Dosya seçme ekranı geldiyse sıkıntı yok. OpenWrt dosyasını seçin. PC'de sadece Keenetic sekmesi açık olsun, internete girmeyin. Güncelleme bittikten sonra Keenetic değil OpenWrt arayüzü gelecek, o zaman haber verin.

O zaman TFTP ile kuracağız, bekleyin. TFTP dediğim komut satırından CMD.

Aynı hatayı verdi, bu işlemi masaüstü bilgisayarımdan yapıyorum, Wi-Fi ile uğraşmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta TFTP'yi açacaksınız. Windows arama yerine "Windows özelliklerini aç veya kapat" yazın, çıkan yerde TFTP Client yazan yeri bulup tikleyin, Tamam'a basın; onu kuracak. Bunu indirin:https://downloads.openwrt.org/relea...filogic-keenetic_kn-3811-squashfs-factory.bin ChatGPT şunu dedi:
Tamam, o zaman KN-3811'i TFTP ile OpenWrt'ye kurmanın adımlarını net ve sıralı şekilde anlatayım. Bu yöntem web arayüzü hatasını tamamen atlar.

1️⃣ Gerekli araçlar​

• PC (Windows / Linux / Mac)
  • Ethernet kablosu.
  • TFTP istemcisi (Windows için TFTP veya tftpd64, Linux/Mac için terminal üzerinden TFTP)
  • OpenWrt factory.bin dosyası:
    OpenWrt 24.10.5 KN-3811 factory.bin.

2️⃣ PC ve cihazı hazırlama​

1. KN-3811'i fabrika ayarlarına sıfırla.
  2. PC'yi cihaza doğrudan Ethernet kablosu ile bağla.
  3. PC'nin IP adresini manuel olarak 192.168.1.2 yap, subnet mask: 255.255.255.0.
  4. Cihazı TFTP moduna almak için genellikle güç açma sırasında reset düğmesine basmak gerekir (KN-3811'de güç açarken reset düğmesini basılı tut).
    • LED'ler TFTP modunu gösterir (genellikle yanıp söner).

PC'nin IP adresini manuel olarak 192.168.1.2 yap, subnet mask: 255.255.255.0. Bunu nasıl yapacağım hocam? Dediğiniz gibi TFTP Client yazan yeri bulup tikledim ve yükledi. Birazdan modeli sıfırlayacağım, modemin arkasındaki yere basılı tutacağım, ışıklar yanıp sönmeye başladığında bırakacağım. Kurulum yaparken fotoğraflar atacağım, sizin desteğinizle tekrar yapayım; en azından orada kafam takılmıştı.

PC'nin IP adresini manuel olarak 192.168.1.2 yap, subnet mask: 255.255.255.0. Bunu nasıl yapacağım hocam? Dediğiniz gibi TFTP Client yazan yeri bulup tikledim ve yükledi. Birazdan modemi sıfırlayacağım, modemin arkasındaki yere basılı tutacağım, ışıklar yanıp sönmeye başladığında bırakacağım. Kurulum yaparken fotoğraflar atacağım, sizin desteğinizle tekrar yapayım; en azından orada kafam takılmıştı.

Tftpd64 indir ve kur.
  • https://pjo2.github.io/tftpd64/
  • Kurulum sırasında TFTP server modunu seç. İndirdiğin OpenWrt dosyasının adını
  • Dosyanın adını değiştir:

KN-3811_recovery yap.
    • Dosyayı Tftpd64'ün TFTP root directory klasörüne kopyala.
      Örneğin: C:\tftpd64\ veya kurulumda belirlediğin TFTP kök dizin.
    • PC IP ayarı
      • Ethernet üzerinden cihazla bağlan:

IP: 192.168.1.2
        Subnet: 255.255.255.0
      • Gateway boş bırakılabilir.
    • Tftpd64 başlat.
      • Programda root dizinin doğru olduğunu kontrol et.
      • TFTP servisi aktif olsun.

Ayrıyeten bunu da buldum:
Keenetic Hopper KN-3811 modeline OpenWrt yüklemek için şu adımları izlemelisiniz:
  1. Bilgisayarınızı 192.168.1.2/24 statik IP adresi ile yapılandırın ve bilgisayarınıza bir TFTP sunucusu kurun. Bu iş için Linux bilgisayar kullanmanız daha iyi olur.
  2. Cihaz modelinize uygun en güncel OpenWrt SquashFS imajını indirdikten sonra ismini KN-3811_recovery.bin yapın ve TFTP sunucunuzun kök dizinine kopyalayın.
  3. Cihazınızı kapatın.
  4. Cihazınızı Ethernet ile bilgisayara bağlayın ve Reset tuşuna basılı tutmaya başlayın.
  5. Reset tuşuna basılı tutarken cihaza enerji verin, durum LED'i yanıp sönmeye başlayana kadar Reset tuşunu bırakmayın.
  6. Durum LED'i yanıp sönmeye başladığı anda Reset tuşunu bırakabilirsiniz. Cihaz, kurduğunuz TFTP sunucusundan firmware imajını indirecek, dahili NAND Flash'a yazacak ve yeniden başlayacaktır.
  7. Cihaz yeniden açıldığında OpenWrt çalışıyor olmalı.

Modemi sıfırladım dili Türkçe yapınca ilk seçenek yeni ağ oluşturun diyor sonrasında ne yapmam lazım.

IMG_7480.webp

IMG_7481.webp

IP adresini Ethernet ile bağlanınca görev çubuğunun en sol, takvimden önceki yerine tıklayın. Ethernet veya bir simge olacak, Bluetooth'un solunda oradaki < işaretine tıklayın, ayarlar gelecek. Aşağı inin, IP atamasına basın, IPv4'ü aktifleştirin.

Modemi sıfırladım, dili Türkçe yapınca ilk seçenek "yeni ağ oluşturun" diyor. Sonrasında ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 230539

Eki Görüntüle 230538
Şu an internete TP-Link ile bağlanın. OpenWrt kuracağımız için zaten bir daha kurmanız gerekecek. İşlemler için kurmadan yapmamız lazım.

Üstte attığım işlemleri yapın. OpenWrt forumdan alıp anlaşılır şekilde düzenledim.

Ekran görüntüsü 2026-03-03 182757.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-03 182658.webp

IP adresini Ethernet ile bağlanınca görev çubuğunun en sol, takvimden önceki yerine tıklayın. Ethernet veya bir simge olacak, Bluetooth'un solunda oradaki < işaretine tıklayın, ayarlar gelecek. Aşağı inin, IP atamasına basın, IPv4'ü aktifleştirin.

Şu an internete TP-Link ile bağlanın. OpenWrt kuracağımız için zaten bir daha kurmanız gerekecek. İşlemler için kurmadan yapmamız lazım.

Üstte attığım işlemleri yapın. OpenWrt forumdan alıp anlaşılır şekilde düzenledim.

Eki Görüntüle 230536

Eki Görüntüle 230537
Şu an eski modemi mi takayım OpenWrt için?