alitoprak55

Uzman
Selam. Bugün sokakta british longhair buldum. Sokakta sorduğumda son 2 3 gündür buradaymış. Eve götürüp bir yıkayayım dedim. Fakat ayağımı biraz tırmaladı. Salya vesaire yok. Fakat kuduz olma ihtimali var mı? Ölmek istemiyorum :D kedinin büyük ihtimalle sahibi vardı ve evden kaçmış. Çünkü 2 3 yaşında.

Selam. Bugün sokakta british longhair buldum. Sokakta sorduğumda son 2 3 gündür buradaymış. Eve götürüp bir yıkayayım dedim. Fakat ayağımı biraz tırmaladı. Salya vesaire yok. Fakat kuduz olma ihtimali var mı? Ölmek istemiyorum :D kedinin büyük ihtimalle sahibi vardı ve evden kaçmış. Çünkü 2 3 yaşında.

Çok derin olup kanatmadığı sürece kuduz olsa bile pek sorun olmuyor. İçiniz rahat etsin istiyorsanız gidip, kuduz aşısı olup 10 gün süreyle hayvanı takip edin. Ölmediyse 10 gün içinde yine sorun yok.

Sağlık Bakanlığının kuduz rehberini ekleyeceğim 5dk içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak kediler ekstrem bir olay olmadığı sürece yıkanmaz. Kediyi yıkamak ölmesine bile sebep olabilir özellikle yıkayıp sokağa bırakırsanız ki evde olacaksa da hastalanıp ölebilir. Devamında ise eğer kediyi sahiplendiyseniz zaten kuduz belirtileri oluşursa ki bunu anlamak çok basittir çünkü hayvan ölür o zaman gidip aşınızı olabilirsiniz. Yok sahibini bulup iade edecekseniz de sahibine kedi hastalanıp ölürse bana haber verin derseniz ve kedi ölürse yine gidip aşı olabilirsiniz. Sokağa salacaksanız ise kesinlikle gidin ve aşı olun. Kontrol edemeyeceğiniz bir duruma girecekse hayvan aşı olmak ölmenizi engeller.

Sizinki sanırım b bölmesinde bulunan 3-4. öneriye giriyor.

Dosya Ekleri

• Kuduz-riskli-temaslarda-profilaksi.webp
    Kuduz-riskli-temaslarda-profilaksi.webp
    2 MB · Görüntüleme: 99
Kuduz olmasa bile başka hastalık olabilir. Ev kedisinde bile tedbirli olmak lazım, neredeyse gözünü kaybetme aşamasına gelen bir tanıdığım var. Kedi tırmığı hastalığını araştırabilirsin.

@Spock, @mete01, @Blackraven, @mete01, ilk amacım kediyi sahiplenmekti. Fakat kediyi eve aldığımda tüyleri çok birbirine karışık olduğu için yıkamak istedim. Sonra iyice duruladım saç kurutma makinesi ile. Ardından bilgim olmadığı için kedinin tüylerini biraz kırptım.
Bir de ne göreyim. Yarası var ve bitli. Bu yüzden ona kendi kedimin kutusunun içini doldurarak yemek ve su ile doldurarak diğer kedilerin yanına dışarıya koydum. Öncelikle yaptığım şeyin çok büyük bir hata olduğunu biliyorum. Sırf kediye merhamet etmek için aldım eve, fakat yanlış yaptığım için çok pişmanım. Allah içimi biliyor amacım kötü değildi. Sizce kuduz ihtimali çok yüksek midir? Çünkü vijdan yapmamak için biraz uzaklara götürdüm.

Kuduz olmasa bile başka hastalık olabilir. Ev kedisinde bile tedbirli olmak lazım, neredeyse gözünü kaybetme aşamasına gelen bir tanıdığım var. Kedi tırmığı hastalığını araştırabilirsin.
Kedi tırmığı hastalığı köpeklerden daha çok bulaşır.

@Spock, @mete01, @Blackraven, @mete01, ilk amacım kediyi sahiplenmekti. Fakat kediyi eve aldığımda tüyleri çok birbirine karışık olduğu için yıkamak istedim. Sonra iyice duruladım saç kurutma makinesi ile. Ardından bilgim olmadığı için kedinin tüylerini biraz kırptım.
Bir de ne göreyim. Yarası var ve bitli. Bu yüzden ona kendi kedimin kutusunun içini doldurarak yemek ve su ile doldurarak diğer kedilerin yanına dışarıya koydum. Öncelikle yaptığım şeyin çok büyük bir hata olduğunu biliyorum. Sırf kediye merhamet etmek için aldım eve, fakat yanlış yaptığım için çok pişmanım. Allah içimi biliyor amacım kötü değildi. Sizce kuduz ihtimali çok yüksek midir? Çünkü vijdan yapmamak için biraz uzaklara götürdüm.
Geri alma şansınız var mı? En azından 10 gün süreyle takip etmelisiniz. Yukarıda attığım şemaya bakar mısınız? Yaranıx derin mi kanadı mı?

Kedi tırmığı hastalığı köpeklerden daha çok bulaşır.

Geri alma şansınız var mı? En azından 10 gün süreyle takip etmelisiniz. Yukarıda attığım şemaya bakar mısınız? Yaranıx derin mi kanadı mı?

Kanamadı, sadece pençesini sürttü.

1742510130009.webp

Kırmızı ile işaretlediğim dairenin içerisindeki kadar oldu gibi diyebilirim. Ondan daha da az oldu hatta.

Muhtemelen bir problem olmayacak ama hayatta sağlık konusunda risk almak şakaya gelmez. Kedi eskiden sahipli olabilir, sahipliyken her türlü bakımı ve aşısı vs. yapılmış olabilir ama nihayetinde sokakta yaşıyor ve ne kadar bir süre sokakta yaşadığı belli değil.

Bildiğim kadarıyla kuduzun aşı dışında bir tedavisi de yok. Risk alma, gidip efendi efendi aşını ol.