Arkadaşlar selam, TurkNet altyapısında kullanmak istiyorum fakat SFP arayüzüne çıkış yapamadım. Her denediğimde SFP IP'sine bağlandığımda 403 Forbidden alıyorum. Ayrıyeten SFP ve ev ağını aynı (192.168.1.xx) atayamadım, hep atayamayacağımı söyleyen kırmızı yazı ile karşılaşıyorum. Kurulum adımlarına hakim olan bana yardımcı olabilir mi?
Keenetic Hero ve Huawei MA5671a kurulumunda karşılaştığınız 403 Forbidden hatası ve SFP ile ev ağı ayarlarıyla ilgili adım adım çözüm önerileri aşağıda sıralanmıştır:
1. SFP Modem Erişimi
-
SFP Modemin IP Adresini Kontrol Edin: SFP modemin IP adresinin doğru olduğuna emin olun. Genellikle bu IP adresi, cihazın belgelerinde veya arka etiketinde bulunur.
-
Tarayıcı Önbelleğini Temizleyin: Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin veya farklı bir tarayıcı kullanarak tekrar deneyin.
2. 403 Forbidden Hatası Çözümü
-
Giriş Bilgilerini Kontrol Edin: SFP modemin giriş bilgilerini (kullanıcı adı ve şifre) doğru girdiğinizden emin olun. Yanlış bilgiler bu hatayı verebilir.
-
Cihazı Yeniden Başlatın: SFP modemini ve Keenetic Hero'yu yeniden başlatmayı deneyin.
-
Tarayıcı Ayarlarını Kontrol Edin: Tarayıcıda, güvenlik veya proxy ayarlarının modemin erişimini engellemediğinden emin olun.
3. IP Adresi Ayarları
-
Farklı Alt Ağ Kullanın: SFP ve ev ağını aynı alt ağa atayamazsınız. Örneğin:
-
SFP Modem IP: 192.168.1.1
-
Keenetic Hero IP: 192.168.2.1 (farklı bir alt ağ)
-
Keenetic Modem Arayüzüne Giriş Yapın: 192.168.2.1 üzerinden giriş yapın ve ağ ayarlarını yapılandırın.
4. İnternet Bağlantı Ayarlarını Yapılandırma
-
Keenetic Arayüzünden WAN Ayarlarını Yapın:
- Özelleştirilebilir WAN ayarları bölümüne gidin.
- VPS’yi veya SFP bağlantı tipini seçin.
5. SFP Modem ve Keenetic Hero'yu Birleştirin
-
Keenetic Hero'yu SFP'ye Bağlayın: Ethernet kablosu ile Keenetic Hero'nun WAN portunu SFP'nin LAN portuna bağlayın.
-
Gerekirse Reset Atın: Kurulumları tamamladıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, SFP modeminizi fabrika ayarlarına geri döndürmeyi deneyebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek sorunlarınızı çözmeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla bilgi (örneğin, kullandığınız IP adresleri veya cihazların güncellemeleri) vermeniz faydalı olabilir.