Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Ustam MMA diye bir özel branş yok, tartışma şu an çok manasız. Güreşen MMA'cı da var hayvan gibi boksör MMA'cı da var.MMA sadece kick içermiyor ki?
Nasıl tekme atamazsın eğitim boşuna mı alınıyor, sokak dövüşü elinde boks eldivenleri ile dolaşmaya benzemez boks rakibi knockdown yapmaya odaklı e hadi sokakta adamı uyutamadın o nolacak MMA’de bokstan alınmış teknikler var zaten karma ilerliyor ama aynı denilemez MMA rakibe daha çok hasar verme zayıf düşürme durumuna bağlı olarak ilerliyor.
UFC ve normal bir boks maçı izleyerek bile hangisinin gerçek sokak dövüşünde daha etkili olacağını anlayabilirsin.
Güreş + Boks kombosu efsane ikili, tekmenin gündelik hayatta pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Sokak kavgası maksimum 15 saniye, tekme gardı, mesafe derken ölme eşeğım ölme. Çat çat suratına 2 tane oturtsan feleği döner herifin. Yanına yanaştı mı da güreşcı silkeler atar adamı.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Aikido falan düşünme kendi zamanını harcamış olursun, sokakta çiğ çiğ yerler.3-4 yıl biraz fazla gibi. Ben 1-1.5 senede öğrenme planım vardı aslında ama bunu da düşüneceğim. Tavsiyen için teşekkür ederim.
Zaten ben bu tür sporları öğrenmeye karşıyım günün sonunda silahı olan biri her zaman 10-0 öndedir, bireysel silahlanmayı destekleyen biriyim ama Türkiye’de zor iş işte.
mr.esat
Üstün
Boks gibi ağır ve oturaklı bir dövüş sanatı yok bu arada. Pratik, seyir zevki yüksek, oldukça da estetik.
- Makaleler
- 1
Bruce Lee'nin bir sözü var ya 10.000 hareketi çalışmış bir kişiden korkmam ama bir hareketi 10.000 kere çalışmış kişiden korkarım diye. İşte bu durum tam olarak bunu açıklıyor çünkü boksta sadece yumruklarınızı kullanıp kaçmayı öğreniyorsunuz ve bunda ustalaşıyorsunuz fakat MMA'da böyle olmuyor, çünkü herkes farklı bir dövüş sporuyla üzerinize geliyor ve ustalaşamıyorsunuz.
ABD'ye gidersem zaten onun da eğitimini ayrıca alırım. Yani aklımda olan bir plan.Aikido falan düşünme kendi zamanını harcamış olursun, sokakta çiğ çiğ yerler.
Zaten ben bu tür sporları öğrenmeye karşıyım günün sonunda silahı olan biri her zaman 10-0 öndedir, bireysel silahlanmayı destekleyen biriyim ama Türkiye’de zor iş işte.
- Makaleler
- 1
ABD'ye gidersem zaten onun da eğitimini ayrıca alırım. Yani aklımda olan bir plan.![]()
Hocam aikidoyu önermiyorum, sokakta en yararlı spor bokstur bilemedin MuayThai'dir.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
MMA zaten karma bir çok spor dalını içeriyor biliyorum.Ustam MMA diye bir özel branş yok, tartışma şu an çok manasız. Güreşen MMA'cı da var hayvan gibi boksör MMA'cı da var.
Güreş + Boks kombosu efsane ikili, tekmenin gündelik hayatta pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Sokak kavgası maksimum 15 saniye, tekme gardı, mesafe derken ölme eşeğım ölme. Çat çat suratına 2 tane oturtsan feleği döner herifin. Yanına yanaştı mı da güreşcı silkeler atar adamı.
Ben de diyorumki tek bir teknik yerine MMA ile birden fazlasını öğrensin, tekrar dediğim gibi sokak dövüşü elinde boks eldiveniyle stratejik olarak rakibi knockdown yapmaya benzemez.
mr.esat
Üstün
Birden fazla bir ton abidik gubudik teknikle uğraşacağına boks + güreş kombosu yapsın diyoruz bir de. MMA'nın içinde bu iki dal dışındaki tüm dallarda gereksiz ekstra kaçan teknikler var.MMA zaten karma bir çok spor dalını içeriyor biliyorum.
Ben de diyorumki tek bir teknik yerine MMA ile birden fazlasını öğrensin, tekrar dediğim gibi sokak dövüşü elinde boks eldiveniyle stratejik olarak rakibi knockdown yapmaya benzemez.
- Makaleler
- 1
MMA zaten karma birçok spor dalını içeriyor biliyorum.
Ben de diyorum ki tek bir teknik yerine MMA ile birden fazlasını öğrensin, tekrar dediğim gibi sokak dövüşü elinde boks eldiveniyle stratejik olarak rakibi knockdown yapmaya benzemez.
Stratejik hamle yapma olayı boks eldiveninden gelir. Çünkü boks eldiveni, atılan yumruğu hafifletir. Sokakta sağlam bir kroşe bir aparkata dayanacak adam tanımıyorum. Ağır siklet dünya şampiyonasına çıkmıyoruz, sokaktayız eldivenimiz yok, hatırlatırım.