Kendimi savunmayı öğrenmek için bir şeyler öğrenmek istiyorum. Aklımda MMA var ama merak ettiklerim şunlar: Gerçekten MMA öğrenmeye gerek var mı? Bunu profesyonel olarak devam ettirmekten çok, sadece kendimi savunmak için öğrenmek istiyorum. Her an ne olacağı belli olmayabilir, savunmayı öğrenmek iyidir. Onun dışında MMA dışında başka bir öneriniz var mı? Lütfen bu işle ilgilenenler, bilgi sahipleri yazsın.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Kendimi savunmayı öğrenmek için bir şeyler öğrenmek istiyorum. Aklımda MMA var ama merak ettiklerim şunlar: Gerçekten MMA öğrenmeye gerek var mı? Bunu profesyonel olarak devam ettirmekten çok, sadece kendimi savunmak için öğrenmek istiyorum. Her an ne olacağı belli olmayabilir, savunmayı öğrenmek iyidir. Onun dışında MMA dışında başka bir öneriniz var mı? Lütfen bu işle ilgilenenler, bilgi sahipleri yazsın.
MMA bütün dövüş sporlarının karmasıdır, eğer dövüş sporlarından ilerlemek istiyorsan MMA geçersin. Boks öğrenirsin yanına da bir tane güreş öğrenirsin octagonda alt edemezler seni. Ama eğer sokak için diyorsan boks öneriyorum. Kickboks falan değil boks. En sağlam dövüş sporu bokstur.
- Makaleler
- 1
MMA'nın içinde de boks var zaten. Nasıl boş iş olabilir? Bir boksörün en iyi yaptığı şey yumruk atmaktır. Sokakta da yere yatıp kendini savunamayacağına göre boksu tercih etmelisin, tabii akıllaca düşünürsen.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Boks ve MMA farklı teknikler üzerinden ilerliyor boks strateji işidir satranç oynamaya benzer punch’a odaklanır, MMA tam tersine hız ve kuvvet işidir kick ve punch ağırlıklıdır.MMA'nın içinde de boks var zaten. Nasıl boş iş olabilir? Bir boksörün en iyi yaptığı şey yumruk atmaktır. Sokakta da yere yatıp kendini savunamayacağına göre boksu tercih etmelisin, tabii akıllaca düşünürsen.
- Makaleler
- 1
Boks ve MMA farklı teknikler üzerinden ilerliyor boks strateji işidir satranç oynamaya benzer Punch'a odaklanır, MMA tam tersine hız ve kuvvet işidir kick ve punch ağırlıklıdır.
MMA'in içinde boks da olduğu için boksu da bilmen gerekir zaten. Sokakta tekme öyle kolay atılmaz hocam. Yer kaygandır, yokuştur, pantolonun vardır vs. tekme atamazsın. İşi şansa bırakmadan yumruklarınla savunabilirsin kendini. Ayrıca boksta hız çok önemlidir, bir boksörün en avantajlı noktası, yumruk atıp kaçmasını bilmesidir.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Eğer çok sabırlıysan, çok uzun zaman (minimum 3 - 4 yıl) harcayabilirsen Aikido güzel bir seçenek olabilir.
İnsanlar Aikido'yu küçümsüyor. Bunun nedeni Türkler... Aikido bir saldırı veya savunma sanatı değildir mesela, bir savaş sanatı, savaş disiplinidir.
Öğrenmesi çok uzun sürer, çok. Türklerde de o sabır yok.
Aikido öğrenirken sadece vücudunu değil ruhunu da geliştirirsin. Kendinden vermeyi, almamayı, nezaketi, huzuru öğrenirsin.
Diğer yandan sağlam bir Aikido öğrenirsen ve iyi bir Aikidoka (öğrenci) olursan sana elini veren kolunu kaptırır.
İnsanlar Aikido'yu küçümsüyor. Bunun nedeni Türkler... Aikido bir saldırı veya savunma sanatı değildir mesela, bir savaş sanatı, savaş disiplinidir.
Aikido öğrenirken sadece vücudunu değil ruhunu da geliştirirsin. Kendinden vermeyi, almamayı, nezaketi, huzuru öğrenirsin.
Diğer yandan sağlam bir Aikido öğrenirsen ve iyi bir Aikidoka (öğrenci) olursan sana elini veren kolunu kaptırır.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
MMA sadece kick içermiyor ki?MMA'in içinde boks da olduğu için boksu da bilmen gerekir zaten. Sokakta tekme öyle kolay atılmaz hocam. Yer kaygandır, yokuştur, pantolonun vardır vs. tekme atamazsın. İşi şansa bırakmadan yumruklarınla savunabilirsin kendini. Ayrıca boksta hız çok önemlidir, bir boksörün en avantajlı noktası, yumruk atıp kaçmasını bilmesidir.
Nasıl tekme atamazsın eğitim boşuna mı alınıyor, sokak dövüşü elinde boks eldivenleri ile dolaşmaya benzemez boks rakibi knockdown yapmaya odaklı e hadi sokakta adamı uyutamadın o nolacak MMA’de bokstan alınmış teknikler var zaten karma ilerliyor ama aynı denilemez MMA rakibe daha çok hasar verme zayıf düşürme durumuna bağlı olarak ilerliyor.
UFC ve normal bir boks maçı izleyerek bile hangisinin gerçek sokak dövüşünde daha etkili olacağını anlayabilirsin.
3-4 yıl biraz fazla gibi. Ben 1-1.5 senede öğrenme planım vardı aslında ama bunu da düşüneceğim. Tavsiyen için teşekkür ederim.Eğer çok sabırlıysan, çok uzun zaman (minimum 3 - 4 yıl) harcayabilirsen Aikido güzel bir seçenek olabilir.
- Makaleler
- 1
MMA sadece kick içermiyor ki?
Nasıl tekme atamazsın eğitim boşuna mı alınıyor, sokak dövüşü elinde boks eldivenleri ile dolaşmaya benzemez boks rakibi knockdown yapmaya odaklı e hadi sokakta adamı uyutamadın o ne olacak MMA'de bokstan alınmış teknikler var zaten karma ilerliyor ama aynı denilemez MMA rakibe daha çok hasar verme zayıf düşürme durumuna bağlı olarak ilerliyor.
UFC ve normal bir boks maçı izleyerek bile hangisinin gerçek sokak dövüşünde daha etkili olacağını anlayabilirsin.
Knockdown yapmaya odaklı bir spor olması, daha iyi olduğu anlamına gelmez zira boks, MMA'a kıyasla daha zor bir spordur çünkü MMA'da bayılırsan maç biter fakat boksta 10'a kadar sayılır ve kalkarsan o darbelerle maça devam edersin.
Tekrar tekrar söylüyorum sokakta adamı güreşle alt edemezsin, ya da tekmelerinle.
MMA sadece kick içeriyor diye bir şey söylemedim ayrıca.
İşin içinde olduğum için biliyorum, arkadaşın boksa yazılması en iyi tercih olacaktır.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri