Keenetic Hero GPON SFP ONT İnternet Erişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13257
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 418

13257

Becerikli
Odi ile Carlitoxx ile takla attım.
MA5671 ve G-010S-P 3 sene öncede hep radarımda ama kesinlikle ulaşılamıyordu. Hadi onu geçtim bir anda OpenWRT ile kurulum çıktı geçtiğimiz sene, ürünlere ulaşıldı, şak çalışıyor. Anlamadım gitti.

Neyse ben daha deneyemedim.

Bu arada Keenetic için yazmış olayım. Rehberde SFP'ye erişmek için bir ayar vardı. Aynı subnette olmak diye geçiyor.
Kendi routerımız 10.100.X. Y blokunda kullanıyorum.

Şu şekilde kendinize göre sağlayıcı portunuz seçili olsa da erişim sağlayabilirsiniz.

Nokia g-010S-P'yi denedim. (bu arada benim modüllerim hazır olarak OpenWrt kurulu idi)
05 olduk yine de, bağlantı olmadı. Peder maç seyredeceğinden 40 Dk'lık denememin sonuna geldim.

SFP arayüzü ve Keenetic ddm infosunu paylaşayım dedim.

Sonra devam etmek adına 2.5G medya konverterımza geçelim. güzel bir konvertırdır.

Bu arada 2.5G SFP portuna takınca Onu'lar 2.5G akışı tanıyor direkt.

Hocam forumda bir arkadaşın daha O5 olmasına rağmen IP almıyordu. Galiba satıcı ile iletişime geçti değiştirtti ve satıcıya farklı bir yazılım atmasını istemişti. Yeni ürün eline ulaşınca bağlantı kurmayı başardı. Bence sizdeki cihazın yazılımından kaynaklı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dediğim tam olarak buydu. Demek düşüncelerim harfi harfine doğruymuş. Kafamdakinin doğru çıkmasına sevindim.

O arkadaş Nokia'dan Huawei'ye geçti sanırım. Muhtemelen sahası da Huawei zaten.

Padt Pad0 hatası alıyorum. Daha önceki denemelerim gibi. Fakat SW ile ilgili girdileri tam yapmadım. Nokia ONT'de active SW ve standby SW var.

O arkadaş Nokia dan Huawei'ye geçti sanırım. Muhtemelen sahasıda Huawei zaten.
Merhaba, sanırım benimle alakalı. O5 vermiyordu O2-3 gidip geliyordu. Alcatel lucent G-010S-P'den Huawei MA5671A'ya geçtim, direk O5 verdi. (Alcatel için @muuzoo ile çok uğraştık fakat başarılı olamamıştık, kendisine yardımları için çok teşekkür ediyorum ve konuyu oluşturan @Majdev 'e de çok teşekkür ediyorum.)

Alcatel Lucent G-010S-P: (vlanid gidip geliyordu)

Huawei MA5671A:

Ev ağı kısmındaki ayarlarınız nedir hocam?

Söylediğim gibi ben 192.168.1.x ten farklı blog kullanıyorum zaten. Ondan sizin bu çakışma uyarınız yok. Olmaz da.

Bir de sizin sahanız Huawei olabilir mi?

Bildiğim kadarıyla fark yok.

Yeni rekor bende
ISP: CityLine (Azerbaycan)

Eki Görüntüle 129134

Aman TurkNet görmesin.

Bu SFP OpenWrt desteklememekte.

İlla OpenWrt olması gerekiyor mu ustam?
2 sene öncede Telekom altyapıda ODI çalışmıştı zaten. Ben Superonline'da yine çalıştıramıyordum. 2 kere 10 saniye IP aldım düştüm filan.

Telekom'da seri no kopyalayan çalıştırıyor. Vsol ONT'de çalıştırdı biri ben hala Superonline ile takla atarken mesela.

OpenWrt ile Superonline baglanırsın bence dostum.

Hiç ODI kullanmadım ne desem yalan olur.

Yanlışım yoksa download tarafında 2.5G oluyor sadece. Upstream 1G yine. Ondan 940'ta kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…