Yer
Cintra
KDE masaüstü ortamında CachyOS kullanıyorum ancak galiba kompozitörden kaynaklı oyunda düşük FPS alıyorum. Ekleme olarak Linux Mint üzerinde Cinnoman kullanırken daha yüksek FPS alıyordum.

Ekleme Shift + alt + F12'ye bastığımda bir şey oluyor ama ne oluyor anlamıyorum.

Ekleme: qdbus org.kde.KWin /Compositor suspend && %command% ; qdbus org.kde.KWin /Compositor resume komutunu söylemeyin hata alıyorum.

Hata: Error: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethodNo such method 'suspend' in any interface at object path '/Compositor' (signature '')Error: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethodNo such method 'resume' in any interface at object path '/Compositor' (signature '')

Son düzenleme:
KDE masaüstü ortamında CachyOS kullanıyorum ancak galiba kompozitörden kaynaklı oyunda düşük FPS alıyorum. Ekleme olarak Linux Mint üzerinde Cinnoman kullanırken daha yüksek FPS alıyordum.

Ekleme Shift + alt + F12'ye bastığımda bir şey oluyor ama ne oluyor anlamıyorum.

Ekleme: qdbus org.kde.KWin /Compositor suspend && %command% ; qdbus org.kde.KWin /Compositor resume komutunu söylemeyin hata alıyorum.

Hata: Error: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethodNo such method 'suspend' in any interface at object path '/Compositor' (signature '')Error: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethodNo such method 'resume' in any interface at object path '/Compositor' (signature '')
Oyunu tam ekran yapiyorsan zaten otomatik olarak kapaniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kapatmana gerek yok.

Acik olup olmadigini gdbus paketini kurduktan sonra asagidaki komutu vererek gorebilirsin.

qdbus org.kde.KWin /KWin supportInformation |grep -i compositing
Shift + Alt + F12 kombinasyonu ile 2 tane deneme yaptım. Her ikisinde de açık olarak gözüküyor. Aralarındaki tek fark saydamlığın kapalı olduğu modda daha az RAM kullanılması.

1- Saydamlıpığın olmadığı:

compositingMode: 1

useCompositing: true

windowsBlockCompositing: true

Compositing

Compositing is not active

2- Saydamlığın açık olduğu:

compositingMode: 1

useCompositing: true

windowsBlockCompositing: true

Compositing

Compositing is active

Compositing Type: OpenGL

Ek şimdi fark ettim meğer Saydamlığın kapalı olduğu modda "Compositing is not active" yazıyormuş.