Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sherkl

Başarılı
Yer
Kipchak
Merhaba. Yeni bir sistem aldım. 9 Kasım'da elime geçti. Her şeyini hallettim, çalıştırdım fakat bu konuyu açtığım saatlerde kasadan şöyle bir ses duymaya başladım:

Bu ses ne sesi? Sistemi daha yeni aldım, o kadar para verdim ve içim kötü oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim endüstiriyel fan bu kadar cıyaklamıyor, ekran kartını iade et ve değişim talebinde bulun.
Evet CW sesi. Ekran kartından geliyorsa Radeon Chill ile FPS sabitleyip oynayın o zaman CW sesi gelmez.
Ben hikayeli offline oyunlarda 60 FPS, rekabetçi oyunlarda ise monitör Hz ile eşdeğer oynuyorum. Tam yüke girmediği için CW sesi de gelmiyor.

Merhaba. Yeni bir sistem aldım. 9 Kasım'da elime geçti. Her şeyini hallettim, çalıştırdım fakat bu konuyu açtığım saatlerde kasadan şöyle bir ses duymaya başladım:

Oyun oynarken ve yüksek FPS değerleri görüyorsanız gelir bu ses. Normaldir ve herhangi bir sorun teşkil etmez bende de ROG STRIX 6750XT var CS2 de 1000FPSlere yakın görünce acayip değişik sesler geliyor. Sebebini öğrenmiştim ama tam hatırlayamadım çok teknik ve kavraması zor bir sebebi var yani neredeyse atom boyutları ile ilgili.
Eğer ses rahatsız etmiyorsa veya kulaklık vs. ile bilgisayarınızı kullanacaksanız hiç kurcalamayın kalsın böyle.

Oyun oynarken ve yüksek FPS değerleri görüyorsanız gelir bu ses. Normaldir ve herhangi bir sorun teşkil etmez bende de ROG STRIX 6750XT var CS2 de 1000FPSLere yakın görünce acayip değişik sesler geliyor. Sebebini öğrenmiştim ama tam hatırlayamadım çok teknik ve kavraması zor bir sebebi var yani neredeyse atom boyutları ile ilgili.
Eğer ses rahatsız etmiyorsa veya kulaklık vs. ile bilgisayarınızı kullanacaksanız hiç kurcalamayın kalsın böyle.

Coil whine bobin ağlaması olarak geçer. Yüksek güce bağlı olarak trafolarda ses çıkar ya öyle düşünebilirsiniz ya vardır ya da yoktur düzeltilmez deniyor (atom boyutlarına kadar inmemize gerek yok). Yük altında sesi gözlemleyin bana fan sesi gibi geldi açıkçası veya boştayken fanları fulleyin.

Sistemi kasa dışına çıkartıp uzay montaj ile iyice yaklaşıp gözlemlemek lazım. Coil Whine büyük ihtimalle ama eğer uzay montajda gelmiyor/daha az geliyor kasa içinde geliyorsa farklı ek bir neden olma durumu var teknoloji bu şans işi birinde oluyor diğerinde olmuyor.

CW işi biraz şans işi, iade almayabilirler. Bu durumda sesi azaltmanın yolunu bulmak daha iyi gibi, nereden aldığınıza da bağlı tabi ürünü.

Fazları mı değiştirecek :D çaresi yok gibi bir şey vızıltının maalesef.
Ekran kartından geliyorsa V-Sync açmak mantıklı gibi, fan devri düşecek cünkü. Daha az voltajdan ötürü daha az gelmez mi ses bobinlerden? Arkadaşım RX 6700XT için böyle yapıyor.