Hocam bu nasıl

Bunu al fanı alma.

Bunu al fanı alma.

Hocam her şeyi sipariş verdim; o Mercusys router, Pi5 4 GB, kutusu, şarj aleti, SD kart, SD kart okuyucu, Ethernet dönüştürücü... Ürünlerin hepsi geldiğinde buraya tekrar yazarım.

Türk Telekom geldi, bir sıkıntı yok dedi. Bir mesh cihazı aldım, aylık 100-150 TL, 12 ay sonra bizim oluyormuş. Güzel ürün, hoşuma gitti. Siparişlerim geldiğinde o ürünle de bir şeyler yaparız diye düşünüyorum hocam. Ürünün fotoğraflarını atıyorum, nasıl ürün? İade de edemem artık.:)

IMG_7536.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam her şeyi sipariş verdim; o Mercusys router, Pi5 4 GB, kutusu, şarj aleti, SD kart, SD kart okuyucu, Ethernet dönüştürücü... Ürünlerin hepsi geldiğinde buraya tekrar yazarım.

Türk Telekom geldi, bir sıkıntı yok dedi. Bir mesh cihazı aldım, aylık 100-150 TL, 12 ay sonra bizim oluyormuş. Güzel ürün, hoşuma gitti. Siparişlerim geldiğinde o ürünle de bir şeyler yaparız diye düşünüyorum hocam. Ürünün fotoğraflarını atıyorum, nasıl ürün? İade de edemem artık.:)

Eki Görüntüle 231234

Pahalıya almışsın cihazı, Wi-Fi 6 bile değil.

Annem deyince tamam dedim ben de. Adam bir anda açtı, kurdu falan; bir şey de diyemedik. Neyse hocam, sağlık olsun; odaya falan koyarım.

Hocam size bir sorum olacaktı. Şimdi Pi 5 için bana router olarak Mercusys önermiştiniz, ben bu ürünü aldım, kargoda. Şimdi aklıma şu takıldı: Bu Mercusys router'da 1 tane WAN, 3 tane de LAN girişi var. ONT cihazından gelen Ethernet kabloyu Pi 5 cihazındaki Ethernet portuna takacağız. Bana aldırdığınız USB to Ethernet dönüştürücüsünü de Pi 5'teki USB yerine takıp bir Ethernet kablosuyla da router'daki WAN portuna takacağız sanırım. Şimdi böyle olduğunda router'da 3 adet Ethernet portu kalıyor.

Salonda Ethernet kablosu var, oraya Türk Telekom'dan aldığım AC1200 mesh Wi-Fi cihazını koyacağım. Mutfağa falan güzel çekmesi için; bir tane de en köşede oda var, orada da Ethernet kablosu var, oraya da Türk Telekom'un kendisine ait router cihazını koyarım ya da bende bir tane daha küçük cihaz var, TP-Link AC1200 Wi-Fi range extender, kablo ile Wi-Fi güzel çeksin kullanırım. Kalan bir portu da bilgisayar için ayıracağım fakat annem dedi ki "Tivibu için de bir tane Ethernet kablosu tak" dedi. Böyle olunca bu Mercusys router'daki Ethernet portu yetmiyor hocam. Şimdi Türk Telekom'dan parasıyla mesh cihazı almıştım ya, onu salonda kablo ile mesh yaptığımda onun arkasında başka portlar da var; o portlardan bir tanesini kullanıp Tivibu'ya internet verebiliyor muyuz yoksa Ethernet port çoklayıcısı mı almak gerekiyor? Ne düşünüyorsun hocam?

Annem deyince tamam dedim bende adam bir anda actı kurdu falan bir şey de diyemedik neyse hocam saglık olsun odaya falan koyarım.

Hocam size bir sorum olacaktı şimdi Pi 5 için bana router olarak mercusys önermiştiniz ben bu ürünü aldım kargo da şimdi aklıma şu takıldı bu mercusys router da 1 tane WAN 3 tane de lan girişi var ONT cihazından gelen Ethernet kabloyu Pi 5 cihazındaki Ethernet portuna takıcaz bana aldırdığınız USB to Ethernet dönüştürücüsünü de Pi 5'teki USB yerine takıp bir Ethernet kablosuyla da routerdaki WAN portuna takıcaz sanırım şimdi böyle olduğunda router de 3 adet Ethernet portu kalıyor.

Salonda Ethernet kablosu var oraya Türk Telekom'dan aldığım AC1200 mesh Wi-Fi cihazını koyacağım mutfağa falan güzel çekmesi için bir tane de en köşe de oda var orada da Ethernet kablosu var oraya da Türk Telekom'un kendisine ait router cihazını koyarım ya da bende bir tane daha küçük cihaz var TP-Link AC1200 Wi-Fi range extender kablo ile Wi-Fi güzel çeksin kullanırım kalan bir portu da bilgisayar için ayırıcam fakat annem dedi ki Tivibu için de bir tane Ethernet kablosu tak dedi böyle olunca bu mercusys routerdeki Ethernet portu yetmiyor hocam şimdi Türk Telekom'dan parasıyla mesh cihazı almıştım ya onu salonda kablo ile mesh yaptığımda onun arkasında başka portlarda var o portlardan bir tanesini kullanıp Tivibu'ya internet verebiliyor muyuz yoksa Ethernet port çoklayıcısı mı almak gerekiyor. Ne düşünüyorsun hocam.

Hayır mesh cihazdaki Ethernet portunu kullanabilirsin.

Hayır mesh cihazdaki Ethernet portunu kullanabilirsin.

Anladım hocam, yani bu iki cihazı Ethernet kablosuyla Wi-Fi yaparken kalan portları da kablo takarak kullanabiliyorum, yani.

Hocam bir de bilgisayara Ethernet kablosu vardı, Cat6. Şimdi ben Cat7 ya da Cat8 bakıyorum, böyle bir ürün karşıma geldi, Ugreen markalı Cat7'si var, 1000 TL.

Bunu al fanı alma.

Hocam Pi 5 ve adaptörü şu an dağıtımda, 1-2 saate gelir. Müsait misin bugün? Şimdiden yapabileceğim bir şey varsa önden yapabilirim.

IMG_7549.webp

IMG_7548.webp

Anladım hocam yani bu iki cihazları Ethernet kablosuyla Wi-Fi yaparken kalan portları da kablo takarak kullanabiliyorum yani.

Hocam bir de bilgisayara Ethernet kablosu vardı CAT6 şimdi ben CAT7 ya da CAT8 bakıyorum böyle bir ürün karşıma geldi Ugreen markalı CAT7'si var 1.000 TL.

Hocam Pi 5 ve adaptörü şu an dağıtımda 1 2 saate gelir müsait misin bugün şimdiden yapabileceğim bir şey varsa önden yapabilirim.

Şu an yapman gereken bir şey yok gelince buraya yazarsın.