Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şu an 7 yaşında olan bir british shorthair kedim var, maalesef sahiplendiğimizden beri Whiskas veriyorduk. Geçen sene gibi değiştirdim mamayı, o zamanlar çok bilgili olmadığım için maalesef Whiskas'ın kötü bir mama olduğunu vs. bilmiyordum. Çok büyük bir olumsuz etki yaratır mı sizce ileride?

@Lotr Manyağı

Whiskas nispeten giriş seviyesi diyebileceğimiz bir mama markası. O sebeple sizinki gibi laboratuvar ürünü olan bir kedide ileride karaciğer yağlanmasına sebebiyet verebilir.
Genel olarak da veterinerler tarafından pek tercih edilmeyen bir markadır. (Bildiğim kadarıyla direkt et yerine sakatat tarzı kullanılmakta.)

Biraz daha üst sınıf bir mamaya geçiş yapmanızda fayda bulunmakta.

İçeriği temiz değil, yaş mama daha çok sıvı tüketimini karşılasın diye veriliyor. Nem oranına bakacak olursanız %80-85 gibi bir değerin sadece su olduğunu görürsünüz. Sarı madde yinede çin tuzu gibi bir madde olması lazım. İçeriği temiz değil diye organlarına ileri vadede sıkıntı yaratacağı için vermekten kaçınırdım.

Whiskas nispeten giriş seviyesi diyebileceğimiz bir mama markası. O sebeple sizinki gibi laboratuvar ürünü olan bir kedide ileride karaciğer yağlanmasına sebebiyet verebilir.
Genel olarak da veterinerler tarafından pek tercih edilmeyen bir markadır. ( bildiğim kadarıyla direkt et yerine sakatat tarzı kullanılmakta. )

Biraz daha üst sınıf bir mamaya geçiş yapmanızda fayda bulunmakta.

İçeriği temiz değil, yaş mama daha çok sıvı tüketimini karşılasın diye veriliyor. Nem oranına bakacak olursanız %80-85 gibi bir değerin sadece su olduğunu görürsünüz. Sarı madde yine de Çin tuzu gibi bir madde olması lazım. İçeriği temiz değil diye organlarına ileri vadede sıkıntı yaratacağı için vermekten kaçınırdım.

Anladım, teşekkür ederim. Proplan başlamayı düşünüyorum. Önerir misiniz?

Anladım, teşekkür ederim. Proplan başlamayı düşünüyorum. Önerir misiniz?
Evet öneririm ancak ilk 15 gün boyunca Whiskas ile karıştırıp verin gramajı düşürerek.

Sırasıyla:

%70 Whiskas, %30 Proplan
%50 Whiskas, %50 Proplan
%30 Whiskas, %70 Proplan
%10 Whiskas, %90 Proplan

Daha sonrasında ise hep Proplan verin.

Evet öneririm.
Ancak ilk 15 gün boyunca whiskas ile karıştırıp verin gramajı düşürerek.

Sırasıyla:
%70 whiskas, %30 proplan.
%50 whiskas, %50 proplan.
%30 whiskas, %70 proplan.
%10 whiskas, %90 proplan.

Daha sonrasında ise hep proplan verin.

Bir süredir proplan kullanıyormuşuz zaten, evde değildim. Halen başka marka kullanıyoruz sanıyordum. Teşekkür ederim tekrardan.

Son düzenleyen: Moderatör: