Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrLostFeel

Uzman
Merhaba, iyi günler.

Konu başlığında da belirttiğim üzere böyle ilginç bir sorun yaşıyorum. Antivirüs programı olarak Kaspersky'ı kullanıyorum ve memnunum; lakin tekrardan GoodbyeDPI'ı kullanmam sonucu (service install) bilgisayarımı ne zaman açsam Kaspersky'ı tamamıyla kapatmadığım müddetçe internete bağlanamıyorum. Windows interneti görüyor; arıza tanılama yaptığımda herhangi bir sorunun olmadığını söylüyor. Bunu anlamış değilim. Kaspersky'de olabilecek tüm istisna ekleme işlemlerini yaptım: uygulama, güvenlik duvarı, kayıt defteri vesaire ama nafile. Bir çözüm bulamadım.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgilendirmeler için konuya cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. BitDefender aklıma yattı; hem etkili hem de fiyat olarak Kaspersky'e oranla bayağı bir uygun. Zaman ayırdığınız için tekrardan teşekkür ediyorum sağ olun.
Kaspersky maalesef GoodbyeDPI kullandirtmiyor, istisnalara eklemek de ise yaramiyor. Ikisinden birini kullanmamalisiniz.

Alternatif bir antivirus arayisina girerseniz BitDefender oneririm.
Maalesef işin gerçeği bu. Ya GoodbyeDPI kullanmayacaksınız, ya da Kaspersky kullanmayı komple bırakacaksınız.

Ben de şahsen Bitdefender öneririm. Benim ikinci işletim sistemim olan Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 kurulumumda Bitdefender kullanıyorum.

Kaspersky tuhaf. Ben de Kaspersky VPN satın aldım Discord girebilmek için. Tünelleme yaptım çalıştı ama Valorant oyununda etkişelim sağladı ve ping'im arttı, ayrıca üzerine 10 saat ban yedim :p Sonra sildim. Tünelleme ayarından VPN dışı olarak Valorant ekleme yaptığım halde çalışmadı.

Kaspersky tuhaf. Ben de Kaspersky VPN satın aldım Discord girebilmek için. Tünelleme yaptım çalıştı ama Valorant oyununda etkişelim sağladı ve ping'im arttı, ayrıca üzerine 10 saat ban yedim :p Sonra sildim. Tünelleme ayarından VPN dışı olarak Valorant ekleme yaptığım halde çalışmadı.
Antiviruslerin VPN'leri ayriyeten para vermeye degecek VPN'ler degil. Cogunlukla dandik altyapilari kullaniyorlar. VPN hizmeti satin alinacaksa koklu, bilindik ve basarisini kanitlamis VPN firmalari tercih edilmeli.

O antivirus firmalarinin asil olayi antivirus cunku. VPN oyle yanci olarak ekleniyor desek kaba ama dogru bir tabir olur.

Antiviruslerin VPN'leri ayriyeten para vermeye degecek VPN'ler degil. Cogunlukla dandik altyapilari kullaniyorlar. VPN hizmeti satin alinacaksa koklu, bilindik ve basarisini kanitlamis VPN firmalari tercih edilmeli.

O antivirus firmalarinin asil olayi antivirus cunku. VPN oyle yanci olarak ekleniyor desek kaba ama dogru bir tabir olur.
Ben mesela VPN olarak Proton VPN ve Tailscale Mullvad Addon kullanıyorum. VPN kullanılacaksa ne idüğü belirsiz VPN'ler kullanmak faydadan çok zarar getirebiliyor. Ayrıca birçok antivirüs firması da VPN tarafında tavsiye edilmeyen sağlayıcıları baz aldıkları için yine onlar da çok güvenilir olmuyor.