Kedim neden kustu?

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar. Az önce kedimin kusmasına şahit oldum. Aslında neden kustuğunu bilmiyorum normalde kusmaması (tüy yumağı kusmaması) için malt macunu veriyorum haftada 4 gün. Tam 1 hafta önce başladım buna yani 4 kez verdim toplamda ama bu macunu vermeden önce en son 2 ay önce kusmuştu. Ben yine de vermek istedim hem veteriner hem de herkes kedinin sağlığı için önemli dediği için. Şimdi neden kustu? Malt macunu mu kalitesiz anlamadım.

Kullandığım malt macunu bu:

Malt macunlar kedilerinin kendilerini yalamasından dolayı midelerinde biriken tüylerin yumak haline gelmemesi ve doğal yolla atılması için gereklidir. Kullanmaya devam edin.

Kusmaya gelince ise kedilerde kusma sıklaşmadıkça normal olarak bakabiliriz aslında. Verdiğiniz macunun ölçeği nedir? Fazla verdiyseniz kusmuş olabilir aynı zamanda az verdiyseniz de kusmuş olabilir.
Bir kereden fazla değil ise endişelenecek bir durum yok.

Çıkardığı sıvının renginde de anormal bir durum göremedim. Genel olarak endişeleriniz devam ediyor ise bir Veteriner'e danışmanızı tavsiye ederim.

Kedimde de bu tarz 2-3 ay aralıklarla kusmalar görebiliyorum. İlkinde veterinere götürmüştüm fakat anormal bir şey bulamadık. Eğer çok fazla kusmuyor ve başka belirtisi yok ise sorun olacağını düşünmüyorum. Bilgili bir veterinere danışmanızı tavsiye ederim, daha iyi bir cevap sunabilir.

Macunu haftada 4 gün bir işaret parmağı tırnağı kadar veriyorum. Teşekkürler cevaplarınız için.

Normalde malt macunlarda her gün 1-3 cm verin diye belirtiler. Veterinerimin önerisi 2-3 günde bir verindi. Ben de öyle veriyorum ve size de öyle vermenizi öneririm. Çok verdiğinizi düşünüyorsanız miktarı da azaltabilirsiniz.

Malt dışında taramayı düzgün yaparsanız, dediğim gibi 2-3 günde bir gayet yeterli oluyor. Tarak olarak da yakın zamanda şunu aldım çok işe yarıyor. Mama aldığım yetkili satıcı sitesinde 300 ₺ görmüştüm, Amazon 120-150 ₺ civarına satıyor.

Macun olarak Vet yazan hiçbir markayı da önermem. Gimcat'ın şu macunu gayet kalitelidir.

Eğer zor alışan bir kediyse peynirli versiyonu da var. Ama belirteyim buna alışırsa düz maltları kullanmaz. Alışmayan bir kediye maltı önce parmağıma sıkıp vermiştim, kokusuna alışınca direkt tüpten sıkınca da yemeye başladı.

Pahalı geliyorsa daha önceden kullandığım Trixie'i de önerebilirim. Ben düz versiyonunu kullanıyordum.

Hatta az kalmıştı. Prime kampanyası ile 581 ₺ civarına denk geliyor. Yukarıda çene vb. aknelere ilacını sürmek için de makyaj pedi ekledim. Vitamini de ayrıca verebilirsiniz.

Bunun dışında veterinere danışmanız en ideali olacaktır. Kullanılan mama, içilen su vb. etki edelebilir. Suyu sık sık temizlemeyi ve içme suyu kullanmaya özen gösterin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…