Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
www.asus.com
Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
Current Speed 4200MHz
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
TUF GAMING B450M-PRO S|Motherboards|ASUS Global
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...
www.asus.com
Birini sabitledim ancak diğerini sabitleyemedim, yarın ilk işim sabitlemek olacak.
Sabitledikten sonra sorun büyük ihtimalle çözülecektir. Çözülmezse dediğim ayarları yapıp dump dosyasını atınız. Böylece sorunu tam tespit edebiliriz. Ayrıca hard diskin tüm kablolarını çıkarıp aynı sorun oluyor mu diye denemek de sorunun kaynağını tespit etmeyi sağlar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sabitledikten sonra sorun büyük ihtimalle çözülecektir. Çözülmezse dediğim ayarları yapıp dump dosyasını atınız. Böylece sorunu tam tespit edebiliriz. Ayrıca hard diskin tüm kablolarını çıkarıp aynı sorun oluyor mu diye denemek de sorunun kaynağını tespit etmeyi sağlar.
Doğru ancak normalde sadece kilitleniyor ekran bile gitmiyor fakat önceki gün kardeşim masaya vurduğunda mavi ekran aldığını belirtti, bunun genel olarak kaynağı HDD mi acaba?
Doğru ancak normalde sadece kilitleniyor ekran bile gitmiyor fakat önceki gün kardeşim masaya vurduğunda mavi ekran aldığını belirtti, bunun genel olarak kaynağı HDD mi acaba?
Dump dosyası olmadan bir şey söylemek zor, ama genelde HDD kaynaklı oluyor bu sorun.
Dump dosyası olmadan bir şey söylemek zor, ama genelde HDD kaynaklı oluyor bu sorun.
Teşekkürler yarın son durumu yazacağım.
Rica ederim, bekliyorum. Etiketlersiniz hocam.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hard disk Windows'a kurulu değilken böyle bir ihtimal zor ama olabilir.
Yaşayabilir. Ayrıca Hard disk böyle darbelerden en çok etkilenen parça bile olabilir mekanik olduğu için. Windows'un kurulu olmasına gerek yok.
@InternetciMen @270 hocam HDD disklerin Power kablosunu çıkarıp denedim yine aynı ancak sonunda bir mavi ekran almayı başardım.
122823-6390-01
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
@InternetciMen @270 hocam HDD disklerin Power kablosunu çıkarıp denedim yine aynı ancak sonunda bir mavi ekran almayı başardım.
![]()
122823-6390-01
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
Disklerini ve donanımlarını iyi tak kasaya. Darbe yediğinde yerinden çıkabilecek bir parça varsa bu hata alabilirsin. Ayrıca USB kontrolcüsü falan var mı?
Disklerini ve donanımlarını iyi tak kasaya. Darbe yediğinde yerinden çıkabilecek bir parça varsa bu hata alabilirsin. Ayrıca USB kontrolcüsü falan var mı?
Samsung USB sürücüsü kurulu ve kabloları düzgünce taktığıma eminim.
Samsung USB sürücüsü kurulu ve kabloları düzgünce taktığıma eminim.
Hocam ana dosyalar HDD de mi SSD de mi?