Kedilerin bıyıkları kesilirse ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan maes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 530
Bıyık kesilirse denge kaybı olmaz ama biz gece loş ışıkta yürürken bazen düz yürüyemedigimiz gibi olur yönü tam kestiremezler, sadece yakın çevre için ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bıyık kesilirse denge kaybı olmaz ama biz gece loş ışıkta yürürken bazen düz yürüyemedigimiz gibi olur yönü tam kestiremezler, sadece yakın çevre için ama.
Bıyık kesilirse gayet denge kaybı oluyor, bıyıklarının kırılması bile bazen bu soruna yol açabiliyor. Veterinerimiz açıklayıp uyarmıştı bizi bu konuda.

Bıyık kesilirse gayet denge kaybı oluyor, bıyıklarının kırılması bile bazen bu soruna yol açabiliyor. Veterinerimiz açıklayıp uyarmıştı bizi bu konuda.
Disoryantasyon ayrı, denge kaybı ayrı şeylerdir. Denge, kedilerde de bizde olduğu gibi kulak içinden sağlanır.

Aynen dediğinizi şu an anladım, ben denge kelimesini genel anlamda kullanmıştım.
Denge konusunda sıkıntı yaşamazlar ama sürekli kaçma eğiliminde olurlar. Çevresini algılama yeteneği ciddi şekilde azalır. Bu durum, bir kedi için tam bir travma ve kabus sebebi.

Denge konusunda sıkıntı yaşamazlar ama sürekli kaçma eğiliminde olurlar. Çevresini algılama yeteneği ciddi şekilde azalır. Bu durum, bir kedi için tam bir travma ve kabus sebebi.
Bizimkinin bıyıkları kırılınca özellikle koşarken sürekli bir yerlere çarpma gibi sorunlar olmuştu, bayağı önemli belli ki.

Tüyler, anormal bir durum olmadıkça kesilmez veya temizlenmez; tırnaklar ise genelde sadece ev kedilerine kesilir ki hayvanlar kendi tırnaklarını zorla çıkarmasınlar.

Hocam bilmiyorum vallahi bana öyle anlatmışlardı.

Arkadaşlar kesmeyecektim zaten 6 senedir evde kedi besliyorum. Sadece bir reels gördüm bıyıkları hakkında fikirlerinizi düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…