Şu an eski modemi mi takayım OpenWrt için?

Evet, üstteki işlemleri aynen uygularsanız OpenWrt kurup bufferbloat'ı düzeltip ek paketler kurabileceksiniz.

İşlem yapmak için indirip uygulamaya geçtiğinizde Keenetic'i TFTP moduna alıp IP atamasını o zaman yapacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet üstteki işlemleri aynen uygularsanız OpenWrt kurup bufferbloatı düzeltip ek paketler kurabileceksiniz.

Tamamdır hocam o zaman eski modemi takayım dediğiniz yeri buldum buraya
  • IP: 192.168.1.2
    Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway boş bırakılabilir.
Dediklerinizi yapacağım.

IMG_7482.webp

IMG_7483.webp

Tamamdır hocam, o zaman eski modemi takayım; dediğiniz yeri buldum buraya.
  • IP: 192.168.1.2
    Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway boş bırakılabilir.
Dediklerinizi yapacağım.

IP atamasını Keenetic'i TFTP'ye alıp PC'ye bağladığınız zaman Ethernet ile o zaman yapacaksınız.

Evet, daha iyi olur; kafam yanmış olabilir. :D Modem takılı, internetim var. Ne yapmam lazım? Mala anlatır gibi detaylı yazarsanız çok güzel olur. :)
Adım adım yazacağım; ilk başta TFTP sunucusunu kur.

TFTP sunucusunu kur.​

1. TFTPD32 veya TFTPD64 programını indir ve kur.
  2. Programı aç → Current Directory / Root dizin olarak OpenWrt dosyasının bulunduğu klasörü seç.
  3. OpenWrt imajını bu klasöre kopyala ve adı KN-3811_recovery.bin olmalı.
  4. OpenWrt imajının adını KN-3811_recovery.bin olarak değiştir. Bin yazmana gerek yok, uzantılar açık değilse bin dosyası göründüğünden emin ol. Dosyayı yeni bir klasör oluşturup içine koy. https://github.com/PJO2/tftpd64/releases/download/v4.74/--Recommended--Tftpd64_Installer_v4.74.exe
Ve TFTP'yi kurduktan sonra Browse'a basıp bin dosyasının olduğu dizini seç.

İndirdim, kurdum programı. Buradan browse tıkladığımda OpenWrt imajı gözükmüyor.

Screenshot_10.webp

Screenshot_11.webp

Screenshot_12.webp

İmajı İndirilenler'e klasörle kopyalayın ve dosya adını KN-3811_RECovery yapın, uzantılar açıksa .bin koyun, klasörü seçmeniz yeterli.

Current directory'den halledeceksiniz.

Windows+R, ncpa.cpl yazın, Ethernet üzerine özellikler deyin, IPv4/TCP'yi bulun, özelliklere basıp atamayı yapın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-03 192048.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-03 192048.webp
    71,4 KB · Görüntüleme: 47