Batuska05

Uzman
Hayırlı Ramazan'lar arkadaşlar. Benim bir sorunum var, yardımcı olur musunuz? 2-3 güne kadar Türk Telekom'un bana verdiği TP-Link AX1800 Wireless Dual Band Gigabit VoIP router, model adı: EX20v bu cihaz vardı. Bu cihaz ile bufferbloat testi yaptığımda A derecesi vermişti, yük altında +22 ms veriyordu. Sonrasında forumlara baktım ve bu forumda da konu açarak Keenetic Hopper AX3000 (model adı: KN-3811) modelini aldım. Cihazı kurup QoS ayarı yaptıktan sonra tekrar test yaptığımda C derecesi verdi, yük altında
+61 ms gösterdi. Sonra bir arkadaştan yardım alarak https://downloads.openwrt.org/relea...filogic-keenetic_kn-3811-squashfs-factory.bin bu dosyayı indirdim ve bilgisayara tftpd64 kurdum. Modeme OpenWrt 24.10.5 kurduk. Sonrasında YouTube'dan

Buradaki adamın yaptığı bazı ayarları yaptım. Wi-Fi ayarları, internete girmek için kullanıcı adı şifre, PPPoE, SQM kurdum ve sonrasında tekrardan bufferbloat testi yaptığımda
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=96f8ff6c-f177-4881-952f-4afc2dfaf5f1
B derecesi, yükte +57 ms verdi. Aşağıya şu an yaptığım ayarların fotoğraflarını atacağım. Bu ayarlarla bu test sonucunu verdi ama yine de Türk Telekom'un verdiği değere yaklaşamadı. Forumlarda Keenetic bufferbloat testinde çok iyi dediler ama ben sanırım ayarlarını yapamadım. Bu konuyu bilen yardım edebilir mi?

Türk Telekom 1000 MB indirme, 50 MB yükleme paketini kullanıyorum.

IMG_7492.webp

IMG_7493.webp

IMG_7491.webp

IMG_7494.webp

IMG_7490.webp

IMG_7489.webp

IMG_7488.webp

IMG_7487.webp

IMG_7486.webp

IMG_7482.webp

IMG_7485.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı Ramazan'lar arkadaşlar. Benim bir sorunum var, yardımcı olur musunuz? 2-3 güne kadar Türk Telekom'un bana verdiği TP-Link AX1800 Wireless Dual band gigabit VoIP router, model adı: EX20v bu cihaz vardı. Bu cihaz ile bufferbloat testi yaptığımda a derecesi vermişti, yük altında +22 ms veriyordu. Sonrasında forumlara baktım ve bu forumda da konu açarak Keenetic hopper AX3000 (model adı: KN-3811) modelini aldım. Cihazı kurup QoS ayarı yaptıktan sonra tekrar test yaptığımda C derecesi verdi, yük altında.
+61 ms gösterdi. Sonra bir arkadaştan yardım alarak https://downloads.openwrt.org/relea...filogic-keenetic_kn-3811-squashfs-factory.bin bu dosyayı indirdim ve bilgisayara tftpd64 kurdum. Modeme OpenWrt 24.10.5 kurduk. Sonrasında YouTube'dan.

Buradaki adamın yaptığı bazı ayarları yaptım. Wi-Fi ayarları, internete girmek için kullanıcı adı şifre, PPPoE, SQM kurdum ve sonrasında tekrardan bufferbloat testi yaptığımda.
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=96f8ff6c-f177-4881-952f-4afc2dfaf5f1
B derecesi, yükte +57 ms verdi. Aşağıya şu an yaptığım ayarların fotoğraflarını atacağım. Bu ayarlarla bu test sonucunu verdi ama yine de Türk Telekom'un verdiği değere yaklaşamadı. Forumlarda Keenetic bufferbloat testinde çok iyi dediler ama ben sanırım ayarlarını yapamadım. Bu konuyu bilen yardım edebilir mi?

Türk Telekom 1000 MB indirme, 50 MB yükleme paketini kullanıyorum.

Hocam indirme tarafında kaynaklanan bir bufferbloat sorunun var, o yüzden normal router'lar senin bu sorununu çözemez çünkü işlemci güçleri yeterli değil. Sana önerim ya Raspberry Pi 5 al ya da 2. el i5 8500T işlemcili Lenovo, HP, Dell işlemcili bir PC al ve router olarak bunu kullan; sonra da AP olarak bir AP modu destekli router tak. O elindeki cihaz senin o sorununu çözmeyecektir.

Hocam indirme tarafında kaynaklanan bir bufferbloat sorunun var, o yüzden normal router'lar senin bu sorununu çözemez çünkü işlemci güçleri yeterli değil. Sana önerim ya Raspberry Pi 5 al ya da 2. el i5 8500T işlemcili Lenovo, HP, Dell işlemcili bir PC al ve router olarak bunu kullan; sonra da AP olarak bir AP modu destekli router tak. O elindeki cihaz senin o sorununu çözmeyecektir.

Hocam size ulaşabileceğim Facebook, Instagram var mı?

Kullanmadığım şöyle bir laptopum var, iş görür mü?

• Laptop model: Acer Aspire 5755G.
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @2.20GHz, 2201 MHz, 4 çekirdek, mantıksal işlemci.
  • Anakart modeli: JV51_hr.

Hocam size ulaşabileceğim Facebook Instagram var mı?

Kullanmadığım şöyle bir laptopum var iş görür mü?
Laptop model: Acer Aspire 5755G.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i7-2670QM CPU @2.20GHz, 2201 MHz, 4 çekirdek, mantıksal işlemci.
Anakart modeli: JV51_hr.

Buradan ulaşabilirsin hocam, ben hep buralardayım.
İşlemcisi SQM kullanırken tahminen 500 Mbit hız verir, o yüzden olmaz.

Buradan ulaşabilirsin hocam, ben hep buralardayım.
İşlemcisi SQM kullanırken tahminen 500 Mbit hız verir, o yüzden olmaz.

Peki hocam, tekrar Türk Telekom'un verdiği modeme mi geçiş yapayım? O daha az değer verdi. Siz olsanız ne yaparsınız? Dediğiniz şeyleri şu an alacak durumum yok.

Peki hocam, tekrar Türk Telekom'un verdiği modeme mi geçiş yapayım? O daha az değer verdi. Siz olsanız ne yaparsınız? Dediğiniz şeyleri şu an alacak durumum yok.

Eğer Türk Telekom cihazı sana yetiyorsa ona geçebilirsin, diğer router'ı da eski haline getirip iade et, sana başka bir setup yaparız.

Eğer Türk Telekom cihazı sana yetiyorsa ona geçebilirsin, diğer Router'ı da eski haline getirip iade et, sana başka bir setup yaparız.

Bir de hocam, bu aldığım Router'da Wi-Fi üzerinden çok az verim alıyorum. Bir Speedtest yaptım, yok yani; fotoğrafları atıyorum hocam. 35 Mbps, Keenetic router; diğeri ise Türk Telekom'un verdiği router.

IMG_7495.webp

IMG_7496.webp

Bir de hocam bu aldığım router de Wi-Fi üzerinden çok az veriyor bir Speedtest yaptım yok yani fotoğrafları atıyorum hocam. 35 MB Keenetic router diğeri ise Türk Telekom verdiği router.

Tamam, Keenetic cihazına orijinal yazılımını kur ve iade et hocam; zaten sana uygun değil o cihaz.