bayzeppeli
Uzman
Kardiyordan iyi sonuç alabilmek için nelere dikkat edip özen göstermek gerekir?
Kardiyo derken yürüyüş mü koşu mu demek istiyorsunuz? Bisiklet de kardiyoya girer biraz genel bir terim.Ben yıllardır yapıyorum. Kondisyonumu düzenli tutmamı sağlıyor. Bacaklarım sürekli çalıştığı için o bölgelerdeki kas kütlesini koruyabilmiş oluyorum. Alışkanlık haline getirmeye özen göstermek lazım. Kardiyo boyunca nefes nefese kalman ve nabzını yüksek tutman lazım. Nefes nefese kalmayıp düşük nabız ile rölantide yaptığın hareketler hiçbir işe yaramaz. Kaslardaki yanmayı ve ısınmayı hissetmen lazım. Bu şekilde düzgün ve düzenli kardiyo yaparak hayat kaliteni arttırırsın. Kilo problemin varsa düzgün bir beslenme ve düzenli bir kardiyo ile kilo vermeni hızlandırırsın. Benim kardiyonun faydasını görmediğim tek bir gün bile olmadı.
Zamanın varsa her gün yap. Zamanın yoksa da haftada en az 4 gün yapmak gerekir diye düşünüyorum. Günde 30-45dk arası bir zaman ayırıp da hayat kaliteni arttırabileceğin başka bir aktivite yok. Zihinsel olarak da kendinle baş başa kalmanı ve kafa boşaltmanı sağlıyor.
Hepsi. Tempolu yürüyüş, tırmanış, koşu, yüzme, bisiklet.Kardiyo derken yürüyüş mü koşu mu demek istiyorsunuz? Bisiklet de kardiyoya girer biraz genel bir terim.