Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.

Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.

Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000

İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?

Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
 Current Speed 4200MHz

Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.

Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.

Çıkmaz büyük ihtimalle. O program geri getirmeyle alakalı değil çünkü.
Arama yerine gelişmiş sistem ayarları yazın. Çıkan şeyi açın, başlangıç ve kurtarmanın yanında ayarlar tuşuna tıklayın ve sistem hatası bölümünü böyle yapın.

Eki Görüntüle 4082

Yaptım hocam, bir daha mavi ekran alırsam konuda paylaşacağım.

Bu dosyayı indirip açarsanız da zararsız olarak mavi ekran verdirebilirsiniz. Denemek için yani.

Deniyorum hocam.

Hard disk kullanıyorsanız böyle bir sorun yaşayabilirsiniz, söylediğiniz gibi kasayı masanın üstüne koymak sorunu çözecektir ama darbeler hard diskleri çok hızlı bozar ve diğer parçaları da yıpratır yakın zamanda yeni bir depolama birimi almanız gerekebilir.

Hard disk kullanıyorsanız böyle bir sorun yaşayabilirsiniz, söylediğiniz gibi kasayı masanın üstüne koymak sorunu çözecektir.

Evet 2 adet HDD kullanıyorum ancak Windows kurulu değil, fantezi olsun diye PC açıkken HDD Power kablosunu çektiğimde sisteme bir şey olmuyordu ancak veri akışı olduğunda sanırım bu hata olabilir ve bu sorunumun kaynağı olabilir aslında.

Evet 2 adet HDD kullanıyorum ancak Windows kurulu değil, fantezi olsun diye PC açıkken HDD Power kablosunu çektiğimde sisteme bir şey olmuyordu ancak veri akışı olduğunda sanırım bu hata olabilir ve bu sorunumun kaynağı olabilir aslında.

Hard disk kasada sabit mi?

Son düzenleme:
HDD'de yükü olan bir programı kullanırken vuruyorsanız bundan dolayı da olabilir...