2323

Becerikli
Kasa normal bir şekilde dururken ön fanlardan çok fazla garip ses geliyor ve kafa ütülüyor. Bugün fark ettim ki kasayı yan çevirip koyduğumda ön fanlardan sadece dönme sesi geliyor, garip garip kafa ütüleyen sesler gelmiyor. Ön tarafa 3 tane daha kaliteli bir fan alana kadar böyle kullanmak istiyorum, sizce ne gibi problemler yaratabilir? Ben biraz hava akışı bozulur diye düşünüyorum ama zaten işlemcim için hava soğutucum var, ekran kartımda ısınan bir model olmayıp soğutmasıda iyi.

Kasa normal bir şekilde dururken ön fanlardan çok fazla garip ses geliyor ve kafa ütülüyor. Bugün fark ettim ki kasayı yan çevirip koyduğumda ön fanlardan sadece dönme sesi geliyor, garip garip kafa ütüleyen sesler gelmiyor. Ön tarafa 3 tane daha kaliteli bir fan alana kadar böyle kullanmak istiyorum, sizce ne gibi problemler yaratabilir? Ben biraz hava akışı bozulur diye düşünüyorum ama zaten işlemcim için hava soğutucum var, ekran kartımda ısınan bir model olmayıp soğutmasıda iyi.
Sorun olmaz. Sadece tozlanır ve belki dediğiniz gibi çok az hava akışı bozulur fakat delikler kapanmazsa bozulacağını sanmam.

Hava giriş çıkışları yan kapaklarda değilse bir sorun oluşturmaz. Gelen sesler de muhtemelen titreşen kasa demirleri ya da fan yataklarındandır.
Ben de öyle düşünüyorum. Ama arkadan alttan ya da diğer taraflardan gelmiyor sadece en üst ön fandan geliyor. Anlam veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bizim eski ofiste 20 senedir yan yatık duruyordu kasalar :D gerçi ben sadece 10 senesine şahit olabildim ama olmaz yani sıkıntı yok :D