Ben yıllardır yapıyorum. Kondisyonumu düzenli tutmamı sağlıyor. Bacaklarım sürekli çalıştığı için o bölgelerdeki kas kütlesini koruyabilmiş oluyorum. Alışkanlık haline getirmeye özen göstermek lazım. Kardiyo boyunca nefes nefese kalman ve nabzını yüksek tutman lazım. Nefes nefese kalmayıp düşük nabız ile rölantide yaptığın hareketler hiçbir işe yaramaz. Kaslardaki yanmayı ve ısınmayı hissetmen lazım. Bu şekilde düzgün ve düzenli kardiyo yaparak hayat kaliteni arttırırsın. Kilo problemin varsa düzgün bir beslenme ve düzenli bir kardiyo ile kilo vermeni hızlandırırsın. Benim kardiyonun faydasını görmediğim tek bir gün bile olmadı.

Zamanın varsa her gün yap. Zamanın yoksa da haftada en az 4 gün yapmak gerekir diye düşünüyorum. Günde 30-45dk arası bir zaman ayırıp da hayat kaliteni arttırabileceğin başka bir aktivite yok. Zihinsel olarak da kendinle baş başa kalmanı ve kafa boşaltmanı sağlıyor.

Mental ve fiziksel olarak yararlı.
Düzenli ve düzgün yapıldığında ciğerlerinin kapasitesini arttırıyor, alt gövdedeki kas gruplarının dayanıklılığını arttırıyor, zihni açıyor, vücudun ve zihnin daha enerjik ve dinç oluyor vs...
Bir de balgam atma ihtiyacı hissedebilirsin.

Kardiyonun en sevdiğim tarafı damarlarımdaki kan akışının hızlanarak vücudumun ve cildimin ısındığının farkında olmak idi.

Makineye çıkarak yapacaksan 4 numaralı hız modu ile başlayabilirsin, hızlı tempolu yürüyüşe benziyor.
Makineye hiç çıkmadıysan salon görevlisine nasıl kullanıldığını sor önce.

Ben yıllardır yapıyorum. Kondisyonumu düzenli tutmamı sağlıyor. Bacaklarım sürekli çalıştığı için o bölgelerdeki kas kütlesini koruyabilmiş oluyorum. Alışkanlık haline getirmeye özen göstermek lazım. Kardiyo boyunca nefes nefese kalman ve nabzını yüksek tutman lazım. Nefes nefese kalmayıp düşük nabız ile rölantide yaptığın hareketler hiçbir işe yaramaz. Kaslardaki yanmayı ve ısınmayı hissetmen lazım. Bu şekilde düzgün ve düzenli kardiyo yaparak hayat kaliteni arttırırsın. Kilo problemin varsa düzgün bir beslenme ve düzenli bir kardiyo ile kilo vermeni hızlandırırsın. Benim kardiyonun faydasını görmediğim tek bir gün bile olmadı.

Zamanın varsa her gün yap. Zamanın yoksa da haftada en az 4 gün yapmak gerekir diye düşünüyorum. Günde 30-45dk arası bir zaman ayırıp da hayat kaliteni arttırabileceğin başka bir aktivite yok. Zihinsel olarak da kendinle baş başa kalmanı ve kafa boşaltmanı sağlıyor.
Kardiyo derken yürüyüş mü koşu mu demek istiyorsunuz? Bisiklet de kardiyoya girer biraz genel bir terim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardiyo, vücudun aktivite dayanıklılığını arttıran bir çalışma. Daha uzun süre yorulmadan hareket etmeni sağlıyor. Bunun yanında kalp damar sağlığı için de faydalı, kilo vermek isteyen insanların metabolizmasını yüksek tutmasını da sağlıyor.