Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.

Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.

Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000

İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?

Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
 Current Speed 4200MHz

Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.

Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.

Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.

Mavi ekran dump dosyasını atabilir misiniz?

Minidump dosyalarınızı paylaşabilir misiniz?

Mavi ekran dump dosyasını atabilir misiniz?

Minidump dosyalarınızı paylaşabilir misiniz?

Maalesef mavi ekranı dün sabah aldım, şu anda kayıtlarda yok.

Kasam masanın içinde ayağımın yanında olunca ister istemez darbe alabiliyor.

CCleaner tarzı bir uygulama mı kullanıyorsunuz? Kullanmıyorsanız, dün alınan raporun orada olmama gibi bir imkanı yok.

Maalesef temizleme programları kullanmıyorum, kuracak olursam geçmişe dönük kayıt çıkarabilir miyim?

Maalesef temizleme programları kullanmıyorum, kuracak olursam geçmişe dönük kayıt çıkarabilir miyim?

Sistemin değerli ise sen daha iyi bilirsin ama bence masanın içinden al kasayı çünkü soruna çözüm bulsan bile dediğin gibi ister istemez darbe alacak.

Çıkmaz büyük ihtimalle. O program geri getirmeyle alakalı değil çünkü.
Arama yerine gelişmiş sistem ayarları yazın. Çıkan şeyi açın, başlangıç ve kurtarmanın yanında ayarlar tuşuna tıklayın ve sistem hatası bölümünü böyle yapın.

1703693523922.webp

Sistemin değerli ise sen daha iyi bilirsin ama bence masanın içinden al kasayı çünkü soruna çözüm bulsan bile dediğin gibi ister istemez darbe alacak.

Yeni masa alana kadar koyabileceğim bir alan yok, aldıktan sonra masanın üstüne koyacağım.