Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
www.asus.com
Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
Current Speed 4200MHz
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
TUF GAMING B450M-PRO S|Motherboards|ASUS Global
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...
www.asus.com
BIOS sürümün güncel değil, son sürüm 4401. güncelledikten sonra dediklerimi yap. Yapmazsan da sağlık olsun. Keyfine kalmış.
Rich (BB code):BIOS Version : 3810
BIOS'u da güncelleyeceğim.
Konu sahibi yaparım diyorsa dediğim şekilde kontrol etmeli. Aksi takdirde zorlayamam kendisini.
Sistem kurulumu bittiği taktirde her şeyi deneyebilirim.
Konu sahibi yaparım diyorsa dediğim şekilde kontrol etmeli. Aksi takdirde zorlayamam kendisini.
BIOS'u da güncelleyeceğim.
Sistem kurulumu bittiği taktirde her şeyi deneyebilirim.
Hocam tüm USB'ler çıkartınca da hata aldınız mı?
İlk denediğimde hata almıştım ancak şimdi BIOS değiştirdim CPU ve RAM ayarım yine aynı, bütün güncellemeleri yaptım, şimdi deniyorum.
İlk denediğimde hata almıştım ancak şimdi BIOS değiştirdim CPU ve RAM ayarım yine aynı, bütün güncellemeleri yaptım, şimdi deniyorum.
Sanırım düzeldi, arızalanmasından korktuğum için şiddetli bir şekilde vurmayacağım sonuçta
Son düzenleme:
Sanırım düzeldi, arızalanmasından korktuğum için şiddetli bir şekilde vurmayacağım sonuçta, @bicy hocam neden düzeldiği hakkında bir fikrim yok ancak dedikleriniz çok yararlıydı, çözümü size vermeyi daha doğru buluyorum, yardım eden herkese minnettarım.
Hayırlı olsun hocam. En azından donanım sorunun yok.
Hayırlı olsun hocam. En azından donanım sorunun yok.
Korktuğum tek şey donanım arızasıdır...
Yazılım yine sil yükle formatla halledilir de donanım sıkıntı.
İyi Sosyaller.
Yeni konular
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-