R

Ranton Kouga

Ziyaretçi
Kendisi 10 yaşında. Bayağı yaramaz ve küfürbaz oldu bu sıralar. Kendisinin istediği olmayınca sinir krizlerine girmeye başladı tabi bu süreçte kendine vuruyor ve zarar veriyor. Okuma ve yazmayı unuttu şaka bir yana. Sadece telefonda kaydırıyor. Her şeye olur olmaz ağlıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Profesyonel destek almanız gerekiyor bunun için. Büyük ihtimal geçmişten gelen ihmal (Sürekli her istediğinin yapılması, eline sürekli teknolojik cihaz verilmesi gibi) sebebiyle çocuk aşırı şımarmış ve erken ergenlik dönemine girmiş.

Katı cezalar veya sorumluluklar çocuğu olumsuz yönde etkileyebilir.

Profesyonel destek almanız gerekiyor bunun için. Büyük ihtimal geçmişten gelen ihmal (sürekli her istediğinin yapılması, eline sürekli teknolojik cihaz verilmesi gibi) sebebiyle çocuk aşırı şımarmış ve erken ergenlik dönemine girmiş.

Katı cezalar veya sorumluluklar çocuğu olumsuz yönde etkileyebilir.

Psikoloji doktoruna götüreceğiz gibi. Bazen 2 dakika çarşıya inmem gerekiyor onda bile gelmek istiyor zorla geliyor.
Devamsızlığı aşırı arttı.

Psikoloji doktoruna götüreceğiz gibi. Bazen 2 dakika çarşıya inmem gerekiyor onda bile gelmek istiyor zorla geliyor.
Devamsızlığı aşırı arttı.
Pedagoga götürmek mantıklı olur. Bahsettiğiniz şeyler zaten şımarıklıktan kaynaklanan olay, tabi bilimsel olarak nasıl çözümü olur bilinmez. Ya eski usul şiddet ile baskılayacaksın -ki bu durumda da çocukta travma oluşur ve ileride sağlıklı bir birey olamaz- ya da profesyonel destek alınacak.

Psikoloğun çözüm olduğunu düşünmüyorum, direkt psikiyatr servisine götürmeniz gerek. Maalesef kontrolsüz teknoloji ile yanlış ebeveynlik birleşince o yaşta zaten çok çabuk bir şeylere kapılan çocukları düzeltmek zor oluyor.

10 yaşında bu halindeyse geri kalanını düşünemiyorum bile, yok yakınken ilaç tedavisi almalı. Psikiyatr ile başlayıp terapiye kadar inecek bir süreç. Kendine zarar vermesi, sürekli ağlaması, çevresine zarar vermesi, o yaşta küfürler ve sinir krizleri geçirmesi ve kronik yaramazlık öyle basite indirgenecek şeyler değil maalesef.

Pedagoga götürmek mantıklı olur. Bahsettiğiniz şeyler zaten şımarıklıktan kaynaklanan olay, tabii bilimsel olarak nasıl çözümü olur bilinmez. Ya eski usul şiddet ile baskılayacaksın -ki bu durumda da çocukta travma oluşur ve ileride sağlıklı bir birey olamaz- ya da profesyonel destek alınacak.

Dayak arsızı olsun istemiyorum eğer alışır ise sıkıntılı. Tavsiye için sağ olun.

Psikoloğun çözüm olmadığını düşünüyorum. Pedagoga götürebilirsiniz. Benim kardeşimde bir aralar böyleydi ben dayak ile çözdüm bu durumu.
Dayak? Dayağın siz bir çözüm olduğunu mu düşünüyorsunuz? Birini döverek veya da zarar vererek hiçbir şeyi halledemezsiniz. Sadece size karşı korkmasını ve gelecekte de siz ne kadar fark etmeseniz de ona büyük travmalar yaratmasını sağlarsınız. Evet, maalesef çocuklar veya kardeşlerimiz bazen gerçekten adamı delirtecek kadar hareket yapabiliyorlar ama en azından 'dayakla çözdüm' diye de sanki yaptığınız çok doğru bir hareket gibi anlatmanız çok yanlış. Sizin gibi insanlar lütfen anne baba olmasın.

Kendisi 10 yaşında. Bayağı yaramaz ve küfürbaz oldu bu sıralar. Kendisinin istediği olmayınca sinir krizlerine girmeye başladı tabi bu süreçte kendine vuruyor ve zarar veriyor. Okuma ve yazmayı unuttu şaka bir yana. Sadece telefonda kaydırıyor. Her şeye olur olmaz ağlıyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Profesyonel destek alın, dövmeye çalışmayın ve duygularını bastırmayın. Ayrıca, dönen şeylere ilgisi var mı veya geç konuşma gibi durumlar oluştu mu? Hemen buradan bir teşhis koymak mümkün değil ama otizmin alt varyasyonları bile olabilir. Erken teşhis hayat kurtarır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikiyatriye götürün. Hala akıllanmaz ise yüzüne sağdan soldan şaplak atın. Dayak ne kadar tercih edilmese de son çare mecburen dayak oluyor.

Önüne gelen herkes psikiyatri olmuş çoğunun bir işe yaradığı yok para tuzağı, aynı diyetisyenler gibi. :D

Son düzenleyen: Moderatör: