müthiş olur. Zaten öyle olması da gerekli. Yalnız attığın O patch kablo ucu UPC (Mavi) konnekör takılı. Onun yerine APC (Yeşik renk) konnektör olanı alman lazım. Çünkü Mavi uç olanın ucu düzdür, yeşil olanın açılı. ONT'nin de giriş yeri yeşil APC (açılı) olduğu için, APC (Yeşil) konnekör tam uyumlu olur.

Metresini ayarlamadım bu arada, direkt attım linki :D

Müthiş olur. Zaten öyle olması da gerekli. Yalnız attığın O patch kablo ucu UPC (Mavi) konnekör takılı. Onun yerine APC (Yeşik renk) konnektör olanı alman lazım. Çünkü Mavi uç olanın ucu düzdür, yeşil olanın açılı. ONT'nin de giriş yeri yeşil APC (açılı) olduğu için, APC (Yeşil) konnekör tam uyumlu olur.

Metresini ayarlamadım bu arada, direkt attım linki :D
Hocam 2 metreden uzun olanlar duplex olarak satılıyor bu şekilde genelde hep 2 metre veya daha kısa ama, sizin kullandığınız bir satıcı var mı özel olarak 2 metreden uzun ürettirebileceğim?
Peki bu patch cord'ların bükülmesi problem olur mu hocam fiber kadar?

Hocam 2 metreden uzun olanlar duplex olarak satılıyor bu şekilde genelde hep 2 metre veya daha kısa ama, sizin kullandığınız bir satıcı var mı özel olarak 2 metreden uzun ürettirebileceğim?
Peki bu patch cord'ların bükülmesi problem olur mu hocam fiber kadar?

Dahili sonlandırma kutusu büyüktür bu arada öyle küçük bir şey değil, modem kadar var boyutu geniştirde içi. Yani içine 7 metre obk çok rahat sığar içine, o konuda şüphen olmasın.

Fiberden sitesinde (attığım siteden) 10 metre seçiliyor. Fiyatı biraz pahalıymış ama. Ben özel olarak yaptırmadım hiç. Fakat daha ucuza bulursam seni etiketleyeceğim, müsait olduğumda bakacağım yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili sonlandırma kutusu büyüktür bu arada öyle küçük bir şey değil, modem kadar var boyutu geniştirde içi. Yani içine 7 metre obk çok rahat sığar içine, o konuda şüphen olmasın.

Fiberden sitesinde (attığım siteden) 10 metre seçiliyor. Fiyatı biraz pahalıymış ama. Ben özel olarak yaptırmadım hiç. Fakat daha ucuza bulursam seni etiketleyeceğim, müsait olduğumda bakacağım yani.

Doğrudur hocam, bir fiber için bu kadar uğraşacağımı kimse düşünmezdi açıkçası :D
Sizin attığınız kablo standart olarak 2M geliyor yazıyor siz onu mu baktınız yoksa başka bir sekmesinden mi buldunuz?
Yani kutu ve patch kablo ile 500-600TL'ye bu işi kapatabilirsek bana mükemmel olur hocam açıkçası, verdiğiniz linkte ki kabloyu hesaplayınca 205-210TL yapıyor ama sanırım boyu arttıkça fiyatı da ona oranla arttırmazlar değil mi?
Son olarak size daha rahat ulaşabileceğim Discord vb. bir platform var mı hocam uygun olursa oradan iletişime geçmek isterim bana da rahat olur, gerekirse ekledikten sonra buradan silersiniz kullanıcı adınızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef hocam keşke olsa...

ONT'yi mutfağa (fiber Obk'nin eve girdiği yere) koyarsam modemi de mutfağa taşımam gerekecek, modemi de mutfağa götürürsem salonda olan bilgisayarıma Ethernet ile bağlamak için mutfaktan salona da Ethernet çekmem gerekecek hocam.
Hadi ONT'yi mutfağa değil de mutfağa daha yakın bir taşısam desem bu sefer de salon bağımsız olmadığı için kapıların ve halıların altından Ethernet çekmem gerekecek yani bu benim için biraz zor bir ihtimal hocam :(.

Fotoğrafta gözükenten rengi So'nun Obk'si 4 yıldır o şekilde ezik duruyor hocam hatta bazı yerlerde abartısız 90 derece döndüğü de oluyor kablonun ama bugüne kadar obk yüzünden internetim kesilmedi sadece dalgalanmalar oluyordu hızda.

Bu fiber bağlantı meselesinde kablolardan ötürü hız dalgalanması olur mu hocam yani kabloların bükülmesinden, dış kablonun soyulmasından ötürü dalgalanmalar olur mu yoksa direkt kesilir mi?

Ne kadara halletti hocam benimkisi eve kadar da çekmeyecek sadece ev içinde halledecek toplasak 6-7 metrelik yol.

Hocam tanıdıktı, bizzat arabayla ben gittim aldım, geldim işini düzgünce halletti, kabloları kapattı plastikle, aynen arabayla geri götürdüm, bıraktım. Malzeme dahil 500₺ halletti konuşmanız lazım. Tanıdık biri var ise daha kolay zor bir iş değil. Lakin uğraşmak istemezler gerçi inşaat sezonu bitti böyle işlere bakarlar günlük harçlık diyerek.

Hocam tanıdıktı, bizzat arabayla ben gittim aldım, geldim işini düzgünce halletti, kabloları kapattı plastikle, aynen arabayla geri götürdüm, bıraktım. Malzeme dahil 500₺ halletti konuşmanız lazım. Tanıdık biri var ise daha kolay zor bir iş değil. Lakin uğraşmak istemezler gerçi inşaat sezonu bitti böyle işlere bakarlar günlük harçlık diyerek.
Bana da 500 dedi ama kablo kanalı olmadan direkt silikon ile de ben şimdilik @8668 şefimin dediklerini uygulamayı düşünüyorum.

Öyleymiş hocam, 4 yıl iyi dayandı SO kablosu hala da dayanıyor ama artık kullanmam muhtemelen.

@8668 bakabildiniz mi hocam acaba?

Ondan daha ucuz bulamadım.

Şu siteden (güvenilir sitedir, T.T'ninde buradan aldığı OBK'lar var) fiyat bilgisini sor istersen. Belki fiberden sitesinden daha ucuz olabilir. (10 metre için) Ben hiç 10metre almadım. Genelde 1.5/2 metre (max) patch cord aldım.

Ondan daha ucuz bulamadım.

Şu siteden (güvenilir sitedir, T.T'ninde buradan aldığı OBK'lar var) fiyat bilgisini sor istersen. Belki fiberden sitesinden daha ucuz olabilir. (10 metre için) Ben hiç 10metre almadım. Genelde 1.5/2 metre (max) patch cord aldım.
Hocam valla kablonun üreticisine sordum, fiber optik malzeme toptancılarına sordum %90'ı ev tipi son kullanıcı için sonlandırıcı, patch cord vb. şeylere gerek olmadığını zaten apartmandan eve de kablo kanalıyla geldiği için bir problem olsa orada da olacağını belirtti bu yüzden bende kablo kanalı sipariş ettim 14 metre kablonun dolap arkasına giden yerine kadar kablo kanalı kullanarak kabloyu koruyacağım.
Son olarak şunu sorayım ilk mesajda gözüktüğü gibi kapıyı delmeye karar verdim de ve OBK kabloyu deliğin içinden geçirmem gerek bunun içinde fiber kabloyu ONT'den çıkartacağım da bu SUPERFAST SC/APC konnektörü çok çabuk zedelenebilen bir şey mi ya da ONT'den çıkartsam bir problem olur mu delikten geçirmek için?