Eren snay

Çalışkan
Merhaba.

GigaFiber'e geçtim ve bufferbloat önceki kadar iyi değil. Donanım hızlandırıcıyı açınca 900 küsur Mbps görüyor, kapatınca maksimum 600 Mbps görüyor. Latency'ler inanılmaz artıyor. 0 latency için 300 Mbps download ve 250 Mbps upload üstüne çıkınca latency’ler artıyor. Ne yapabiliriz? Önceki ve sonraki bufferbloat testlerine ait fikirleri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Modemim: Keenetic Extra DSL 2112

Son düzenleme:
Merhaba.

GigaFiber'e geçtim ve bufferbloat önceki kadar iyi değil. Donanım hızlandırıcıyı açınca 900 küsur Mbps görüyor, kapatınca maksimum 600 Mbps görüyor. Latency'ler inanılmaz artıyor. 0 latency için 300 Mbps download ve 250 Mbps upload üstüne çıkınca Latency'ler artıyor. Ne yapabiliriz? Önceki ve sonraki bufferbloat testlerine ait fikirleri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Modemim: Keenetic Extra DSL 2112.

Fiber hatta bu testin geçerliliği olmuyor, dikkate almanıza gerek yok.

Keenetic Extra DSL (KN-2112) modem GigaFiber gibi yüksek bir hızı tam kapasite ile verirken pingi tamamen sabit tutabilecek kadar güçlü değil, ayrıca hız 900'lü değerlere yaklaşında Ethernet kablosunun limiti yüzünden ping artış göstermeye başlayacaktır.
Gördüğüm kadarıyla sadece 8ms artış ile 900 Mbps hız alabiliyorsunuz, bu değer gayet iyi bir değer, bence kafaya takmayın, zaten bu hızlarda indirme yaparken oyun mu oynayacaksınız ki ? Her oyun sadece 10 dakikada iniyor, önce indirin, sonra oynayın.

Keenetic Extra DSL (KN-2112) modem GigaFiber gibi yüksek bir hızı tam kapasite ile verirken pingi tamamen sabit tutabilecek kadar güçlü değil, ayrıca hız 900'lü değerlere yaklaşında Ethernet kablosunun limiti yüzünden ping artış göstermeye başlayacaktır.
Gördüğüm kadarıyla sadece 8ms artış ile 900 Mbps hız alabiliyorsunuz, bu değer gayet iyi bir değer, bence kafaya takmayın, zaten bu hızlarda indirme yaparken oyun mu oynayacaksınız ki? Her oyun sadece 10 dakikada iniyor, önce indirin, sonra oynayın.

Online oyun oynarken o esnada evdekilerin Wi-Fi ile yaptıkları video izleme oyun vs. benim internetime etki edecek o yüzden ayrıca hangi modemi önerirsin bu hızda sabit ping tutacak kadar güçlü olan. Donanım hızlandırıcıyı kapatınca internet hızını ayarlıyorum ama çok düşük olmaya başlıyor 500 okey olurdu ama 1000 MB daha kullanamadan 300e düşmeyi istemiyorum açıkçası.

Online oyun oynarken o esnada evdekilerin Wi-Fi ile yaptıkları video izleme oyun vs. benim internetime etki edecek o yüzden ayrıca hangi modemi önerirsin bu hızda sabit ping tutacak kadar güçlü olan. Donanım hızlandırıcıyı kapatınca internet hızını ayarlıyorum ama çok düşük olmaya başlıyor 500 okey olurdu ama 1000 MB daha kullanamadan 300e düşmeyi istemiyorum açıkçası.

NanoPi R6S alabilirsin.

Son düzenleme: