• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Kedinin yabancı cisim yutup yutmadığı nasıl anlaşılır?

Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, merhaba misafir çocuğunun oyun oynadığı duvara yapışan lastik oyuncağı vardı ben evde yoktum eve yorgun geldim ve direk kafayı koydum yattım. Kedimi severken o lastik oyuncağı yerdeydi lastik oyuncak bize ait bu arada. Sabah uyandım lastik oyuncağı biraz uzun bişey bu arada lastik oyuncağın diğer yarısı yok düşünüyorum yani yutsa boğazında kalır veya direk kusar diye düşünüyorum yani hem duvara yapışan bir şey hemde oyuncakta süsler var yani yutsa direk çıkarır dedim. Belki oynayıp bir yere atmıştır diye evi talan ettim her kıyı köşe her yere baktım ama oyuncağın diğer yarısı yok şimdi de o zaman yutmuş olacağı aklıma kazınmaya başladı kedinin keyfi yerinde yemeğini yiyor suyunu içiyor evde koşturuyor oyununu oynuyor. Dışkısına bakıyorum oyuncak pembe bir şeydi bu arada ne pembe renkli bir şey ne de oyuncağı ait parça yoktu dışkıda normal sıradan dışkıydı. Nolur nolmaz zeytin yağı verdim daha önce silgi de yutmuştu veteriner zeytinyağı verirsen dışkıyı daha rahat yapar dedi ordan aklımda kaldı. Zeytinyağı verdikten sonra bu sefer daha rahat şekilde yeni dışkılar çıkardı oyuncak 2 gün önce kayboldu ve kendisi bu sabah dışkı yapmaya başladı. Yeni dışkılara bakıyorum orada herhangi oyuncağa benzer bir cisim yok sıradan dışkılar. Eğer gerçekten yuttuysa ve bağırsağı tıkar diye korkuyorum. Ev ortamında nasıl anlarım yutup yutmadığını?

O gün normalden fazla kusmaya başlarsa, ya da önceden kusmayan bir kediyse ve kusmaya başlarsa veterinere götürün, kusmuğundan yediği şey çıkmazsa. Benimki kız arkadaşımın tokasını yemişti, gece kusunca çıkarmıştı.

Silgi yuttuğu şeye göre biraz sert ve üstüne üstlük rahat dışkılamış. Veterinerin tavsiyesine uyun. İçiniz rahat etmez ise veteriner yolunu tutabilirsiniz. Salya akıntısından belli olduğunu biliyorum sadece.

2 gün önce kayboldu oyuncak hocam ve herhangi kusma yapmadı 2 gün boyunca herhangi bir öğürme hareketi yani kusuyormuş gibi hareketlerde yapmadı.

2 gün önce kayboldu oyuncak hocam ve herhangi kusma yapmadı 2 gün boyunca herhangi bir öğürme hareketi yani kusuyormuş gibi hareketlerde yapmadı.
Pek şüpheli durmuyor ama Veteriner de mide ve bağırsak kontrolu oluyor mu bilmiyorum var ise dene hocam. Yoksa da bir zarar gelmez gibi görünüyor.

kusmayan bir kediyse
Normalde kusan bir kedi hocam zor durumda kaldığı zaman direk kusar mesala bazen 2-3 kere tüy kustuğu bile oluyor ama 2 gün geçti oyuncak kaybolalı ve kusma yok sıkıntım şu bu silgi yuttuğu zaman yaklaşık 1 hafta sonra silgi parçalarını kusmaya başladı ama bu lastik oyuncak silgiden 2 kat falan daha büyük bişey 1 hafta da silgi kusuyorsa o kadar büyük şeyi 2 gün vücudunda tutamayıp kusmaya başlar diye düşünmüştüm eğer gerçekten yuttuysa.

Son düzenleme:
Misafir çocuğu yemiş olabilir mi?

Plastik olup faber castel silgiden 2 kat büyük olan bir şeyi parçalayarak yutabileceğini düşünmüyorum.

Misafir çocuğu yemiş olabilir mi?
Yok hocam misafir çocuğu dediğim de 10 yaşında falan aklı başında bir çocuk yani yemez.

Plastik olup faber castel silgiden 2 kat büyük olan bir şeyi parçalayarak yutabileceğini düşünmüyorum.
Plastik değil hocam lastik. Duvara yapışan uzun bir pembe lastik düşün onun yarısı yani.

@Torrentino, @tomey, Oyuncak bu arkadaşlar işte bunun diğer yarısı yok fırlattığınız zaman duvara yapışan bir şey bunu yutabilir mi sizce yani yutsa bile bu kadar rahat davranmaz diye düşünüyorum direk çıkarmaya çalışır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…