Keenetic Hopper AX3000 router'a OpenWrt nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Batuska05
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 107
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Şu an eski modemi mi takayım OpenWrt için?

Evet, üstteki işlemleri aynen uygularsanız OpenWrt kurup bufferbloat'ı düzeltip ek paketler kurabileceksiniz.

İşlem yapmak için indirip uygulamaya geçtiğinizde Keenetic'i TFTP moduna alıp IP atamasını o zaman yapacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet üstteki işlemleri aynen uygularsanız OpenWrt kurup bufferbloatı düzeltip ek paketler kurabileceksiniz.

Tamamdır hocam o zaman eski modemi takayım dediğiniz yeri buldum buraya
  • IP: 192.168.1.2
    Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway boş bırakılabilir.
Dediklerinizi yapacağım.

Tamamdır hocam, o zaman eski modemi takayım; dediğiniz yeri buldum buraya.
  • IP: 192.168.1.2
    Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway boş bırakılabilir.
Dediklerinizi yapacağım.

IP atamasını Keenetic'i TFTP'ye alıp PC'ye bağladığınız zaman Ethernet ile o zaman yapacaksınız.

Evet, isterseniz baştan nasıl kuracağınızı daha detaylı yazabilirim.

Evet, daha iyi olur; kafam yanmış olabilir. Modem takılı, internetim var. Ne yapmam lazım? Mala anlatır gibi detaylı yazarsanız çok güzel olur.

Evet, daha iyi olur; kafam yanmış olabilir. Modem takılı, internetim var. Ne yapmam lazım? Mala anlatır gibi detaylı yazarsanız çok güzel olur.
Adım adım yazacağım; ilk başta TFTP sunucusunu kur.

TFTP sunucusunu kur.​

1. TFTPD32 veya TFTPD64 programını indir ve kur.
  2. Programı aç → Current Directory / Root dizin olarak OpenWrt dosyasının bulunduğu klasörü seç.
  3. OpenWrt imajını bu klasöre kopyala ve adı KN-3811_recovery.bin olmalı.
  4. OpenWrt imajının adını KN-3811_recovery.bin olarak değiştir. Bin yazmana gerek yok, uzantılar açık değilse bin dosyası göründüğünden emin ol. Dosyayı yeni bir klasör oluşturup içine koy. https://github.com/PJO2/tftpd64/releases/download/v4.74/--Recommended--Tftpd64_Installer_v4.74.exe
Ve TFTP'yi kurduktan sonra Browse'a basıp bin dosyasının olduğu dizini seç.

İndirdim, kurdum programı. Buradan browse tıkladığımda OpenWrt imajı gözükmüyor.

İmajı İndirilenler'e klasörle kopyalayın ve dosya adını KN-3811_RECovery yapın, uzantılar açıksa .bin koyun, klasörü seçmeniz yeterli.

Current directory'den halledeceksiniz.

Windows+R, ncpa.cpl yazın, Ethernet üzerine özellikler deyin, IPv4/TCP'yi bulun, özelliklere basıp atamayı yapın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-03 192048.webp
    71,4 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…